Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
18. 5. 2022,
20.19

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

2

Natisni članek

Borut Pahor deskanje smučarski tek smučarski skoki alpsko smučanje

Sreda, 18. 5. 2022, 20.19

1 leto, 11 mesecev

večer šampionov in sprejem zimskih športnikov pri predsedniku

Slovenski zimski asi športno opravo zamenjali za elegantne obleke in prejeli nagrade

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,47

2

večer šampionov | Zimski športniki so najprej obiskali predsednika države, nato pa jih je čakala še prireditev večer šampionov. | Foto Luka Vovk/Sportida

Zimski športniki so najprej obiskali predsednika države, nato pa jih je čakala še prireditev večer šampionov.

Foto: Luka Vovk/Sportida

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je na prireditvi Večer šampionov v Grand Hotelu Union podelila nagrade športnikom, ki so minulo sezono z vrhuncem na olimpijskih igrah v Pekingu razveseljevali slovenske navijače. Največje zvezde so bili dobitniki olimpijskih kolajn na čelu z dvakratno olimpijsko prvakinjo, smučarsko skakalko Uršo Bogataj.

skakalci skakalke trening Kranj
Sportal Po sanjskem zaključku izmozgan, zdaj lačen novih izzivov

"Prireditev je vedno neke vrste krona na koncu sezone. Priložnost, da se športnice in športniki s svojimi partnerji lepo oblečejo, pridejo in se poveselijo, da jim oddamo čast in priznanje in na koncu končamo z dobro zabavo. Vsi smo veseli, da je po dveh letih premora spet napočil trenutek, da lahko to izpeljemo v živo," je na prireditvi dejal predsednik SZS, Enzo Smrekar.

Kipec bloškega smučarja za izjemne športne dosežke v minuli sezoni so poleg Bogatajeve na dogodku v smučarskih skokih prejeli še Nika Križnar, Ema Klinec, Peter Prevc, Timi Zajc, Anže Lanišek, Žiga Jelar, Cene Prevc in Lovro Kos ter vse tri skakalne ekipe - ženska, moška in mešana.

večer šampionov | Foto: Luka Vovk/Sportida Foto: Luka Vovk/Sportida

Kapetan skakalcev Peter Prevc je povedal, da četudi je treba zaradi prireditve kakšne načrte obrniti na glavo, je na koncu vedno lepo. "V bistvu je oboje. Po eni strani je malo 'smotano', ker je treba vnaprej splanirati, prilagoditi treninge, ampak takoj, ko se začne, je pa super. Vidiš športnike, s katerimi se med sezono spremljaš le preko ekranov in različnih omrežjih, zdaj se pa tukaj končno lahko tudi kaj pogovoriš," je dejal najstarejši med brati Prevc, ki nagrade za najboljšega športnika SZS prejema že vrsto let.

Kot je dejal, svojih lovorik ne prešteva in pravi, da bo vse dal na kup po koncu kariere. "Takrat bo čas tudi za to," je še dejal in dodal: "Se pa zavedam, da nekaj dobrega sem že naredil, vendar vedno gledam naprej proti novim ciljem."

večer šampionov | Foto: Luka Vovk/Sportida Foto: Luka Vovk/Sportida

Krovna slovenska zveza je na slovesni prireditvi nagradila tudi deskarja Glorio Kotnik in Tima Mastnaka, smučarski tekačici Anamarijo Lampič in Evo Urevc; Lampičeva se v novi sezoni seli v biatlonsko reprezentanco, nordijsko kombinatorko Emo Volavšek, nagradi za minulo sezono pa sta prejela tudi alpska smučarja Andreja Slokar in Žan Kranjec.

Kot je dejala Lampičeva, ki je na prireditvi še zadnjič prejela nagrado kot uspešna smučarska tekačica, se bo na prireditev z veseljem vrnila tudi kot biatlonka.

