Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Nedelja,
26. 8. 2018,
17.21

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

3

Natisni članek

Zoran Barišić NK Olimpija NK Olimpija Safet Hadžić Milan Mandarić Aleksandar Linta

Nedelja, 26. 8. 2018, 17.21

5 let, 8 mesecev

Milan Mandarić je izbral Zorana Barišića

Zdaj je dokončno jasno, kdo bo novi trener Olimpije

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,10

3

Zoran Barišić | Zoran Barišić je skorajšnji novi, že deveti trener Olimpije v času njenega zdajšnjega predsednika. | Foto Reuters

Zoran Barišić je skorajšnji novi, že deveti trener Olimpije v času njenega zdajšnjega predsednika.

Foto: Reuters

Čeprav je imenovanje Safeta Hadžića za začasnega trenerja NK Olimpija številne zmedlo, so se informacije, ki smo jih dobili že v četrtek, izkazale za resnične. Novi trener državnih in pokalnih prvakov bo kmalu postal Avstrijec Zoran Barišić.

Aleksandar Linta
Sportal Trener Olimpije še upa, predsednik naj bi ga že prečrtal

Že po porazu na derbiju v Stožicah proti Mariboru minulo nedeljo je postalo jasno, da se čas Aleksandra Linte na klopi Olimpije izteka, kar nam je dan po četrtkovem porazu na prvi tekmi play-offa za ligo Europa proti trnavskemu Spartaku predsednik Ljubljančanov tudi potrdil.

Takoj za tem je med vrsticami potrdil tudi informacijo o tem, da je glavni kandidat za novega trenerja Zoran Barišić, nekdanji dolgoletni trener dunajskega Rapida, a tega, kdaj bo trener tudi postal, ni znal povedati.

Medtem so se ob njegovem v javnosti pojavila še nekatera imena, med drugim zdajšnji trener Celja Dušan Kosić, pomočnik selektorja Slovenije Igor Benedejčić (v pogovoru za Sportal sta takšno pisanje oba zanikala) in tudi Hrvat Nikola Jurčević.

Zoran Barišić
Sportal Mandarić potrdil novo spremembo. Na klop Olimpije Avstrijec?

Safetu Hadžiću hvala, ampak ...

Danes, na dan prvenstvenega derbija med Domžalami in Olimpijo, so Ljubljančani sporočili, da se na vročo trenersko klop začasno seli Safet Hadžić, kar je marsikoga zmedlo, a je jasno in tudi logično, da gre samo za začasno rešitev in bo nekdanji nogometaš Olimpije, ki na njeno klop prihaja še tretjič, tudi tokrat opravljal le vlogo dežurnega gasilca.

Milan Mandarić je potrdil, da je Avstrijec zelo blizu klopi Olimpije. | Foto: Grega Valančič/Sportida Milan Mandarić je potrdil, da je Avstrijec zelo blizu klopi Olimpije. Foto: Grega Valančič/Sportida

"Safetu hvala, ker je vedno pripravljen pomagati, zelo ga spoštujem, ampak jasno je, da gre samo za začasno rešitev," nam je danes zgodaj popoldne v telefonskem pogovoru potrdil Milan Mandarić in na vprašanje, ali so naše informacije o tem, da bo Barišić zagotovo nov trener Olimpije, odgovoril pritrdilno.

"Da, zelo blizu smo temu," je povedal prvi mož Olimpije, ki je tako očitno izbral še devetega trenerja, odkar je pred dobrimi tremi leti prišel v Ljubljano. Moralo bi se zgoditi veliko presenečenje, da se to ne bi zgodilo. To potrjuje tudi dejstvo, da je bil na današnji tekmi v Domžalah na tribunah v družbi predsednika Mandarića.

Zoran Barišić (z oranžnim napisom na puloverju) na tekmi v Domžalah. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Zoran Barišić (z oranžnim napisom na puloverju) na tekmi v Domžalah. Foto: Urban Urbanc/Sportida

Safet Hadžić
Sportal Safetu Hadžiću še tretjič vloga gasilca pri Olimpiji

Hadžić bo trener tri tekme, potem se bo umaknil

Kdaj bo Barišić tudi uradno postal trener Olimpije? To naj bi se zgodilo v tednu za tem, ki prihaja, kar pomeni, da bo Hadžić vodil tri tekme - ob tej v Domžalah še četrtkovo povratno tekmo play-offa za ligo Europa proti Spartaku v Trnavi in prvenstveno v Stožicah proti Rudarju - , potem pa se bo umaknil in mesto prepustil Barišiću.

Barišić, ki pogodbe še ni podpisal, naj bi z Olimpijo sklenil triletno sodelovanje.

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 lahko štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljate v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem je na Planet 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Preberite še:

Gorica
Sportal Goričani zaostajajo le še za Mariborom! #video
ManU Tottenham
Sportal Londončani so se poigrali z rdečimi vragi, evrogol Afričana #video
Kevin Kampl
Sportal Borussia D. proti Leipzigu zrežirala popoln preobrat

 

 

Ne spreglejte