Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
23. 8. 2024,
7.52

Osveženo pred

3 ure, 27 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,70
Norveška denar smučarski skoki Johann Andre Forfang

Natisni članek

Petek, 23. 8. 2024, 7.52

3 ure, 27 minut

Finančna pomoč norveškim smučarskim skokom

Norvežani si lahko oddahnejo

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,70
Johann Andre Forfang | Norveški reprezentanti si po finančni injekciji lahko oddahnejo. | Foto Guliverimage

Norveški reprezentanti si po finančni injekciji lahko oddahnejo.

Foto: Guliverimage

Norveška smučarska zveza je v četrtek sporočila spodbudno novico za svoje skakalne reprezentante. Vodstvo se je dogovorilo za sodelovanje s poslovnim partnerjem, ki bo finančno podprl norveške skoke, tako da tekmovalcem za prisotnost v reprezentanci ne bo treba plačati iz lastnega žepa.

Peter Slatnar
Sportal Timi Zajc skače na smučeh Petra Slatnarja

Norveški skakalci so v četrtek dočakali odlično novico. Novi športni direktor za smučarske skoke Jan-Erik Aalbu se je dogovoril za sodelovanje z bildeler.no, podjetjem s 30-letnimi izkušnjami s prodajo avtomobilskih delov. Sodelovanje naj bi reprezentantom finančno olajšalo priprave na novo sezono.

Po pisanju skijumping.pl bi morali člani reprezentance A za pripravo na novo sezono iz lastnega žepa prispevati dobrih štiri tisoč evrov z možnostjo povračila sredstev v prihodnosti, a triletni dogovor z novim sponzorjem pomeni, da bodo ta znesek lahko zadržali zase.

"Neverjetno smo hvaležni za podporo bildeler.no in upamo, da je to začetek velike reševalne operacije za naše smučarske skoke," je ob prihodu novega sponzorja dejal Johann Andre Forfang, Aalbu pa dodal: "Ne sme se dogajati, da bi morali smučarski skakalci s statusom člana reprezentance A plačevati kotizacije za udeležbo na treningih. Zato so partnerji, kot je bildeler.no, ki pomagajo rešiti smučarske skoke, za nas naravnost neprecenljivi."

"Neverjetno smo hvaležni za podporo bildeler.no in upamo, da je to začetek velike reševalne operacije za naše smučarske skoke," je ob prihodu novega sponzorja dejal Johann Andre Forfang. | Foto: www.alesfevzer.com "Neverjetno smo hvaležni za podporo bildeler.no in upamo, da je to začetek velike reševalne operacije za naše smučarske skoke," je ob prihodu novega sponzorja dejal Johann Andre Forfang. Foto: www.alesfevzer.com

"Kot mnogi Norvežani imam zelo rad smučarske skoke. Ko sem prebral, da morajo reprezentančni smučarski skakalci plačati svoje treninge, sem si rekel, da moramo nekaj narediti," je sodelovanje z norveško smučarsko zvezo komentiral direktor bildeler.no Frode Kittelsen.

V reprezentanci A za prihodnjo sezono so Forfang, Halvor Egner Granerud, Robert Johansson, Marius Lindvik in Kristoffer Eriksen Sundal. Glavni trener je po slovesu od Alexandra Stöckla Magnus Brevig.

Nika Prevc
Sportal Nika Prevc po padcu s prvega na deveto mesto
Alexander Stoeckl
Sportal Alexander Stöckl novo službo našel na Poljskem
Ema Klinec
Sportal Ema Klinec zmagala v Courchevelu, med skakalci le dva slovenska finalista
Tina Erzar
Sportal Tina Erzar skočila na zmagovalni oder
Ne spreglejte