Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
14. 1. 2018,
12.13

Osveženo pred

6 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,65

5

Natisni članek

slovenska rokometna reprezentanca #zanaše #zanase EP Hrvaška 2018 Miha Zarabec

Nedelja, 14. 1. 2018, 12.13

6 let, 3 mesece

Miha Zarabec po porazu proti Makedoniji

"Lahko se spustim na takšno raven, vendar se ne bom. Sami smo krivi."

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,65

5

Miha Zarabec | Foto Žiga Zupan/Sportida

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Uvodni obračun evropskega prvenstva na Hrvaškem se za slovenske rokometaše ni končal po njihovih željah in željah številnih navijačev na tribunah. Makedonija je bila boljša s 25:24. Miha Zarabec je bil kot vsi v našem taboru vidno razočaran. Sodniških odločitev ni želel komentirati, je pa stopil na selektorjevo stran in dodal, da so na koncu vendarle sami zapravili zmago.

Ambient v zagrebški Areni je bil takšen, kot si ga vsak akter na terenu tudi želi občutiti. Na tribunah je bilo ogromno slovenskih in makedonskih privržencev, ki so pričarali odlično vzdušje.

Tako, kot so bile poravnane moči na tribunah, so bile tudi med rokometaši Slovenije in Makedonije. Izbranci Veselina Vujovića so tekmo bolje začeli, nato padli v krizno obdobje, sledilo je lovljenje Makedoncev, ki so jih celo prehiteli, a na koncu v končnici zapravili preveč priložnosti za prvo zmago na tem prvenstvu.

"Vedeli smo, da bo vsak Makedonec, ki bo na tleh, tam ležal vsaj pol minute. Sodnika sta padla na to."

"Prvi polčas je bilo še nekako v redu. Imeli smo napad za štiri gole prednosti, a nam ni uspelo izpeljati. V drugem polčasu nismo mogli odigrati hitrega centra, pol protinapada. Vedeli smo, da bo vsak Makedonec, ki bo na tleh, tam ležal vsaj pol minute. Sodnika sta padla na to. Težko je potem razviti igro. Ne glede na to, sami smo zapravili tekmo. Je pa res, da nismo pokazali vsega. Rezerv je še dosti," se je Miha Zarabec dotaknil tekme.

Vzdušje na tribunah je bilo izvrstno, pričarali pa so ga slovenski in makedonski navijači. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Vzdušje na tribunah je bilo izvrstno, pričarali pa so ga slovenski in makedonski navijači. Foto: Žiga Zupan/Sportida

V slovenskem taboru so po porazu s 24:25 poudarjali, da jih Makedonci z ničemer niso presenetili, a sta jih presenetila romunska sodnika: "Vedeli smo, kako bodo igrali. Ko je imel Lazarov žogo, ne vem, zakaj je bilo toliko prostora zadaj. Ko Stoilov dobi žogo, je nezaustavljiv. Naredili smo preveč napak. Vsak stik z njim je bila izključitev. Sami sebe smo presenetili s takšno igro. Rezerv je še dosti. Čaka nas veliko dela."

"Prav je, da držimo skupaj, če je selektor stopil na to stran"

Če se igralci po tekmi o sodnikih niso razgovorili, pa se je selektor Vujović, ki je bil vidno jezen in besen, kako sta Romuna izključevala slovenske rokometaše. Na naši strani je bilo kar enajst izključitev.

Udarec boli, a je prepričan, da se bodo dvignili. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Udarec boli, a je prepričan, da se bodo dvignili. Foto: Žiga Zupan/Sportida

"Lahko se spustim na takšno raven, vendar sem igralec in se ne bom. Ni potrebno, da se zdaj s tem obremenjujemo. Prav je, če je selektor stopil na to stran, da skupaj držimo in se s tem strinjamo. Vseeno pa smo zgrešili preveč 'zicerjev'. Preveč smo bili v krču. Za nekatere igralce je bilo to prvič in so bili zaradi tega morda v krču," je o tej temi dejal član nemškega velikana Kiela.

"Dobili smo udarec, nismo pa še padli"

Ob vratarju Matevžu Skoku so bili na prvi tekmi edina svetla točka slovenski navijači, ki so v Zagreb pripotovali v velikem številu: "Po eni strani mi je žal, ker jim nismo vrnili v tej meri, kot so nam oni s tribune. Vsem v ekipi je žal, ker so nas prišli spodbujat v takšnem številu in smo izgubili. Brez skrbi, oddolžili se bomo. Vemo, zakaj smo tu. Naj še pridejo."

Matevž Skok je proti Makedoncem odlično branil. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Matevž Skok je proti Makedoncem odlično branil. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Poraz proti Makedoniji bi lahko odločilno vplival na nadaljevanje prvenstva, saj se točke iz prvega prinesejo v drugi del. In glede na kakovost reprezentanc naj bi v Varaždin iz te skupine odpotovale Nemčija, Makedonija in Slovenija, medtem ko je Črna gora na papirju najslabša izbrana vrsta.

"Dobili smo udarec, nismo pa še padli," je še dejal Zarabec, ki bo imel danes skupaj s soigralci prost dan, v ponedeljek pa sledi obračun s favoriziranimi Nemci, ki so v prvem krogu z 32:19 preskočili Črnogorce.

 

Ne spreglejte