Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
17. 11. 2019,
21.22

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12

Natisni članek

PPD Zagreb Celje Pivovarna Laško rokomet liga prvakov

Nedelja, 17. 11. 2019, 21.22

4 leta, 5 mesecev

LIGA PRVAKOV, 8. KROG

Celjski rokometaši prvič v zgodovini zmagali v Zagrebu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,12
Celje Pivovarna Laško Zagreb liga prvakov | Celjani  so še drugič v nekaj dneh premagali Zagrebčane. | Foto Grega Valančič/Sportida

Celjani so še drugič v nekaj dneh premagali Zagrebčane.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Rokometaši Celja Pivovarne Laško so na današnji tekmi 8. kroga evropske lige prvakov v gosteh premagali hrvaški Zagreb z 31:27 (14:11). Na delu so tudi številni slovenski legionarji.

Josip Šarac
Sportal Hrvat v vrstah Celja razbil rojake in poskrbel za zgodovinsko zmago

Celjani so napovedovali in na svojem enajstem gostovanju tudi dosegli prvo zmago v hrvaški prestolnici. Poleg zmagoslavja v doslej neosvojeni zagrebški trdnjavi, kar v minulih treh desetletjih ni uspelo veliko imenitnejšim celjskim rodovom, so naredili tudi gromozanski korak proti osmini finala lige prvakov.

Po nepopolnem osmem krogu imajo slovenski prvaki kar pet točk naskoka pred tekmeci iz Zagreba in norveškega Elveruma, naslednjo tekmo pa bodo igrali 24. novembra, ko bodo v svojem Zlatorogu gostil rokometaše iz madžarskega Szegeda.

Na današnji tekmi je bil v celjski ekipi najbolj učinkovit Josip Šarac, ki je dosegel kar deset golov, štiri je prispeval Gal Marguč.

Na delu še nekaj slovenskih legionarjev

V sredo je Sporting, za katerega je branil Aljoša Čudić, visoko ugnal Prešov, pri katerem se Nino Grzentič in Januš Lapajne nista vpisala med strelce. Gregor Ocvirk je ob remiju Kristianstada z Dinamom iz Bukarešte dosegel tri zadetke. Kiel (Miha Zarabec ni dosegel zadetka) je za gol ugnal Porto.

V soboto se je Barcelona v skupini A znesla nad Aalborgom, tri gole k katalonski zmagi pa je prispeval tudi Jure Dolenec. Veszprem se je pomeril z Meškovom Breston, na delu je bila kopica Slovencev, Dragan Gajić je k zmagi madžarske ekipe prispeval pet golov, Gašper Marguč tri, medtem ko Blaž Blagotinšek in Borut Mačkovšek nista zadevala, na drugi strani pa je Jaka Malus zadel dvakrat, Simon Razgor pa je ostal brez zadetka. Kielce so porazile Vardar, Blaž Janc je dosegel štiri gole za zmagovalce, Staš Skube šest za poražence.

V nedeljo je Pick Szeged slavil zmago v gosteh, Mario Šoštarič in Dean Bombač sta k njej prispevala vsak po en gol, Nik Henigman in Matej Gaber se nista vpisala med strelce, kot tudi ne Nik Tominec za Kadetten Schaffhausen, ki je izgubil proti Wisli, za katero pa sta Igor Žabič in Žiga Mlakar dosegla vsak po dva gola.

Liga prvakov, 8. krog:

Skupina A:

Lestvica:

Skupina B:

Lestvica:

Skupina C:

Lestvica:

Skupina D:

Lestvica:

Preberite še:

Sergej Rutenka
Sportal "To so bili veliki dosežki za tako majhno državo, kot je Slovenija." Čas je, da se ponovijo.
Celje Pivovarna Laško
Sportal Balkanski derbi v ritmu Golice, a Hrvati opozarjajo: Ni še konec
Ne spreglejte