Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
23. 5. 2024,
17.25

Osveženo pred

3 tedne, 2 dneva

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78

Natisni članek

Tamara Zidanšek Novak Đoković Iga Swiatek Roland Garros OP Francije Alexander Zverev Rafael Nadal

Četrtek, 23. 5. 2024, 17.25

3 tedne, 2 dneva

Žreb OP Francije 2024

Obeta se čustvena poslastica: Rafael Nadal proti Alexandru Zverevu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,78
Rafael Nadal | Rafael Nadal je pariški turnir osvojil kar 14-krat. | Foto Reuters

Rafael Nadal je pariški turnir osvojil kar 14-krat.

Foto: Reuters

Žreb za drugi grand slam sezone se je poigral z najboljšim igralcem v zgodovini peščenih turnirjev. Štirinajstkratni prvak Roland Garrosa, Španec Rafael Nadal, se bo že v prvem krogu srečal z olimpijskim prvakom in četrtim nosilcem Nemcem Alexandrom Zverevom.

Novak Đoković
Sportal Đoković izločil Nizozemca in se prebil v polfinale

Sedemintridesetletni Rafael Nadal, ki je že večkrat napovedal, da bo to verjetno njegov zadnji nastop v Roland Garrosu, ni med postavljenimi igralci, saj je v zadnjem letu po težavah s poškodbami nazadoval na 276. mesto lestvice ATP.

Nadal se je z Alexandrom Zverevom srečal pred dvema letoma v polfinalu odprtega prvenstva Francije. Dvoboj se je končal v drugem nizu, saj si je Nemec poškodoval gleženj, zaradi katerega je izpustil preostanek sezone.

Španec je nato v finalu deklasiral Norvežana Casperja Ruuda in prišel do 14. naslova, kar je hkrati njegova zadnja lovorika na turnirjih ATP. Vse od tedaj je imel Nadal težave s poškodbami. Njegov najboljši izid letos na pesku je uvrstitev v osmino finala turnirja masters v Madridu.

Alexander Zverev je prejšnji teden osvojil turnir v Rimu in spada med osrednje favorite za zmago v Parizu. | Foto: Reuters Alexander Zverev je prejšnji teden osvojil turnir v Rimu in spada med osrednje favorite za zmago v Parizu. Foto: Reuters

Zverev velja za enega glavnih favoritov za naslov v Parizu, še posebej, ker prvi trije nosilci, Srb Novak Đoković, Italijan Jannik Sinner in Španec Carlos Alcaraz, niso v formi oziroma imajo zdravstvene težave. Zverev je prejšnji teden osvojil masters v Rimu.

Đoković bo OP Francije začel proti domačinu Pierre-Huguesu Herbertu, ki bo na turnirju nastopil s povabilom, Sinner se bo uvodoma srečal z Američanom Christopherjem Eubanksom, Alcaraza pa čaka kvalifikant ali srečni poraženec.

Žreb je poskrbel še za en zanimiv par prvega kroga - pomerila se bosta veterana in nekdanja zmagovalca grand slamov Švicar Stan Wawrinka in Škot Andy Murray.

Veronika Erjavec
Sportal Samo Tamara Zidanšek v tretji krog kvalifikacij za Roland Garros

Zidanškova igra za glavno vstopnico v petek 

Tamara Zidanšek bo v tretjem krogu kvalifikacij v petek igrala proti Američanki Hailey Baptiste. | Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com Tamara Zidanšek bo v tretjem krogu kvalifikacij v petek igrala proti Američanki Hailey Baptiste. Foto: Filip Barbalić/www.alesfevzer.com V ženskem delu turnirja bo prva nosilka Poljakinja Iga Swiatek, ki se poteguje za tretji zaporedni naslov v Parizu oziroma četrtega v zadnjih petih letih, najprej igrala s kvalifikantko, v drugem krogu pa jo verjetno čaka Japonka Naomi Osaka.

Druga nosilka Arina Sabalenka iz Belorusije se bo srečala z Rusinjo Eriko Andrejevo, starejšo sestro bolj znane Mire Andrejeve, tretjepostavljena Američanka Coco Gauff pa bo tekmico dobila v petek, ko bo konec kvalifikacij.

Med njenimi možnimi nasprotnicami je tudi Konjičanka Tamara Zidanšek, ki bo v tretjem krogu kvalifikacij v petek igrala proti Američanki Hailey Baptiste.

Glavni turnir se bo začel v nedeljo, 26. maja, moški finale pa je na sporedu v nedeljo, 9. junija.

Emma Raducanu
Sportal Emma Raducanu odpovedala kvalifikacije za OP Francije
Ne spreglejte