Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
6. 1. 2019,
4.00

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03

Natisni članek

Timi Zajc Timi Zajc Anže Lanišek Anže Lanišek Goran Dragić Goran Dragić Luka Dončić Luka Dončić All Star novoletna turneja

Nedelja, 6. 1. 2019, 4.00

5 let, 3 mesece

Lanišek in Zajc spet združena

"Da ne bo pomote, ne samo za Dončića, ampak tudi za Dragića!"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,03
TImi Zajc | Timi Zajc se je v Innsbrucku razveselil vrnitve Anžeta Laniška v slovensko reprezentanco. | Foto Sportida

Timi Zajc se je v Innsbrucku razveselil vrnitve Anžeta Laniška v slovensko reprezentanco.

Foto: Sportida

Najboljša slovenska skakalca na tretji postojanki novoletne turneje v Innsbrucku sta bila cimra Timi Zajc in Anže Lanišek. Prvi je vesel, da je spet dobil svojega prijatelja, drugi pa je spregovoril o tem, kako podpira preostale slovenske športnike.

Innsbruck od našega poročevalca | Foto:

Žaba in Zajc sta skakalca, ki sta v slovenski tabor prinesla največ veselja na tekmi v Innsbrucku. Pravzaprav sta bila edina med dobitniki točk. Timi je bil deset, Lanišek dvanajsti.

Drugi je izpustil nemški del turneje, saj se ni uvrstil v ekipo, potem ko je na državnem prvenstvu na nekoliko nenavaden način izgubil bitko z Borom Pavlovčičem. Je pa zato toliko bolj vesel po Innsbrucku, saj mu je uspela druga najboljša uvrstitev v sezoni (v Ruki je bil deseti). A bolj kot točke ga v tej zimi zanimajo skoki. Pri drugem ni bil povsem prepričan, kam ga vodi, vendar se je razveselil, ko je na semaforju zagledal številko dve. "Res nisem vedel, kam bom spadal po drugem skoku. Vedel sem, da sem naredil napako. Gibanje je bilo sicer lepo, tekoče. Odneslo me je do 123 metrov, vedel pa sem, da ni bilo vse tako, kot bi moralo biti," je po Innsbrucku dejal vidno zadovoljni Lanišek.

Sneg bischofshofen
Sportal Vreme premagalo organizatorje, kvalifikacije v nedeljo #video

"Star je 46 let, videti pa je, kot bi jih imel 30 ali 25"

Anže Lanišek je prišel v Innsbruck kot rezerva in se takoj zavihtel na 12. mesto. | Foto: Sportida Anže Lanišek je prišel v Innsbruck kot rezerva in se takoj zavihtel na 12. mesto. Foto: Sportida V prvi seriji mu je nasproti stal legendarni Noriaki Kasai, zaradi česar je bil nervozen: "Zelo sem vesel, da sem skakal proti njemu. To mi veliko pomeni. Nervozen sem bil. On je veliko ime. Zame največje v skokih. Kar dosega pri teh letih, je neverjetno. Star je 46 let, videti pa je, kot bi jih imel 30 ali 25."

Napako v drugi seriji je naredil tudi Timi. Po prvi je bil četrti, nato pa bil nekoliko neučakan pri pohodu na premierne stopničke in zgodila se mu je napaka. A kljub temu je še vedno na dobrem desetem mestu, kar je njegov cilj: "Z rezultatom sem kar zadovoljen. Svoja pričakovanja izpolnjujem. Tudi v Bischofshofnu bom iskal pot med deset."

Prav zaradi dosežkov je bilo v njuni sobi največ zadovoljstva. "Upam, da mu tudi v Bischofshofnu uspe," je prijatelju dobro zaželel Timi. Njegovi uspehi motivirajo tudi člana SSK Mengeš: "Kdorkoli je dober, je to motivacija za vse. Tudi ko je zmagoval Peter (Prevc, op. a.), nas je vlekel za seboj. Takrat smo skakali na njegovih rezultatih. Ko je nekdo dober, se začne prebujati še kdo. Upam, da se kmalu prebudi vsa ekipa."

Anže Lanišek Planica 2018
Sportal Jezen je bil nase in še na koga drugega, zdaj je glava prazna
Timi Zajc
Sportal Zajc z eno nogo pri uvrstitvi kariere, zaradi Japonca razmišljali o rezervnem scenariju

Za Dončića in Dragića

Nič prijateljska pa nista Lanišek in Zajc, ko na konzoli playstation igrata Fifo in NBA. Na prvih dveh postojankah je Timi pogrešal prijatelja, zdaj pa sta skakalca, ki imata tudi skupni profil na Instagramu, spet združena in si tako krajšata čas med tekmami.

Ker je v soboto v Bischofshofnu močno snežilo, jima ni bilo treba na skakalnico. Kvalifikacije so namreč odpadle, zato sta imela več prostega časa. Tudi za igranje igric.

Lanišek spremlja Luko Dončića in Gorana Dragića v ligi NBA. Za oba tudi glasuje za tekmo vseh zvezd. | Foto: Vid Ponikvar Lanišek spremlja Luko Dončića in Gorana Dragića v ligi NBA. Za oba tudi glasuje za tekmo vseh zvezd. Foto: Vid Ponikvar

Anže si je kot vedno ogledal najboljše poteze Luke Dončića v ligi NBA. Zanj vneto navija in glasuje, da bi nastopil na tekmi All-Star, a ne le zanj. "Vsak dan glasujem za Dončića, da bi se uvrstil na tekmo vseh zvezd. Pa tudi za Dragića, da ne bo pomote. Ponoči sicer ne gledam njunih tekem, si pa ogledam vrhunce," o podpori slovenskima košarkarjema pravi Lanišek.

Luka Dončić
Sportal Dončić navdušil z novo neverjetno trojko ob pisku sirene #video
Daniel Andre Tande
Sportal Preživljal težke trenutke ob skakalnici, zdaj išče pravo pot na njej
Luka Dončić
Sportal Dončić o seznamu za tekmo zvezd: Bil sem najsrečnejši človek na svetu
Ne spreglejte