Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
6. 1. 2024,
18.38

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76

Natisni članek

EP v rokometu 2024 pripravljalna tekma Uroš Zorman Hrvaška Rokometna zveza Hrvaška slovenska rokometna reprezentanca Slovenska rokometna reprezentanca

Sobota, 6. 1. 2024, 18.38

3 mesece, 2 tedna

TRETJA PRIPRAVLJALNA TEKMA NA EP

Slovenci na zadnji pripravljalni tekmi pred EP poraženi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,76
Poreč, pripravljalna tekma Hrvaška - Slovenija | Slovenci so za konec priprav na EP priznali premoč Hrvatom. | Foto Rokometna zveza Slovenije

Slovenci so za konec priprav na EP priznali premoč Hrvatom.

Foto: Rokometna zveza Slovenije

Po petkovi zmagi nad Črno goro (37:32) so slovenski rokometaši danes v Poreču odigrali še svojo tretjo in hkrati zadnjo pripravljalno tekmo pred odhodom na evropsko prvenstvo. Zasedba Uroša Zormana se je v dvorani Žatika pomerila s Hrvaško in izgubila s 26:32. Hrvati so zmagovalci turnirja Croatia Cup, v četrtek so Črno goro odpravili z 29:25.

slovenska rokometna reprezentanca Uroš Zorman
Sportal Sramežljivi selektor brez dlake na jeziku

Slovenski rokometaši so do zdaj v pripravljalnem obdobju v Slovenj Gradcu premagali Avstrijo s 34:33, nato pa so bili boljši še od Črne gore. Veliko črno piko je na tej tekmi pustila poškodba Roka Ovnička. Danes so odigrali še zadnjo preizkušnjo pred odhodom v Nemčijo in proti Hrvaški izgubili s 26:32.

Hrvati takoj prevzelo pobudo

Na drugi tekmi v Poreču je slab uvod slovensko reprezentanco stal ugodnejšega izida. Potem ko je Borut Mačkovšek s "projektilom" na začetku tretje minute izenačil na 1:1, so pobudo prevzeli Hrvati in s petimi zaporednimi zadetki stopili v ospredje. Tudi v preostanku prvega polčasa Slovencem igra nikakor ni stekla. V njej je bilo preveč tehničnih napak, med hrvaškima vratnicama pa je kraljeval nekdanji vratar celjskega kluba Filip Ivić, ki je na obračunu zaustavil tudi štiri izmed šestih slovenskih strelov s sedmih metrov.

Poreč, pripravljalna tekma Hrvaška - Slovenija | Foto: Rokometna zveza Slovenije Foto: Rokometna zveza Slovenije

V 24. minuti je hrvaška prednost poskočila na visokih osem zadetkov (13:5), ob odhodu na glavni odmor je ekipi ločilo šest zadetkov (16:10).

Po vrnitvi na igrišče je slovenska vrsta zaigrala veliko bolje. Matic Suholežnik je s šestmetrske črte v 36. minuti znižal na 14:17. Trije zadetki so ekipo ločili še devet minut kasneje, ko je za 19:22 zadel Gašper Marguč, bližje pa se Sloveniji ni uspelo približati.

Najboljši strelec slovenske vrste je bil danes Borut Mačkovšek s petimi goli, štiri je prispeval Nejc Cehte, po tri še Gašper Marguč inj Dejan Bombač. Pri zmagovalcih jih je pet dosegel Veron Načinović, po štiri pa Luka Cindrić, Zvonimir Srna in Luka Lovre Klarica.

"Ne spomnim se, kdaj je bilo nazadnje tako"

"Če na tekmi nismo pravi, rezultat ne more biti pozitiven. V zagovor igralcev lahko rečem, da so morda nekoliko utrujeni, saj je bila to druga tekma v 24 urah. Ob tem nas je nekoliko presekala poškodba Roka Ovnička, tudi nekateri ostali igralci so nekoliko načeti. Med polčasom smo se zbrali, nadaljevali dobro, v igri imeli navdih. Približali smo se na tri zadetke zaostanka, pa za tem napravili tehnično napako ali zgrešili neoviran strel. Če potegnemo črto, smo zgrešili tudi pet sedemmetrovk. Ne spomnim se, kdaj je bilo nazadnje tako," je po tekmi dejal slovenski selektor Uroš Zorman.

Poreč, pripravljalna tekma Hrvaška - Slovenija | Foto: Rokometna zveza Slovenije Foto: Rokometna zveza Slovenije

"V petek smo odigrali precej boljšo tekmo. Tokrat je v naši igri manjkala energija, morda je za to kriva tudi manjša utrujenost. Obračun s Hrvati smo začeli brez iskrice, kar me najbolj moti. Morda je ta poraz opomin, ki je prišel še ob pravem času. Sposobni smo igrati precej bolje. Upam, da nam bo zaušnica koristila ter da bomo na evropskem prvenstvu pokazali prave predstave," je dodal kapetan Jure Dolenec.

Poreč, pripravljalna tekma Hrvaška - Slovenija | Foto: Rokometna zveza Slovenije Foto: Rokometna zveza Slovenije

V torek potujejo v Nemčijo

Slovenska reprezentanca bo na prizorišče evropskega prvenstva odpotovala v torek. Dva dni zatem jo v Berlinu proti Ferskim otokom čaka prva tekma med evropsko elito. Z vmesnima dnevoma premora bosta sledila še obračuna s Poljsko in Norveško. V drugi del tekmovanja bosta napredovali dve ekipi.

Slovenija Črna Gora pripravljalna tekma
Sportal Uspešen test za Slovence, a poškodba Ovnička #video

Pripravljalne tekme

Slovenska rokometna reprezentanca
Sportal Vujović z obrambo Sloveniji priskrbel zmago na prvem testu
Ne spreglejte