SiolNET. Sportal Zimski športi
0,07

termometer

  • Messenger
  • Messenger
Silvestrska turneja smučarskih skakalk

Rekordno število skakalk v boj za zlato sovo

0,07

termometer

ženski skoki Ljubno 2020 | Smučarske skakalke se bodo na silvestrski turneji na Ljubnem bojevale za zlato sovo. | Foto: Matic Ritonja/Sportida
Smučarske skakalke se bodo na silvestrski turneji na Ljubnem bojevale za zlato sovo. Foto: Matic Ritonja/Sportida

Na letošnji tekmi svetovnega pokala smučarskih skakalk v Ljubnem ob Savinji se je prijavilo več kot 80 tekmovalk iz 19 držav, kar je rekord za slovensko prizorišče. Prvič v zgodovini se bodo tekmovalke pomerile na silvestrski turneji, ki bo na Ljubnem ob Savinji od 30. decembra do 1. januarja 2022.

"Ljubno ob Savinji je do zdaj izpeljalo deset tekem FIS svetovnega pokala v smučarskih skokih za ženske in s ponosom lahko trdimo, da je mednarodna javnost navdušena nad organizacijo, obiskanostjo in gledanostjo tekem. Zato smo letos pristopili in prepričljivo zmagali v kandidaturi za silvestrsko turnejo," so ponosno sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Urša Bogataj Sportal Znova slovenski uspeh in zmaga Kramerjeve, Križnarjeva rekordno, a ...

Skakalci za zlatega oprla, skakalke pa za zlato sovo

Tokrat bosta obe posamični tekmi svetovnega pokala šteli tudi v posebnem točkovanju za prestižno nagrado, ki bo podeljena zmagovalki. V prihodnji sezoni se bo z dvema tekmama turneji pridružilo tudi prizorišče v avstrijskem Beljaku. Tako kot se moškim na novoletni turneji štirih skakalnic svet vrti okoli zlatega orla, se bo ženskam v novoletnem obdobju zavrtel okoli novega tekmovalnega koncepta s pokalom v podobi zlate sove.

"Novo dobo bo zaznamovala nova podoba. Sova je neustrašna, spretna, tiha, nežna, fotogenična in simpatična letalka, pogosta v Sloveniji in predalpskem prostoru," so prireditelji pojasnili izbiro posebnega silvestrskega pokala.

Za nastop na turneji se bo v kvalifikacijah pomerilo več kot 80 tekmovalk iz 19 držav, kar je rekordno število v primerjavi s preteklimi leti.

Žal bodo tekmovanja zaradi veljavnih ukrepov za preprečevanje okužb z boleznijo covid-19 potekala brez gledalcev.

Sapporo Sportal Zaradi epidemije brez skokov na Japonskem, kaj zdaj?

Program tekem v Ljubnem:

Četrtek, 30. december:
14:30, uradni trening
16:30, kvalifikacije

Petek, 31. december:
15:15, poskusna serija
16:30, posamična tekma (sistem na izpadanje - KO)

Sobota, 1. januar:
9:45, poskusna serija
10:45, kvalifikacije
16:00, posamična tekma (sistem na izpadanje - KO)

Preberite še:

Urša Bogataj Sportal V Avstriji navdušile kar tri Slovenke Robert Hrgota Sportal Spremembe v slovenski moški in ženski reprezentanci
Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin