Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
13. 7. 2024,
20.02

Osveženo pred

2 dneva, 16 ur

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11

Natisni članek

Tjaša Stanko Dragan Adžić slovenska ženska rokometna reprezentanca

Sobota, 13. 7. 2024, 20.02

2 dneva, 16 ur

Druga pripravljalna tekma na OI

Slovenke tokrat veliko bolj namučile Madžarke #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 0,11
slovenska ženska rokometna reprezentanca Ana Gros | Kapetanka slovenske rokometne reprezentance Ana Gros. | Foto www.alesfevzer.com

Kapetanka slovenske rokometne reprezentance Ana Gros.

Foto: www.alesfevzer.com

Slovenska ženska rokometna reprezentanca je na drugi pripravljalni tekmi za olimpijske igre v Parizu v Györu izgubila proti Madžarkam s 27:28 (11:17). Izbranke Dragana Adžića so pred štirimi dnevi na Rogli proti istim tekmicam izgubile za deset zadetkov. Največ zadetkov za Slovenke je dosegla kapetanka Ana Gros (6), Tamara Mavsar pa jih je dodala pet.

slovenska ženska rokometna reprezentanca
Sportal Slovenske rokometašice na Rogli izgubile proti Madžarkam

Tokrat se je Slovenija zoperstavila brez dveh pomembnih igralk. Izmed 20 rokometašic na pripravah je po odločitvi selektorja Dragana Adžića v Sloveniji ostala Erin Novak, zaradi slabega počutja pa tudi Alja Varagić. Med šestnajsterico nato ni uvrstil še najstarejše reprezentantke Barbare Lazović, ki ima nekaj težav s kolenom, ter vratarke Dijane Đajić.

Na glavni odmor je Slovenija odšla v zaostanku z 11:17, a je nato v obrambi je zaigrala veliko bolj kompaktno in v napadu začela izkoriščati priigrane priložnosti. Dva zadetka Ane Gros in eden Tamare Mavsar, ki sta bili na koncu s šestimi oziroma petimi zadetki najučinkovitejši posameznici, so slovensko izbrano vrsto približali na 14:17. Po obrambah Maje Vojnović so imele kar nekaj priložnosti za še ugodnejši rezultat. Madžarke so v preostanku tekme uspešno zadrževale razliko, v zadnjih sekundah pa so sicer borbene Slovenke poraz omilile.

Kaj je po tekmi na Madžarskem povedala Tjaša Stanko?

Selektor Dragan Adžić je izpostavil, kako so njegove varovanke pokazale napredek v igri glede na zadnjo tekmo z Madžarkami. Zaradi zdravstvenih težav ni mogel računati na pomoč Barbare Lazović in Alje Varagić, na vrata pa se je vrnila Amra Pandžić, branila 15 minut, in na veselje slovenskih navijačev ni občutila bolečin v kolenu.

Slovenke bodo čez štiri dni v Ljubljani ob 18.30 igrale še proti Brazilkam. "Na drugi tekmi z Madžarkami smo nekatere stvari odigrali bolje kot na Rogli. Zahvaljujem se madžarski rokometni zvezi, ker nas je gostila in nam omogočila, da smo odigrali tekmi, ki sta nam zelo koristili. V ponedeljek se bomo znova zbrali. Smo v pričakovanju treningov in tekme z Brazilijo, ki je odigrala sijajno prvo pripravljalno tekmo proti Nemčiji v gosteh. Čaka nas torej še en zelo dober preizkus, ki nas bo še naredil še bolj pripravljene v toku proti Parizu," je za RZS tekmo ocenil Adžić.

Rokometašice se bodo znova zbrale v ponedeljek v Ljubljani in pred sobotnim odhodom v Pariz v sredo na Kodeljevem ob 18.30 odigrale še pripravljalno tekmo z Brazilkami, s katerimi bodo tudi skupaj trenirale.

Ne spreglejte