Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
5. 1. 2024,
18.45

Osveženo pred

3 mesece, 2 tedna

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Natisni članek

EP v rokometu 2024 pripravljalna tekma Črna gora Uroš Zorman slovenska rokometna reprezentanca

Petek, 5. 1. 2024, 18.45

3 mesece, 2 tedna

DRUGA PRIPRAVLJALNA TEKMA NA EP

Uspešen test za Slovence, a poškodba Ovnička #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,69

Slovenska rokometna reprezentanca je v Poreču, kjer bo odigrala zadnji dve pripravljalni tekmi pred začetkom evropskega prvenstva. Na petkovi so s 37:32 premagalo Črno goro, v soboto se bodo pomerili še s Hrvaško. Pet minut pred koncem prvega dvoboja si koleno poškodoval organizator igre Rok Ovniček. Resnost poškodbe, s tekmo ni mogel nadaljevati, bodo razkrili pregledi.

Slovenska moška rokometna reprezentanca
Sportal V Poreču priprave na EP, a te tekme gredo vedno na nož

Slovenija Črna Gora pripravljalna tekma | Foto: RZS Foto: RZS Turnir Croatia Cup se je začel v četrtek s tekmo med Hrvaško in Črno goro, ki so jo z 29:25 dobili Hrvati. Slovenija se je na pot v hrvaško Istro podala z 20 rokometaši, med njimi ni bilo desnega zunanjega rokometaša Tadeja Kljuna, ki je v četrtek zaključil priprave. Slovenija je prvi test opravila z odliko, Črnogorce je v petek premagala s 37:32. V soboto ob 17. uri Slovence čaka še dvoboj s Hrvaško.

Slovenci so imeli v prvem polčasu težko delo z borbenimi Črnogorci, ki so v uvodu ušli na +2 (1:3, 3:3). Šele v 18. minuti po golu Jureta Dolenca je prvič z dvema goloma prednosti (10:8) povedla tudi Slovenija. V končnici prvega dela pa so Rok Ovniček, Domen Novak in Matic Suholežnik poskrbeli za serijo 3:0 in izid 18:14. Ko je Nejc Cehte po menjavi strani povišal na 20:15, je bilo jasno, da bo zmaga slovenska, razlika pa je le še naraščala. Največja prednost na tekmi je bila +8 (30:22). V slovenski vrsti je s sedmimi goli izstopal Aleks Vlah, kar 10 obramb je zbral Klemen Ferlin.

"Pozitivna stvar tekme je zmaga, velika negativna pa poškodba Roka Ovnička. Do detajlnih pregledov ne bomo natanko vedeli, kakšna je situacija, a ni izgledalo lepo. Upam na najboljše! Če ne bi bilo tega nesrečnega trenutka, bi rekel, da smo tekmo odigrali zelo dobro. V igri smo glede na tekmo v Slovenj Gradcu izboljšali kar nekaj stvari, od obrambe, napada, do učinka vratarjev. Napredujemo korak za korakom, vidi se, da se naša pripravljenost stopnjuje. Lahko sem zadovoljen," je po tekmi dejal Uroš Zorman.

Slovenija Črna Gora pripravljalna tekma | Foto: RZS Foto: RZS

"Na višjo raven bomo skušali dvigniti tudi moralo"

V Poreču selektor Zorman išče zadnje odgovore pred odhodom v nemško prestolnico, kamor se bo slovenska vrsta podala v torek. "Priložnost bomo skušali nameniti vsem igralcem in iz tekem iztržiti čim več. Pomembno bo, kako uspešne bodo naše kombinacije v obrambi in napadu. Na višjo raven bomo skušali dvigniti tudi moralo. Tekmi bosta pripravljani, a po drugi strani ti vsaka zmaga prinese dodatno samozavest in dobro razpoloženje," je pred tekmo s Črno Goro misli strnil selektor.

Do prvenstva Slovence čaka še ena tekma

Med pripravami bo Slovenija odigrala še eno tekmo, in sicer v soboto proti Hrvaški. Pred tem so prejšnji teden v Slovenj Gradcu na prvi pripravljalni tekmi s 34:33 (16:15) premagali Avstrijo, ki jo vodi Aleš Pajovič. Prvi nastop na prvenstvu stare celine jo čaka 11. januarja proti Ferskim otokom v skupini D. V njej bo igrala še proti Poljski (13. januar) in Norveški (15. januar).

Prvenstvo stare celine se bo začelo 10. januarja. V primeru napredovanja, to si bosta zagotovili po dve najboljši reprezentanci iz šestih skupin, Zormanove varovance čaka selitev v Hamburg, kjer se bo skupina D križala s skupinama E in F. V skupini E bodo igrale Švedska, Nizozemska, Bosna in Hercegovina ter Gruzija, v skupini F pa Danska, Portugalska, Češka in Grčija.

Pripravljalne tekme

Slovenska rokometna reprezentanca, priprave na EP 2024
Sportal Le še devet dni do začetka prvenstva: Slovenci zdaj že v polni zasedbi
Ne spreglejte