Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
14. 12. 2021,
10.31

Osveženo pred

2 leti, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

1

Natisni članek

COVID-19 Koronavirus Alexander Stöckl

Torek, 14. 12. 2021, 10.31

2 leti, 4 mesece

Udarec za Norvežane: zamenjali celoten strokovni štab

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

1

Alexander Stöckl | Alexander Stöckl je bil pozitiven na koronavirus in je trenutno v karanteni v Nemčiji. | Foto Sportida

Alexander Stöckl je bil pozitiven na koronavirus in je trenutno v karanteni v Nemčiji.

Foto: Sportida

Avstrijski skakalni trener na čelu norveške reprezentance Alexander Stöckl je izpustil nedeljsko preizkušnjo v Klingenthalu, ker je bil pozitiven na koronavirus. Tudi drugi test je bil pozitiven, zato so se v skandinavski reprezentanci odločili za korenito spremembo.

Adam Malysz
Sportal Poteza Nemcev buri duhove: To ni pošteno!

Norveški skakalci so v nedeljo blesteli na napravi v Klingenthalu. Največji uspeh v svetovnem pokalu jim je preprečil Japonec Rjoju Kobajaši, ki je stal na najvišji stopnički odra za zmagovalce. Za njim se je zvrstilo pet Norvežanov, na sedmem mestu pa je bil nato odličen Cene Prevc.

A se norveškega uspeha ni mogel na trenerski tribuni veseliti Alexander Stöckl, ki je bil pozitiven na koronavirus. Avstrijski strokovnjak je trenutno v karanteni v nemški zvezni deželi Saški in upa, da bo lahko božič preživel v domovini skupaj z družino.

Pozitiven je bil tudi njegov drugi test, zato so se na Norveški smučarski zvezi odločili za ukrep. Zamenjali bodo celoten trenerski štab za naslednjo postojanko svetovnega pokala v švicarskem Engelbergu. Thomas Lobben bo zadolžen za reprezentanco do božičnih praznikov, pomagala pa mu bosta Trond Lindvik in Tore Oovregaard.

"Zadnji konec tedna je bil fantastičen. Že od štarta sezone smo na pravih tirnicah. Imeli smo nekaj smole, v nedeljo pa se je odprlo. Ekipni uspeh ima češnjico na torti v drugem mestu Daniela-Andreja Tandeja, ki se je vrnil po padcu v Planici. Računamo, da bomo nadaljevali v tej smeri, vendar ne moremo računati, da bomo imeli nenehno pet skakalcev v najboljši šesterici," je dejal Stöckl.

Wisla
Sportal Se bodo skakalci kmalu spet vrnili v Wislo?
Cene Prevc
Sportal Odlični Japonec pred petimi Norvežani, Cene Prevc pa takoj za njimi
Ne spreglejte