Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
15. 1. 2018,
4.00

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

4

Natisni članek

Nemčija Slovenija slovenska rokometna reprezentanca EP Hrvaška 2018 Miha Zarabec Blaž Janc Vid Kavtičnik

Ponedeljek, 15. 1. 2018, 4.00

6 let, 3 mesece

Vseeno jim je: na lep ali na grd način

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,78

4

Vid Kavtičnik | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po težkem porazu na uvodni tekmi evropskega prvenstva na Hrvaškem proti izbrani vrsti Makedonije so se slovenski rokometaši v nedeljo pripravljali na obračun z Nemčijo, ki spada v ožji krog favoritov za zlato odličje. Če želijo preskočiti favorizirano moštvo, bodo morali odigrati izvrstno. Ni jim pomembno, na kakšen način bodo zmagali. Le da bi.

Nemčija je v prvem krogu z 32:19 povozila Črno goro, Slovenija pa na razburljivi tekmi s 24:25 izgubila proti Makedoniji.

Izbrance Veselina Vujovića je ta poraz zelo prizadel, a so morali nemudoma obrniti list in se pripravljati na naslednjega nasprotnika, s katerim se bodo pomerili danes ob 18.15.

Po presenečenje

Vid Kavtičnik je takoj po tekmi dvignil glavo in se ozrl proti Nemcem: "Za nas bo to psihološko najlažja tekma, saj so Nemci izraziti favoriti. Dali bomo vse od sebe, se trudili igrati našo igro in skušali presenetiti."

Matevž Skok bo imel veliko dela tudi proti Nemcem. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matevž Skok bo imel veliko dela tudi proti Nemcem. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Pri kapetanu slovenske reprezentance je bil pred odhodom na prvenstvo postavljen vprašaj, saj je imel težavo z roko, ki so mu jo morali zašiti. A je stisnil zobe in zaigral že proti Makedoniji: "Vedno dam vse od sebe, a pričakovanja so vedno še višja od tega, kar dam. Lahko bi bilo boljše, lahko slabše, na naslednji tekmi se bom potrudil, da bo boljše, da bom še bolj lahko pomagal ekipi. Na prst ne gledam dosti. Je pač takšen, kakršen je."

Velika zahvala občinstvu

Ko je pogledal na tribune zagrebške Arene, mu je zaigralo srce, da je toliko slovenskih navijačev prišlo bodrit rokometno reprezentanco: "Občinstvo je bilo fenomenalno. Ko smo imeli slabe minute, so nas navijači dvignili. Velika zahvala in upam, da nad nami ne bodo obupali."

Uwe Gensheimer je bil na tekmi proti Črni gori z devetimi zadetki prvi strelec. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Uwe Gensheimer je bil na tekmi proti Črni gori z devetimi zadetki prvi strelec. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Tekma z Makedonijo je bila za slovensko reprezentanco izjemno pomembna, saj se točke prenašajo v drugi krog. In ob normalnem poteku bodo v Varaždin iz zagrebške skupine potovale Nemčija, Makedonija in Slovenija, medtem ko Črna gora naj ne bi imela kakovosti za tovrsten korak.

Nemce premagati, na lep ali grd način

Makedonija je tako naredila ogromen posel, potem ko je premagala našo reprezentanco. "Težko se bo pobrati, a smo takšna ekipa, da se nam ni težko motivirati. Pred nami je še celotno prvenstvo. Ta tekma je zdaj že pozabljena, glave je treba usmeriti proti Nemčiji in Črni gori. Ti dve tekmi moramo dobiti," je optimističen Blaž Janc.

Blaž Janc poudarja, da morajo naslednji tekmi v skupini dobiti. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Blaž Janc poudarja, da morajo naslednji tekmi v skupini dobiti. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Tudi Miha Zarabec verjame, da se lahko poberejo. Verjame v ekipni duh, ki vlada med reprezentančnimi kolegi: "Zame so najtežje tekme proti tistemu, ki je prejšnjo tekmo izgubil. Vedno je lahko dvostranski učinek. Ali še bolj padeš ali se dvigneš. Vemo, da si spodrsljaja ne moremo več privoščiti. Vemo, kdo so Nemci, kolikokrat so nas premagali in na kakšen način smo izgubili. To je dovolj velik motiv, da se dvignemo. Ni kaj, pretepsti jih moramo in zmagati, na lep ali na grd način. Vsi so proti nam. Stopiti moramo skupaj in razbiti, kar je pred nami."

Zgodovina občutno na strani Nemcev

Miha Zarabec | Foto: Žiga Zupan/Sportida Foto: Žiga Zupan/Sportida

A bo delo vse prej kot lahko, saj so Nemci, ki branijo naslov evropskega prvaka, pokazali, da imajo na tem prvenstvu izvrstno ekipo in zlasti dolgo klop. Morda pa se bo prav danes zgodovina medsebojnih dvobojev nekoliko spremenila, saj so Nemci v večini nadvladali slovenske rokometaše. Na 15 uradnih tekmah so zmagali kar 13-krat. Slovenija je bila uspešna enkrat, enkrat pa sta se tekmeca razšla brez zmagovalca.

Z navijanjem za rokometaše lahko osvojite tudi Samsung Galaxy S8 - na www.telekom.si/zanase
Ne spreglejte