Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
14. 8. 2024,
20.51

Osveženo pred

33 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,64
grand prix Ema Klinec Ema Klinec Nika Prevc Nika Prevc smučarski skoki

Natisni članek

Sreda, 14. 8. 2024, 20.51

33 minut

Smučarski skoki, poletni grand prix, Courchevel (Ž in M)

Nika Prevc po padcu s prvega na deveto mesto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,64
Nika Prevc | Nika Prevc je v finalu izgubila nekaj mest. | Foto Reuters

Nika Prevc je v finalu izgubila nekaj mest.

Foto: Reuters

Najboljša smučarska skakalka minule sezone Nika Prevc je na drugi tekmi poletne sezone v Courchevelu z odliko opravila nalogo v prvi seriji. V finalni pa je kot najboljša Slovenka s prvega nazadovala na deveto. Zmagovalka torkove uvodne tekme poletne velike nagrade, Ema Klinec, je bila danes deseta.

Zmago je slavila druga s prve tekme, Japonka Sara Takanashi pred Avstrijko Jacqueline Seidfriedsberger, ki je bila na uvodni tekmi tretja. Prevčeva, najboljša po prvi seriji,  je zajadrala proti zmagi, a se ji je nato odpel zatič v desni vezi in je skok morala skrajšati, pri tem pa je tudi je padla. Kot so zapisali pri Smučarski zvezi Slovenije, je padec k sreči minil brez posledic.

Od Slovenk, ki so v novo sezono vstopile pod vodstvom novega trenerja Jurija Tepeša, je do točk prišla le še Ajda Košnjek, ki je končala na 30. mestu, brez finala sta ostali Taja Bodlaj in Katra Komar.

Dobitnica velikega kristalnega globusa se je po tekmi ozrla na nezgodo: "Danes sem bila veliko bolj zadovoljna s skoki. Močno pa me je razjezilo, ker sem si današnjo uvrstitev pokvarila zaradi neprevidnosti, ker se mi je tekom skoka odpel klinček in potem skoka ni bilo mogoče več nadaljevati."

Njena reprezentančna kolegica, včerajšnja zmagovalka Ema Klinec pa je priznala, da ji tokrat ni šlo vse po načrtu: "Nekoliko slabša skoka kot včeraj.  V prvi seriji sem imela kar slabo, ta skakalnica pa je v takem vetru težka. Včeraj sem naredila super skok in sem zborbala, danes pa ni šlo."

Kraftu tudi druga tekma poletne sezone, dva Slovenca do točk

Žiga Jelar je bil najboljši Slovenec. | Foto: www.alesfevzer.com Žiga Jelar je bil najboljši Slovenec. Foto: www.alesfevzer.com Najboljši skakalec lanske zime Stefan Kraft je v poletno sezono startal z dvema zmagama. Potem ko je dobil torkovo tekmo za veliko nagrado v Courchevelu, je Avstrijec zmagal tudi danes. Do točk sta prišla le dva Slovenca. Žiga Jelar je zasedel 28. mesto, Žak Mogel pa je bil v finalni seriji zaradi neustreznega dresa diskvalificiran.

Na drugo tekmo poletja se je uvrstilo vseh pet Slovencev, v finale pa nato le dva. Brez točk so ostali Maksim Bartolj, Mark Hafnar in Jan Bombek.

Poletna velika nagrada se bo nadaljevala v poljski Wisli. Sicer ne že ta konec tedna, kot je bilo sprva predvideno, saj je nedavna nevihta poškodovala iztek skakalnice, ampak med 13. in 15. septembrom, so danes sporočili iz Mednarodne smučarske zveze (Fis).

Alexander Stoeckl
Sportal Alexander Stöckl novo službo našel na Poljskem
Ema Klinec
Sportal Ema Klinec zmagala v Courchevelu, med skakalci le dva slovenska finalista
Nika Prevc
Sportal Nika Prevc spet v akciji
Ne spreglejte