Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
6. 1. 2019,
10.06

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77

Natisni članek

novoletna turneja Nejc Dežman

Nedelja, 6. 1. 2019, 10.06

5 let, 3 mesece

Nejc Dežman bo skušal izkoristiti ponujeno priložnost

Postanek slovenskega skakalca, ki ga ni pričakoval

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,77
Nejc Dežman | Nejc Dežman je dobil priložnost za nastop na tekmi v Bischofshofnu. | Foto Vid Ponikvar

Nejc Dežman je dobil priložnost za nastop na tekmi v Bischofshofnu.

Foto: Vid Ponikvar

Najboljši smučarski skakalci upajo, da bodo danes lahko nastopili na zadnji postojanki novoletne turneje v Bischofshofnu, potem ko so v soboto zaradi sneženja prestavili kvalifikacije na nedeljo. V ta del Avstrije je pripotoval tudi Nejc Dežman, ki je imel pred odhodom misli že usmerjene v Nemčijo.

Innsbruck od našega poročevalca | Foto:

Slovenska reprezentanca bo v današnjih kvalifikacijah štela šest članov, želja strokovnega vodstva pa je, da bi v naslednji periodi skakala sedmerica. Zato je v Klingenthal, kjer sta ta konec tedna dve tekmi celinskega pokala, odpotoval Rok Justin, ki je tako nastopil le na eni tekmi novoletne turneje.

Najbližje namreč je, da Sloveniji za svetovni pokal priskače novo vstopnico. Na zadnji postojanki celinskega pokala, kjer se delijo kvote za svetovni pokal, v Engelbergu, je bil skupaj z Anžetom Laniškom in Nejcem Dežmanom najbolj razpoložen slovenski skakalec in ti trije so bili tudi kandidati, na katere je strokovno vodstvo računalo. A je Lanišek kot prvi odpadel, saj je odlično skočil na novoletni turneji v Innsbrucku in osvojil celo 12. mesto.

"V bistvu smo bili po prvi tekmi Lanišek, Justin in jaz zelo skupaj. Drugo tekmo se mi je zgodil spodrsljaj, kot tudi organizatorju. V drugi seriji sem bil diskvalificiran. Za kvoto sem bil hendikepiran. Rečeno je bilo, da bo eden izmed dvojice Justin-Lanišek, ki bo slašbi v Innsbrucku, odpotoval v Klingenthal po kvoto," je dejal Dežman.

Sneg bischofshofen
Sportal Vreme premagalo organizatorje, kvalifikacije v nedeljo #video

Zaveda se, da ima lepo priložnost

Upa, da bo skakal, kot zna. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Upa, da bo skakal, kot zna. Foto: Žiga Zupan/Sportida Pričakoval je, da se bo tudi on z B-ekipo podal v Nemčijo, kjer ji zaradi zdravstvenih težav Igorja Medveda poveljuje Goran Janus, a se je zgodil preobrat. "Spakirano sem imel za Klingenthal, nato me je Robert Hrgota klical, da bova naredila postanek v Bischofshofnu, in me vprašal, ali se strinjam. Razumljivo, bil sem vesel. Vsako priložnost je treba izkoristiti," je z nasmeškom na obrazu dejal Dežman.

Marca lani je bil 26-letni skakalec nazadnje v svetovnem pokalu, pred tem pa bil nekaj časa na stranskem tiru. Tja so ga postavile težave s hernijo diska. "Zdaj nimam več težav. Že lani sem oddelal sezono brez bolečin. Morda pri vajah z utežmi čutim naslednji dan nekaj bolečine, vendar hrbet ni več takšen kot pri 16 letih. Sicer pa načeloma lahko vse delam."

TImi Zajc
Sportal "Da ne bo pomote, ne samo za Dončića, ampak tudi za Dragića!"

Za vrnitev v svetovni pokal mu je stroka namenila pravo mesto. V Bischofshofnu je bil namreč pred štirimi leti 11., kar je njegova najboljša uvrstitev na novoletni turneji.

"Lepo priložnost imam. Ničesar ne morem izgubiti. Lahko le pridobim. Vse moteče dejavnike bom skušal odmisliti in se osredotočiti na skoke. Skakalnica v Bischofshofnu je specifična. Miza je dolga, nalet položen, ampak mi je to dobro. Glede na to, da na mizi večkrat zamudim, bi mi lahko to tu koristilo," se je zasmejal Dežman.

sneg Bischofshofen
Sportal Takšne napake ne bo ponovil
Daniel Andre Tande
Sportal Preživljal težke trenutke ob skakalnici, zdaj išče pravo pot na njej
Ne spreglejte