SiolNET. Sportal Zimski športi
0,71

termometer

  • Messenger
  • Messenger
opravljala bo vlogo kontrolorke opreme

Špela Rogelj ostaja v smučarskih skokih, a v novi vlogi

0,71

termometer

Špela Rogelj | Špela Rogelj po koncu kariere ostaja v smučarskih skokih, a v drugačni vlogi. | Foto: Sportida
Špela Rogelj po koncu kariere ostaja v smučarskih skokih, a v drugačni vlogi. Foto: Sportida

Slovenska smučarska skakalka Špela Rogelj je marca po zadnji tekmi svetovnega pokala v nemškem Oberhofu končala svojo športno pot. Po novem bo 27-letnica na tekmah za celinski pokal in pokal Fis opravljala vlogo kontrolorke opreme. Razloge za odločitev o koncu kariere in preskoku v novo vlogo je razkrila v intervjuju za Delo.

Vita Planica Maskota Sportal Znano je, kdaj se bo slovenski skakalni tabor na domačem spektaklu boril za odličja

"Če sem iskrena, vse do zadnje tekme v Oberhofu nisem bila prepričana, ali je čas za slovo ali ne," je dejala 27-letnica, ki je zadnjo tekmo sezone končala na šestem mestu in je vse do konca kariere skakala na visoki ravni. "Toda po drugi strani sem si vedno želela končati kariero na vrhuncu," je dodala Ljubljančanka.

K odločitvi je pripomogla tudi odločitev glavnega trenerja Zorana Zupančiča, ki je tedaj sporočil, da se poslavlja. "Nisem si predstavljala, da bi še eno sezono vztrajala brez trenerskega štaba, s katerim sem sodelovala v zadnjih letih," je dejala Rogeljeva, ki pa odločitve o koncu športne poti ne obžaluje, četudi Zupančič po pogovorih s Smučarsko zvezo Slovenije ostaja na položaju glavnega trenerja.

Adam Malysz Sportal Adam Malysz po predsedniški stolček poljske zveze: "Ena najtežjih odločitev"

Na tekmah za celinski pokal in pokal Fis bo opravljala vlogo kontrolorke opreme. | Foto: Grega Valančič/Sportida Na tekmah za celinski pokal in pokal Fis bo opravljala vlogo kontrolorke opreme. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Težko je presekati in se povsem posloviti od skokov"

Slovenka bo še vedno ostala vpletena v smučarske skoke, saj bo na tekmah za celinski pokal in pokal Fis opravljala vlogo kontrolorke opreme. "Možnost za to delo so mi ponudili že v Oberhofu. Ker je težko iz danes na jutri kar presekati in se posloviti od skokov, sem po nekaj pogovorih sprejela ponudbo," pravi Rogeljeva, ki se lahko pohvali kot prva slovenska zmagovalka tekme za svetovni pokal.

V Münchnu o postopkih merjenja

"Zaradi tega sem se minuli konec tedna tudi odpeljala v München, kjer smo se pogovarjali tudi o novih postopkih meritev tekmovalk in tekmovalcev. Ker bodo to po novem opravljali z laserji, bodo meritve zagotovo bolj točne, posledično naj bi bilo manj možnosti za goljufije," je še v intervjuju za Delo povedala 27-letnica, ki je priznala, da bo že od samega začetka opravljanja nove naloge stroga.

Urša Bogataj Sportal Zaveda se visokih pričakovanj, a velikega pritiska ne čuti večer šampionov Sportal Slovenski zimski asi športno opravo zamenjali za elegantne obleke in prejeli nagrade skakalci skakalke trening Kranj Sportal Po sanjskem zaključku izmozgan, zdaj lačen novih izzivov Timi Zajc Wisla Sportal Velika sprememba v smučarskih skokih
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin