Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 7. 2024,
20.42

Osveženo pred

14 ur, 48 minut

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

olimpijske igre Pariz 2024 Pariz 2024 slovenska ženska rokometna reprezentanca

Ponedeljek, 15. 7. 2024, 20.42

14 ur, 48 minut

Ženska rokometna reprezentanca bo prvič nastopila na olimpijskih igrah

Slovenke v zadnji domači teden priprav na OI: Vsak trening smo samozavestnejše

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,30
slovenska ženska rokometna reprezentanca | Slovenke so začele zadnji teden domačih priprav na olimpijske igre. | Foto RZS

Slovenke so začele zadnji teden domačih priprav na olimpijske igre.

Foto: RZS

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je v Ljubljani začela zadnji teden priprav na olimpijske igre na domači tleh. V sredo bo na Kodeljevem odigrala pripravljalno tekmo z Brazilijo, v soboto popoldne pa odpotovala v Pariz na prizorišče letošnjih olimpijskih iger.

slovenska ženska rokometna reprezentanca Ana Gros
Sportal Slovenke tokrat veliko bolj namučile Madžarke #video

Rokometašice so do ponedeljkovega zbora v prestolnici opravile z dvema ciklusoma priprav. Zadnjega so zaključile preteklo soboto s pripravljalno tekmo v Györu, na kateri so prikazale dva različna polčasa. V prvem so igrale zadržano, v drugem pa so izbranke selektorja Dragana Adžića zaigrale bolje in izgubile s 27:28. Na Madžarskem je Slovenija tekmo odigrala brez dveh levorokih igralk, Alje Varagić in Barbare Lazović. Prva je v domovini ostala zaradi slabega počutja, Lazovićeva pa ima nekaj težav s kolenom. 

"V zadnjem obdobju smo imeli nekaj zdravstvenih težav, kar je za obdobje, kot so priprave na olimpijske igre, povsem običajno. Tudi zaradi tega morda nekatere stvari v našo igro prihajajo nekoliko kasneje, a vse se odvija v načrtovani smeri. Želim si, da do olimpijskih iger ostanemo zdravi in z dobro energijo ter v odličnem vzdušju opravimo še zadnje stvari," je misli po dozdajšnjem delu priprav strnil selektor.

slovenska rokometna reprezentanca trening Jure Dolenec
Sportal Jure Dolenec: Izpolnila se mi bo največja želja

"Z vsakim treningom smo samozavestnejše. V Pariz bomo odpotovale z željo, da tam pokažemo, kakšna ekipa smo." | Foto: Grega Valančič/Sportida "Z vsakim treningom smo samozavestnejše. V Pariz bomo odpotovale z željo, da tam pokažemo, kakšna ekipa smo." Foto: Grega Valančič/Sportida

V Parizu pokazati, kakšna ekipa so

"Dozdajšnji del priprav je minil, kot bi mignil. Opravile smo jih zelo dobro in se še bolj povezale, čeprav smo bile dobro povezane v pravo ekipo že prej. Pripravljamo se tako s krepljenjem telesne pripravljenosti kot tudi miselno. Ogledujemo si tudi že igre tekmic, ki nas čakajo v Parizu. Vsak trening smo samozavestnejše. V Pariz bomo odpotovale z željo, da tam pokažemo, kakšna ekipa smo," je dejala Varagićeva, ki se je vrnila na ekipne treninge. 

V sredo preizkus z Brazilkami

Pred sobotno potjo na prizorišče olimpijskih iger bodo Slovenke v sredo ob 18.30 na Kodeljevem odigrale pripravljalno tekmo z Brazilijo. "Pred nami je zadnji teden, v katerem verjamem, da bomo izpilile zadnje podrobnosti, ki jih še moramo v napadu in obrambi. Že tekmo z Brazilijo bomo skušale izkoristiti, da v igri odpravimo čim več napak, ki smo jih delale na Madžarskem," pred dvobojem razmišlja Ema Abina.

"Želim si, da do olimpijskih iger ostanemo zdravi ter da z dobro energijo in v odličnem vzdušju opravimo še zadnje stvari." | Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com "Želim si, da do olimpijskih iger ostanemo zdravi ter da z dobro energijo in v odličnem vzdušju opravimo še zadnje stvari." Foto: Jure Banfi/alesfevzer.com

"Naša ekipa potrebuje takšne tekme"

Da so Brazilke tekmice po meri, pove že dejstvo, da bodo v Parizu nastopile na sedmem zaporednem športnem veledogodku. "Brazilija je izkušena reprezentanca, prava tekmica. To je pokazala na pripravljalni tekmi v Nemčiji, ko je zmagala s petimi zadetki prednosti. Naša ekipa potrebuje takšne tekme, četudi brazilski slog igre ni preveč podoben tistemu, ki ga gojijo skandinavske ekipe ali Korejke, ki nas čakajo na olimpijskih igrah," se je na zadnji preizkus moči ozrl Adžić ter dodal: "Mi se bomo posvečali predvsem naši igri in dogovorom, ki smo jih dorekli. Rezultat ne bo primarnega pomena. Popraviti bomo skušali stvari, ki na Madžarskem niso bile najboljše."

Isaković, Majdič, Cuderman

Z rokometašicami so svoje izkušnje delile slovenske olimpijke. Tudi v tokratni reprezentančni akciji nadaljujejo sodelovanje s Saro Isaković, ki je Sloveniji na olimpijskih igrah v Pekingu 2008 priplavala srebro, zdaj pa se ukvarja s psihološko pripravo športnikov.

Že na Rogli je ekipo obiskala Petra Majdič, ki se je kljub poškodbi v Vancouvru 2010 z neverjetno predstavo prebila do brona v smučarskem teku, na prvi dan zadnjega ciklusa priprav pa je ekipi v Ljubljani vse dobro zaželela še Alenka Cuderman, ki je pred 40 leti z Jugoslavijo v rokometu v Los Angelesu postala olimpijska prvakinja, so še sporočili iz Rokometne zveze Slovenije.

OI Pariz 2024, zlata kolajna
Sportal Spored olimpijskih iger v Parizu
Olimpijska bakla v Parizu
Sportal Olimpijski ogenj 12 dni pred začetkom iger prispel v Pariz #video
Odbojka: Poljska - Slovenija
Sportal Poljaki na zadnjem testu pred OI premočni za Slovence
Pariz OI Champ de Mars Eifflov stolp
Sportal Kako bo šest slovenskih policistov priskočilo na pomoč Francozom #video

 

Ne spreglejte