Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 11. 2019,
18.28

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15

Natisni članek

Tomaž Ocvirk Celje Pivovarna Laško liga prvakov rokomet

Nedelja, 24. 11. 2019, 18.28

4 leta, 4 mesece

LIGA PRVAKOV, 9. KROG

Celjani v Zlatorogu brez možnosti proti madžarskemu velikanu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,15
Celje PL - Pick Szeged liga prvakov | Celjani so po dveh zmagah nad Zagrebom tokrat doživeli hud poraz proti Szegedu. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani so po dveh zmagah nad Zagrebom tokrat doživeli hud poraz proti Szegedu.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so po dveh zaporednih zmagah v ligi prvakov proti ekipi Zagreba v nedeljo na domačih tleh v tekmi 9. kroga doživeli hud poraz proti madžarskemu Picku Szegedu, pri katerem si kruh služi tudi številčna slovenska zasedba, z Mariom Šoštaričem, Deanom Bombačem, Nikom Henigmanom in Matejem Gabrom. Szeged je zmagal s 34:23. Na delu so tudi številni drugi slovenski legionarji.

Slovenski prvaki so v Zlatorogu hitro zaostali za madžarskimi gosti, Pick Szeged si je do konca prvega polčasa priboril že osem golov prednosti (11:19), v začetku drugega polčasa pa razliko povišal že na deset golov. Celjani poskušajo so poskušali pred domačimi gledalci le omiliti poraz, a je bil Szeged na koncu boljši za enajst golov. 

Celje PL - Pick Szeged liga prvakov
Sportal V celjskem Zlatorogu igra mačke z mišjo

Obračun Celje - Szeged v sliki (foto Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 52
  

Hrvat Josip Šarac je bil s šestimi goli najboljši strelec Celja, štiri gole je dodal Kristijan Horžen, pri Szegedu pa jih je sedem zabil Bence Banhidi, šest pa Bogdan Radivojević, slovenski legionarji pa so sodelovali, Henigman in Gaber z enim, Bombač in Šoštarič z dvema zadetkoma.

"Strli so nas že v prvem polčasu"

David Razgor, rokometaš Celja Pivovarne Laško: "Pick Szeged je izjemna ekipa, v svojih vrstah ima 15 odličnih posameznikov. Na današnjo tekmo so se sijajno pripravili in nas strli že v prvem polčasu. V naši ekipi se pozna, da smo v tem mesecu odigrali številne zahtevne tekme, ob tem imamo tudi nekaj poškodovanih igralcev. Ne smemo si dovoliti, da današnji poraz vpliva na nas, že prihodnji teden nas čaka bržkone ključna tekma v ligi prvakov."

Patrik Leban, igralec Celja Pivovarne Laško: "Vedeli smo, da nas čaka tekma z vrhunsko zasedbo. Proti njej smo se uvodoma dokaj enakovredno kosali, nato pa se nam je povsem ustavilo. V prvem polčasu smo naredili preveč napak v napadu, ob tem smo storili zgolj štiri prekrške v obrambi. Ob takšni igri se s Pickom iz Szegeda ne moreš kosati."

Dean Bombač, igralec Picka iz Szegeda: "Čestitke mojim soigralcem za sijajno predstavo. Celje je imel v zadnjem obdobju tri izjemno zahtevne mednarodne obračune ter tudi nekaj zahtevnih na domači sceni in so se malce iztrošili, ob tem pa nimajo tako širokega igralskega kadra kot Szeged. Mi smo danes pokazali, kako se igra tekma 60 minut." STA

Slovenski legionarji zadevali

Zagreb je s 30:27 premagal Elverum, Aleks Vlah, ki je bil pred dnevi na tekmi lige Seha tarča Vujovićevega besnega izpada, je prispeval dva gola, Darko Stojnič enega, medtem ko je strelska statistika Gašperja Hrastnika ostala prazna.

Nik Tominec je zadel štiri gole za Kadetten Schaffhausen, ki je moral priznati premoč Kristianstadu, za katerega Gregor Ocvirk ni dosegel.

Na prvi sobotni tekmi je Wisla ugnala GOG. Žiga Mlakar je bil s petimi zadetki drugi strelec poljske ekipe, Igor Žabić je bil uspešen enkrat. Aljoša Čudić je branil ob remiju njegovega Sportinga z Bidasoo. Prešov je moral priznati premoč Sävehofu, Januš Lapajne je ob porazu dosegel pet golov, Nino Grzentić pa enega.

Dragan Gajić je za Veszprem dosegel štiri zadetke. | Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida Dragan Gajić je za Veszprem dosegel štiri zadetke. Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Meškov Brest, pri katerem je Simon Razgor dosegel tri gole, Jaka Malus pa je ostal brez zadetkov, je razbil Vardar Staša Skubeta (3 goli) in Domna Sikoška Pelka (1 gol). V še enem slovenskem obračunu je "slovenski" Veszprem premagal Kielce. Dragan Gajić je za madžarsko ekipo dosegel štiri zadetke, Gašper Marguč je zadel enkrat, Blaž Blagotinšek in Borut Mačkovšek pa se nista vpisala med strelce. Na drugi strani je Blaž Janc zadel štirikrat. Jure Dolenec je ob zmagi Barcelone nad Flensburgom ostal brez doseženega gola.

Že v sredo je Kiel doma remiziral z Zaporožjem, Miha Zarabec pa za domače ni prispeval nobenega gola.

Liga prvakov, 9. krog:

Skupina A:

Lestvica:

Skupina B:

Lestvica:

Skupina C:

Lestvica:

Skupina D:

Lestvica:

Preberite še:

Tomaž Ocvirk
Sportal Zgodovinska zmaga Celja je močno razjezila slovenskega selektorja
Josip Šarac
Sportal Hrvat v vrstah Celja razbil rojake in poskrbel za zgodovinsko zmago

 

Ne spreglejte