"Mislim, da je to zelo dober dogodek, da se ne vidimo samo v športnih opravah, ampak da se malo sprostimo, da smo malo bolj 'fensi', malo bolj modni. Menim, da je to vse, kar potrebujemo športniki - malo odklopa," je široko nasmejana povedala 26-letna tekmovalka, ki je bila zadnja leta prvo ime smučarskega teka v Sloveniji.

večer šampionov | Foto: Luka Vovk/Sportida Foto: Luka Vovk/Sportida

"Zmeraj mi je zelo lepo, ko se srečamo vsi športniki iz različnih disciplin. Lepo je videti, ko se zberemo vsi na istem mestu. Malo poklepetamo, gremo nazaj skozi sezono, delamo načrte za naprej ... Nekateri imajo tudi že družine in potem debatiramo tudi o tem. Super je. Res je lepo priti na takšen dogodek in zdaj, ko ga dve leti nismo imeli, mislim, da smo ga kar malo pogrešali," je dejal skakalec Jelar.

Fotogalerija večera šampionov (foto: Luka Vovk/Sportida):
Fotogalerija
1 / 41

Predsednik Borut Pahor je danes popoldan, ob zaključku zimske sezone 2021/22, tradicionalno priredil sprejem za športnice in športnike Smučarske zveze Slovenije.  | Foto: Anže Malovrh/STA Predsednik Borut Pahor je danes popoldan, ob zaključku zimske sezone 2021/22, tradicionalno priredil sprejem za športnice in športnike Smučarske zveze Slovenije. Foto: Anže Malovrh/STA

Predsednik Borut Pahor je popoldan, ob zaključku zimske sezone 2021/22, tradicionalno priredil sprejem za športnice in športnike Smučarske zveze Slovenije. V nagovoru športnikom in športnicam je izpostavil, da so za ugled in prepoznavnost države vnovič naredili ogromno, so iz njegovega kabineta zapisali v sporočilu za javnost.

"Športnice in športniki ste s svojimi uspehi v tridesetih letih veliko pripomogli k naši prepoznavnosti," je v nagovoru dejal predsednik republike in se v dneh, ko država praznuje 30-letnico mednarodnega priznanja, v imenu države zahvalil športnicam in športnikom, ki so za ugled in prepoznavnost slovenske države v teh tridesetih letih naredili ogromno.

Poudaril je, da so športnice in športniki s svojo vztrajnostjo in trdim delom dragocen navdih za ljudi, še posebej mlade, da naj sledijo svojim sanjam. Tako je bilo tudi v času zdravstvene krize, ko so s profesionalnostjo, ostrino duha in sijajno telesno pripravljenostjo pred praznimi športnimi dvoranami ljudem pokazali žarek upanja. Borut Pahor sprejem slovenskih zimskih športnikov | Foto: Anže Malovrh/STA Foto: Anže Malovrh/STA

 

"Vse to so stvari, zaradi katerih, upam, čutite notranje zadovoljstvo," je dodal predsednik države, ki je nagovor sklenil z besedami o velikem ponosu in srčnosti, ki ju športnice in športnice zbujajo v slovenskem narodu.

V imenu športnic in športnikov je udeležence slavnostnega sprejema nagovorila deskarka Gloria Kotnik, prejemnica bronaste olimpijske medalje v paralelnem veleslalomu z zimskih olimpijskih iger v Pekingu 2022. "Športniki vedno sanjamo o uspehu, a se zavedamo, da brez truda in trdega dela ni rezultatov." | Foto: Anže Malovrh/STA "Športniki vedno sanjamo o uspehu, a se zavedamo, da brez truda in trdega dela ni rezultatov." Foto: Anže Malovrh/STA

"Športniki vedno sanjamo o uspehu, a se zavedamo, da brez truda in trdega dela ni rezultatov," je dejala in dodala, da jasnim in visokim ciljem sledijo vsak dan. Kotnikova se je predsedniku obenem zahvalila tudi za vse preostale vsakoletne sprejeme v njegovih dveh mandatih.

Ana Bucik
Sportal Najboljša Slovenka verjame v preverjeni recept
Žan Kranjec
Sportal Za več konstantnosti bo srebrni olimpijec poleti stisnil zobe
Ne spreglejte