Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
19. 1. 2023,
15.43

Osveženo pred

1 leto, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

1

Natisni članek

slovenska biatlonska reprezentanca svetovni pokal v biatlonu Antholz Anterselva Lena Repinc Živa Klemenčič Anamarija Lampič Anamarija Lampič

Četrtek, 19. 1. 2023, 15.43

1 leto, 3 mesece

Biatlon, Atholz, sprint (ž)

Še ena izjemna predstava Anamarije Lampič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,25

1

Anamarija Lampič | Anamarija Lampič se je znova izkazala. | Foto Guliverimage

Anamarija Lampič se je znova izkazala.

Foto: Guliverimage

Anamarija Lampič se je odlično odrezala na sprinterski tekmi svetovnega biatlonskega pokala v Antholzu v Italiji. Ponovila je dosežek s sprinta v Hochfilznu in še enkrat zasedla peto mesto. Zmagala je domačinka Dorothea Wierer pred Francozinjo Chloe Chevalier in Švedinjo Elviro Öberg. Vse tri najboljše so bile strelsko brezhibne, medtem ko je morala Lampičeva dvakrat v kazenski krog.

Anamarija Lampič v svoji prvi biatlonski sezoni še naprej navdušuje, potem ko je v svetovnem pokalu že osupnila s petim mestom na sprintu v Hochfilznu, se je v pokalu IBU že tudi zavihtela na stopničke (drugo mesto na skupinskem startu v Ridnaunu), je danes na svetovnem pokalu v Antholzu na Južnem Tirolskem z izjemno hitrim tekom spet zabeležila izjemen rezultat. Bila je peta, premoč je danes priznala le štirim izjemnim biatlonkam, zmagovalki Dorothei Wierer, Chloe Chevalier, Elviri Öberg in norveški zvezdnici Marte Olsbu Roeiselenad

Prve tri tekmovalke so bile strelsko brezhibne, Roeiselandova je bila nenatančna enkrat na drugem strelskem postanku, medtem ko je morala Lampičeva po obeh streljanjih v kazenski krog. Za zmagovalko je 27-letnica iz Valburge na 7,5-kilometrski progi zaostala 19,8 sekunde, svoje prve stopničke v svetovnem pokalu je zgrešila za pičlih 8,2 sekunde.

"To je zame že tako, kot da bi zmagala"

"Danes mi je uspela res ena dobra tekma. Že pred začetkom sva se z Riccom zmenila, da zadnji kilometer ali zadnjih 500 metrov pred streliščem resnično spustim in se resnično skoncentriram na streljanje. To mislim, da mi je res dobro uspelo. Škoda morda le zadnjega strela leže, kjer bi lahko naredila ničlo. Stoje sem zelo vesela, da sem zgrešila samo enkrat. To je zame že tako, kot da bi zmagala. Res sem vesela, da mi je uspela še ena res dobra tekma. Jaz si želim le še naprej tako nastopati. Svoje načrte za to sezono sem že čisto presegla in resnično si želim samo uživati," se je po tekmi smejalo slovenski junakinji dneva. To je bil šele njen tretji posamični nastop v najmočnejši biatlonski konkurenci.

Lampičeva se je uvrstila tudi na sobotno zasledovalno tekmo, kar je uspelo še eni slovenski tekmovalki, mladi Leni Repinc, ki je bila s strelsko ničlo 48. (+ 1:47,9) in je le za malo zgrešila svoje prve točke svetovnega pokala. Slabše se je odrezala tretja slovenska predstavnica na današnji tekmi Živa Klemenčič, ki je zgrešila štirikrat in končala na 86. mestu (+ 3:30,7). 

Lena Repinc je izpolnila svoj glavni cilj. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Lena Repinc je izpolnila svoj glavni cilj. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

"Strelsko sem zelo zadovoljna, boljše ne bi moglo biti. Na progi pa sem nisem počutila najbolj optimalno, a sem zadovoljna, da mi je uspel soliden nastop in se mi je uspelo uvrstiti na zasledovanje, kar je bil danes moj glavni cilj," je svoj nastop ocenila 19-letna Repinčeva.

Tudi glavni trener slovenske reprezentance Ricco Gross je bil zadovoljen: "Odlična tekma za Anamarijo. Njeno streljanje je bilo 1,1, kar je dobro. Če pogledamo celotno tekmo, zgolj deset sekund od stopničk in tudi te bodo prišle. Dobro je nastopila tudi Lena. Streljala je brezhibno in tekla v svojem slogu. To je tudi dobra popotnica za nas za štafetno preizkušnjo."

Jutri sprinterska tekma na deset kilometrov čaka še moške, nastopilo bo tudi pet slovenskih biatloncev. Tekmo bo odprl Jakov Fak, Alex Cisar se bo s starta pognal takoj za prvim favoritom in vodilnim biatloncem sezone, Norvežanom Johannesom Thingnesom Boejem, s startno številko sedem, Miha Dovžan bo startal kot 44., Lovro Planko 71. in Toni Vidmar 96.

Izidi, sprint 7,5 km:

1. Dorothea Wierer (Ita)       20:59,6 (0)
2. Chloe Chevalier (Fra)        +  2,8 (0)
3. Elvira Öberg (Šve)              8,7 (0)
4. Marte Olsbu Roeiseland (Nor)   14,7 (1)
5. Anamarija Lampič (Slo)         18,4 (2)
6. Denise Herrmann-Wick (Nem)     23,1 (2)
...
48. Lena Repinc (Slo)            1:57,8 (0)
86. Živa Klemenčič (Slo)         3:35,8 (4)

...

Svetovni pokal, skupno (13):

1. Julia Simon (Fra)                    788 točk
2. Elvira Öberg (Šve)                   675
3. Dorothea Wierer (Ita)                567
4. Lisa Vittozzi (Ita)                  566
5. Denise Herrmann-Wick (Nem)           498
6. Lisa Theresa Hauser (Avt)            476
5. Ingrid Landmark Tandrevold (Nor)     474
...
38. Anamarija Lampič (Slo)                90
41. Polona Klemenčič (Slo)                83

Preberite še:

Andreja Koblar Grašič
Sportal Na današnji dan (18. januar)
Tiril Eckhoff
Sportal Dvakratna olimpijska prvakinja bo izpustila svetovno prvenstvo
Julia Simon
Sportal V tesnem zaključku nova zmaga Julie Simon
Ruhpolding, štafeta, Norvežanke
Sportal Slovenkam se štafetna tekma ni posrečila, zmaga Norvežankam
Lisa Vittozzi
Sportal Lisa Vittozzi zmagovalka posamične tekme, Živa Klemenčič blizu prvim točkam
Pokljuka 2023
Sportal Manjkala je pika na i, Lampičevo pa že vidijo tudi na stopničkah
Anamarija Lampič
Sportal Anamarija leže streljala brezhibno. "To je bilo dobro. To hočem!"
Ne spreglejte