Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 12. 2021,
15.27

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84

Natisni članek

Katra Komar Nika Prevc Nika Prevc Jerneja Brecl Maja Vtič Robert Hrgota Gašper Vodan smučarski skoki

Torek, 14. 12. 2021, 15.27

2 leti, 4 mesece

Spremembe v slovenski moški in ženski reprezentanci

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,84
Robert Hrgota | Robert Hrgota bo ta konec tedna ostal doma. | Foto Sportida

Robert Hrgota bo ta konec tedna ostal doma.

Foto: Sportida

Konec tedna ponuja nove tekme za svetovni pokal za smučarske skakalke in skakalce. V obeh slovenskih reprezentancah bo nekaj menjav. Pri skakalkah bosta namesto Jerneje Brecl in Nike Prevc dobili priložnost Katra Komar ter Maja Vtič, ki je na tekmi najvišjega ranga nazadnje nastopila pred dobrimi dvema letoma, pri skakalcih pa bo v Engelbergu vlogo glavnega trenerja namesto Roberta Hrgote, ki ostaja doma, opravljal njegov pomočnik Gašper Vodan.

Alexander Stöckl
Sportal Udarec za Norvežane: zamenjali celoten strokovni štab

Slovenske orlice že nestrpno odštevajo tedne do domačega vrhunca leta, ko bo Ljubno pri Savinji gostil tekmo za svetovni pokal. Do takrat se bodo za točke potegovale še v Avstriji (Ramsau), kjer bo trener Zoran Zupančič vodil šest skakalk. Za razliko od prejšnjih tekem v tej sezoni bosta opravljeni dve menjavi.

Maja Vtič je pisala zgodovino slovenskih ženskih smučarskih skokov leta 2016, ko je bila tretja v skupni razvrstitvi svetovnega pokala in s tem kot prva Slovenka končala na stopničkah. | Foto: Vid Ponikvar Maja Vtič je pisala zgodovino slovenskih ženskih smučarskih skokov leta 2016, ko je bila tretja v skupni razvrstitvi svetovnega pokala in s tem kot prva Slovenka končala na stopničkah. Foto: Vid Ponikvar

Jerneja Brecl in Nika Prevc bosta ostali doma in se posvetili treningu, po točke svetovnega pokala pa se bosta odpravili Katra Komar, ki je med elito nazadnje nastopala ob koncu prejšnje sezone, ter izkušena Maja Vtič. 33-letna Dolenjka je na tekmi za svetovni pokal nazadnje nastopila pred dobrima dvema letoma v Lillehammerju, v začetku letošnjega leta pa se je preizkusila v kvalifikacijah na tekmi na Ljubnem.

Wisla
Sportal Se bodo skakalci kmalu spet vrnili v Wislo?

Slovenski orli odhajajo v Švico. Moška smučarska skakalna karavana se bo konec tedna ustavila v Engelbergu, kjer pa slovenskih skakalcev ne bo vodil glavni trener Robert Hrgota, ampak njegov pomočnik Gašper Vodan. Na zadnjem preizkusu moči pred novoletno turnejo bo Hrgota po vnaprej dogovorjenem scenariju ostal doma, nato pa bo skušal varovance kar najbolje pripraviti na prvi vrhunec sezone na štirih znamenitih skakalnicah v Nemčiji in Avstriji.

Ne spreglejte