Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
1. 3. 2023,
16.35

Osveženo pred

1 leto, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,15

8

Natisni članek

padec Peter Prevc Peter Prevc Planica 2023

Sreda, 1. 3. 2023, 16.35

1 leto, 2 meseca

Padec Petra Prevca jih je šokiral: "Stran sem se obrnil"

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,15

8

Peter Prevc | Nesrečnemu Petru Prevcu se je ob odskoku z mize odpel klinček in je z višine padel na doskočišče Bloudkove velikanke. | Foto Sportida

Nesrečnemu Petru Prevcu se je ob odskoku z mize odpel klinček in je z višine padel na doskočišče Bloudkove velikanke.

Foto: Sportida

Nesrečnik sredinega treninga na Bloudkovi velikanki v Planici je bil slovenski skakalni šampion Peter Prevc, ki je grdo padel. Njegova nesreča je pretresla njegove moštvene kolege in glavnega trenerja Roberta Hrgota, prav vsi pa upajo, da ni utrpel kakšnih hudih poškodb.

Peter Prevc
Sportal Nove informacije o Petru Prevcu: ostal bo na opazovanju, a je imel srečo

Peter Prevc je imel ob padcu srečo, do jutri na opazovanju

"Peter Prevc je bil po zdravstveni oskrbi v Planici s helikoperjem prepeljan v Univerzitetni klinični center v Ljubljano, kjer so zdravniki opravili dodatne preiskave. Ob padcu je na srečo utrpel le udarce, zaradi katerih čuti bolečine, in lažji pretres možganov. Zaradi navedenega bo ostal na opazovanju. Več informacij sledi jutri," so s Smučarske zveze Slovenije sporočili spodbudne novice glede zdravstvnega stanja Petra Prevca.

"Snel se je klinček. Zakaj, bomo pogledali. Konec koncev ne spremeni dejstva, da je Peter padel. Upam, da bo z njim vse v redu. Da bo še boljši. Ko sem videl smučko, sem se stran obrnil. Takšnih stvari ne gledaš rad. Sploh ne padec svojega tekmovalca in zlasti ne Prevca," je bil glavni trener slovenske moške skakalne reprezentance Robert Hrgota vidno pretresen po padcu Petra Prevca na Bloudkovi velikanki na nordijskem svetovnem prvenstvu v Planici.

Grd padec kapetana slovenske reprezentance je razumljivo pretresel tudi njegove moštvene kolege. "Videl sem samo smučko, ki je prišla nazaj gor, ko se je odbila od 'pukla'. Nekako sem upal, da jo je čim bolje odnesel. Potem se je slišala gruča ljudi v izteku. Upal sem, da bo Peter sam odšel iz izteka, a žal so ga odpeljali na tistih oranžnih sankah," je po treningu v mešani coni dejal Domen Prevc, ki je padec starejšega brata videl z vrha skakalnice, saj je bil na vrsti za skok takoj za Petrom.

Peter Prevc | Foto: Sportida Foto: Sportida

"Slišal sem, da naj bi bilo vse v redu, ampak treba je počakati. Kot vem, je na pregledih, upam, da bo v redu. Videti je bilo pa grozno. Vem, kako je videti, ko tako padeš. Tudi sam sem to že občutil in nikomur ne privoščim," je ob tem dodal Anže Lanišek.

"Na žalost sem padec videl. Take stvari nikoli niso prijetne, vse skupaj me je prizadelo," je ob vprašanju, kako je doživel padec izkušenega orla, z glavo zmajeval Jelar, Kos pa dodal, da se je tudi on tako kot Hrgota obrnil stran: "Ravno sem pogledal, ko je bil v zraku, da bi videl skok, pa sem se raje nazaj obrnil. Grozno je bilo videti. Sploh pa, da se je to zgodilo Petru, ki je neke vrste ikona. Upam, da bo vse v redu z njim."

Alexandria Loutitt
Sportal Presenečenje mlade Kanadčanke v Planici, razočaranje v slovenskem taboru
Planica
Sportal Planica s trajnostno zavezo za bodoče generacije
Natalie Eilers
Sportal "Po olimpijskih igrah se je zgodilo še več norih stvari, kepa uspehov se vali"
Simen Hegstad Krüger, Planica 2023
Sportal Norveška veselica v Planici
Urša Bogataj
Sportal Konec kariere slovenske šampionke? "Ena od možnosti je."
Planica 2023 nordijska kombinacija ekipna tekma
Sportal Zlato norveškim kombinatorcem, Slovenci zadnji
Ne spreglejte