Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
24. 5. 2024,
22.44

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14

Natisni članek

Novak Đoković tenis OP Francije Tamara Zidanšek

Petek, 24. 5. 2024, 22.44

3 tedne, 2 dneva

Teniški globus, 24. maj

Tamara Zidanšek na glavni turnir, Đoković v Pariz s porazom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,14
Tamara Zidanšek | Tamara Zidanšek, 131. igralka s svetovne teniške lestvice WTA, bo igrala na glavnem delu drugega turnirja za grand slam v sezoni. | Foto www.alesfevzer.com

Tamara Zidanšek, 131. igralka s svetovne teniške lestvice WTA, bo igrala na glavnem delu drugega turnirja za grand slam v sezoni.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska teniška igralka Tamara Zidanšek, 131. igralka s svetovne teniške lestvice WTA, bo igrala na glavnem delu drugega turnirja za grand slam v sezoni. Na odprto prvenstvo Francije v Parizu se je prebila po tem, ko je v zadnjem krogu kvalifikacij ugnala šesto nosilko kvalifikacij, Američanko Hailey Baptiste, s 7:5, 1:6 in 6:3. Preverite še, kaj dogaja na turnirjih tega tedna. V Ženevi je v polfinalu izgubil prvi nosilec Novak Đoković.

Novak Đoković
Sportal Se je Novaku Đokoviću nazadnje obrestovala takšna poteza?

Tamara Zidanšek, 25. nosilka kvalifikacij, je v prvem nizu izgubila dve igri na svoj servis, a po drugi strani naredila tri brejke, odločilnega v enajsti igri. Drugi niz je gladko pripadel tekmici, 108. z lestvice WTA, ki je dvakrat odvzela servis Slovenki. Tretji niz pa je bil povsem v znamenju 26-letne Zidanškove, ki je po brejkih v četrti in šesti igri prišla do zajetne prednosti. Sedmo igro je na svoj začetni udarec sicer izgubila, tako da se je potem Američanka približala na 3:5, toda nato je Slovenka na svoj servis zanesljivo dobila deveto igro za končno zmago.

Pred tem je Tamarav kvalifikacij za OP Francije uvodoma ugnala rojakinjo Polono Hercog, v drugem krogu pa je bila boljša še od Nemke Nome Nohe Akugue. V drugem krogu kvalifikacij sta obstali Veronika Erjavec in Dalila Jakupović. Kvalifikacije je zaradi težav s formo izpustila Kaja Juvan, s 129. mestom najvišje uvrščena Slovenka.

Đoković pred Parizom ostal brez finala

Novak Đoković je pošteno čestital Tomašu Machaču. | Foto: Reuters Novak Đoković je pošteno čestital Tomašu Machaču. Foto: Reuters Številka ena svetovnega tenisa, srbski zvezdnik Novak Đoković, ne bo igral v finalu turnirja ATP v Ženevi. Prvega nosilca je v polfinalu presenetil Čeh Tomaš Machač in se s 6:4, 6:0 in 6:1 uvrstil v svoj prvi finale turnirjev ravni ATP.

Po vodstvu Đokovića v prvem nizu s 4:1 je Machač poskrbel za preobrat, dobil naslednjih pet iger in slavil s 6:4. Po prvem nizu je srbski zvezdnik zahteval medicinsko pomoč, potem pa je dobil niz gladko s 6:0. A je nato podobno gladko, s tremi brejki, do zmage v tretjem prišel tudi Čeh ter tako dosegel doslej največjo posamično zmago v karieri.

Đoković je tako v pripravah na bližje odprto prvenstvo Francije v Parizu ostal brez finala.  Na igriščih Roland Garrosa, OP Francije se začenja v nedeljo, bo Đoković v prvem krogu igral z domačim igralcem s povabilom Pierre-Huguesom Herbertom.

V Lyonu v finalu Perricard in Etcheverry

Na turnirju ATP v Lyonu bosta v finalu igrala domačin Giovanni Mpetshi Perricard in šesti nosilec Argentinec Tomas Martin Etcheverry. Slednji je v polfinalu premagal Italijana Luciana Darderija s 6:2, 6:4. Perricard, šele 117. igralec na lestvici ATP, pa se je uvrstil v svoj sploh prvi finale te ravni tekmovanj, potem ko je kot igralec s povabilom na lyonskem turnirju v polfinalu presenetil šestega nosilca Kazahstanca Aleksandra Bublika s 6:4, 7:5.

Lyon, ATP:

Polfinale:

Tomas Martin Etcheverry (Arg/6) - Luciano Darderi (Ita) 6:2, 6:4;
Giovanni Mpetshi Perricard (Fra) - Aleksander Bublik (Kaz/2) 6:4, 7:5;

Strasbourg, WTA:

Polfinale:

Danielle Collins (ZDA/3) - Anhelina Kalinina (Ukr) 7:6 (3), 6:2,
Madison Keys (ZDA/4) - Ljudmilla Samsonova (Rus/5) 6:1, 6:3;

Rabat, WTA:

Polfinale:

Majar Šerif (Egi) - Kamila Rahimova (Rus) 6:0, 6:1,
Peyton Stearns (ZDA) - Viktorija Tomova (Bol) 6:7 (6), 7:5, 7:6 (4).
Novak Đoković
Sportal Đoković izločil Nizozemca in se prebil v polfinale
Rafael Nadal
Sportal Obeta se čustvena poslastica: Rafael Nadal proti Alexandru Zverevu
Veronika Erjavec
Sportal Samo Tamara Zidanšek v tretji krog kvalifikacij za Roland Garros
Ne spreglejte