Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
16. 10. 2021,
11.28

Osveženo pred

2 leti, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,19

Natisni članek

Peking 2022 Peking 2022 težave teža kilogrami Bor Pavlovčič

Sobota, 16. 10. 2021, 11.28

2 leti, 6 mesecev

Voda mu že pošteno teče v grlo: "Upam, da vlak še ni odpeljal"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,19

Nova sezona smučarskih skokov se nezadržno približuje, pri Boru Pavlovčiču, ki je v pretekli sezoni prijetno presenetil, pa ostaja še kar nekaj vprašanj odprtih. Zlasti tisto, povezano s težo, ki ga bremeni mesec pred vstopom v novo sezono.

Janne Ahonen
Sportal Zvezdnik finskih skokov doživel duhovno spremembo

S 13. mestom v svetovnem pokalu je bil Bor Pavlovčič v pretekli sezoni drugi najboljši slovenski skakalec. Trikrat je tudi stal na odru za zmagovalce, v Klingenthalu pa je bil le za 0,7 točke oddaljen od zgodovinske zmage. Prav posebej se mu je v srce vtisnilo tretje mesto ob koncu sezone v domači Planici na Letalnici bratov Gorišek.

Temelji za nadgradnjo so bili trdno postavljeni. A so se porušili v spomladanskem obdobju. Govora je o teži, ki ga bremeni že vse poletje, zato ga tudi nismo videli skakati na nobeni tekmi grand prixa.

Nika Križnar
Sportal Nobenega ne bo izbrisala, dokler ne bo dobila še enega #video

Po sanjski zimi prišle težave

Bor, ki v višino meri 185 centimetrov, se spoprijema s preveliko telesno težo, kar se občuti tudi pri skokih na skakalnici. "Težave imam z 'zbijanjem' telesne teže. To je glavni razlog, ki za seboj potegne tudi druge stvari. Na skakalnici posledično težje funkcioniram. Lansko zimo sem letel zelo nizko, po koncu sezone pa se je vse obrnilo v drugo smer. Čez pomlad je teža narasla za toliko, da ne morem skakati na visoki ravni. Tudi prave motivacije še nisem našel, da bi si povrnil želene kilograme," je potarnal Borek, kot mu rečejo.

Z Anžetom Laniškom sta bila v pretekli sezoni najboljša slovenska skakalca. | Foto: Sportida Z Anžetom Laniškom sta bila v pretekli sezoni najboljša slovenska skakalca. Foto: Sportida

Čeprav si je z dobrimi nastopi v svetovnem pokalu prislužil naziv A-reprezentanta, je bil v poletnem obdobju pod taktirko Igorja Medveda del ekipe B, v kateri je bil že v lanskem pripravljalnem obdobju. S poletjem razumljivo ne more biti zadovoljen, zato je pri njem velik vprašaj, kaj lahko v zimi, ki se nezadržno približuje, sploh pričakujemo.

smučarski skoki Zoran Zupančič
Sportal Pogled proti Kitajski in svetleči kovini

Upa, da mu bo še pravi čas uspelo dvigniti raven skokov

"Morda mi že pošteno teče voda v grlo. Mislim, da sem sposoben v tem času dvigniti skoke na višjo raven. Se pa zavedam, da bo treba veliko odrekanja in tudi nenehne osredotočenosti," izpostavlja član ND Rateče-Planica.

Pavlovčič bije bitko s časom. | Foto: Vid Ponikvar Pavlovčič bije bitko s časom. Foto: Vid Ponikvar

Podobne težave je imel že v preteklosti, a ne v takšnem obsegu. Zaveda se, da se do zime, sezona se bo začela 20. novembra v Nižnem Tagilu, da nekaj postoriti, a ga čaka ogromno dela. "Upam, da vlak še ni odpeljal. Naredil bom vse, kar je v moji moči," pravi Pavlovčič, ki razumljivo težko karkoli pove o ciljih za olimpijsko sezono. "Želje so visoke, resničnost pa je morda malo drugačna. Tudi sam si v tem trenutku težko postavim cilje, ker se lahko zelo hitro obrnejo."

Petra Vlhova
Sportal Najboljša alpska smučarka ne bo ponovila lanskega scenarija
Kamil Stoch
Sportal Na tekmi le cepljeni gledalci
predstavitev zimske reprezentance
Sportal Odštevajo dneve do začetka, na koledarjih je večkrat obkrožen februar #video #foto
Ne spreglejte