Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
18. 5. 2021,
18.05

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Natisni članek

smučarski skoki Daniel Andre Tande

Torek, 18. 5. 2021, 18.05

2 leti, 11 mesecev

daniel andre tande se je oglasil s priprav

Tako napreduje planiški nesrečnik #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,65

Manj kot dva meseca po grdem padcu na velikanki v Planici je norveški skakalec Daniel Andre Tande s sledilci delil spodbuden videoposnetek s priprav na olimpijsko sezono.

Jernej Damjan
Sportal Damjan spisal eno zgodbo, zdaj bi rad novo #video

Glavni trener norveške reprezentance Alexander Stöckl je pred tednom razkril ekipo, na katero najresneje računa v prihajajoči sezoni. V tej je tudi Daniel Andre Tande, ki zelene luči zdravnikov za sodelovanje na novinarski konferenci vikingov pretekli teden sicer ni dobil, je pa teden pozneje na družbenem omrežju s sledilci delil spodbuden videoposnetek s priprav na novo sezono, na katerem ga vidimo, kako dviguje uteži. "Vsak dan boljše," je 27-letnik pripisal ob objavi.

Grd padec v Planici

Tande je nesrečno padel pred slabima dvema mesecema, in sicer v poskusni seriji četrtkove tekme (25. marec), ko si je na Letalnici bratov Gorišek po grdem padcu zlomil ključnico in si poškodoval pljučno krilo. Tri dni je ostal v umetni komi, po tednu zdravniške oskrbe v UKC Ljubljana pa se je lahko vrnil v domovino, kjer se zdaj že pripravlja na prihajajoče tekmovalno obdobje.

Daniel Andre Tande se slaba dva meseca po grdem padcu v Planici že pripravlja na novo sezono. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Daniel Andre Tande se slaba dva meseca po grdem padcu v Planici že pripravlja na novo sezono. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Vrhunec bodo olimpijske igre februarja v Pekingu, po pisanju poljskih medijev pa so mogoči nekateri popravki skakalnega koledarja. Tako bi lahko skakalci po novoletni turneji še za dve tekmi (posamična in ekipna) ostali na zadnjem prizorišču turneje Bischofshofnu, na norveški turneji Raw-Air pa bi videli tekmo mešanih ekip. O predlaganih spremembah bodo razpravljali na junijskem kongresu.

Dimitrij Vassiljev
Sportal Konec kariere: poslavlja se skakalec z najdaljšim poletom na svetu
Jernej Damjan
Sportal Konec je, Jajc končal kariero #video
Ne spreglejte