SiolNET. Sportal Zimski športi
0,17

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Avstrijčev pogled

Stefan Kraft ni navdušen nad spremembami

0,17

termometer

Stefan Kraft | Stefan Kraft je moral zaradi poškodbe prsta na nogi nekoliko prilagoditi priprave. | Foto: Sportida
Stefan Kraft je moral zaradi poškodbe prsta na nogi nekoliko prilagoditi priprave. Foto: Sportida

Avstrijski zvezdnik smučarskih skokov Stefan Kraft ni navdušen nad spremembo, da se bo sezona svetovnega pokala začela v Wisli s kombinacijo ledene smučine in pristanka na plastičnih blazinah. 

Žiga Jelar - Wisla Sportal Velika sprememba v smučarskih skokih Obertsdorf 2021 svetovno prvenstvo Sportal Znano je, kdaj se bo slovenski skakalni tabor na domačem spektaklu boril za odličja

Prihajajoča sezona svetovnega pokala v smučarskih skokih prinaša kar nekaj sprememb. Med drugim tudi zgoden začetek tekmovalnega obdobja, ki so ga prestavili povsem na začetek novembra. Svetovni pokal se bo v Wisli začel že 5. novembra, prvič na tem rangu pa bodo skakalci in skakalke tekmovali tako, da se bodo spustili po ledeni smučini, pristali pa na plastičnih blazinah. Mnenja o tej spremembi se krešejo, med tistimi, ki jim to ni po godu, je avstrijski zvezdnik Stefan Kraft.

"Nisem navdušen nad začetkom na ledeni smučini in pristankom na umetni podlagi. Vedeti morate, da se ledena smučina lahko zadostno ohladi le pri največ deset, 15 stopinjah temperature zraka. Če v začetku novembra posije sonce, se bo smučina zelo upočasnila. Skoki na plastiki in skoki na snegu sodijo med različna športa," je v pogovoru za Salzburger Nachrichten dejal 29-letnik, ki prav tako ni navdušen nad novim formatom tekmovanja, ki ga načrtuje Mednarodna smučarska zveza (Fis), in sicer nad tekmovanjem v parih.

Špela Rogelj Sportal Špela Rogelj ostaja v smučarskih skokih, a v novi vlogi

Kraftu zamisel o tekmi svetovnega pokala, ki vključuje ledeno smučino in pristanek na plastiki, ni pretirano všeč. | Foto: Sportida Kraftu zamisel o tekmi svetovnega pokala, ki vključuje ledeno smučino in pristanek na plastiki, ni pretirano všeč. Foto: Sportida

"Menim, da ne bi bilo dobro, če bi lahko samo dva skakalca iz vsake države sodelovala na tekmovanju svetovnega pokala, preostali pa bi bili gledalci. Za večino ekipe bi bil tako tekmovalni dan izgubljen. Če že, bi raje videl, da ima lahko vsaka reprezentanca vsaj dva para tekmovalcev kot v nordijski kombinaciji," meni Kraft, ki je moral spomladansko selitev na skakalnice prestaviti.

Načrte mu je preprečila poškodba prsta na nogi, ki jo je staknil med ekstremnim treningom s specialno enoto policije. Sprva je kazalo, da gre za resnejšo poškodbo, a si je Avstrijec po pregledih lahko nekoliko oddahnil, saj ni prišlo do zloma.

skakalci skakalke trening Kranj Sportal Po sanjskem zaključku izmozgan, zdaj lačen novih izzivov Skakalci skakalke trening Kranj Sportal Zaveda se visokih pričakovanj, a velikega pritiska ne čuti Anže Lanišek Sportal "Po eni strani si želijo napredka v skokih, po drugi pa ga nekako zavirajo" Adam Malysz Sportal Adam Malysz po predsedniški stolček poljske zveze: "Ena najtežjih odločitev"

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin