Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Ponedeljek,
25. 2. 2019,
19.46

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

11

Natisni članek

Darko Milanič Nejc Kajtazović Zlatko Zahović NK Olimpija NK Olimpija NK Maribor NK Maribor

Ponedeljek, 25. 2. 2019, 19.46

5 let, 1 mesec

Pri NK Maribor komentirajo sojenje

Zahović odgovoril na očitke: Nam sodijo pošteno, Olimpiji pa …

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,50

11

Zlatko Zahović | Zlatko Zahović je prepričan, da sodniki Olimpiji sodijo bolje kot njegovemu Mariboru. | Foto Grega Valančič/Sportida

Zlatko Zahović je prepričan, da sodniki Olimpiji sodijo bolje kot njegovemu Mariboru.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Po sobotnem derbiju prvega spomladanskega kroga Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Muro, ki se je v Ljudskem vrtu končal z remijem 1:1, je bilo veliko govora o sojenju, ki naj bi bilo v korist vijoličastih. Sodniško napako v korist svoje ekipe je po tekmi priznal tudi domači trener Darko Milanič, ki pa se je dva dni pozneje javil in svojo izjavo dopolnil. Ob njem je videnje podal tudi športni direktor Zlatko Zahović.

Nejc Kajtazović
Sportal Odločitvi sodnikov v Mariboru, ki burita duhove

Darko Milanič je po tekmi, v kateri Mariboru nekateri očitajo tudi nedosojen prekršek za enajstmetrovko, priznal, da je glavni sodnik Nejc Kajtazović naredil napako, ko je spregledal očiten nedovoljen položaj Marcosa Tavaresa ob golu za izenačenje na 1:1, kar je bil tudi končni izid tekme. Toda dva dneva pozneje se je trener Maribora prek uradne klubske spletne strani javil in dopolnil svojo izjavo. Sodniku je očital še to, da je napako naredil tudi pri vodilnem golu Mure, ko je zadel Amadej Maroša.

Darko Milanič: Dopolnil bi svojo izjavo

"Dopolnil bi izjavo z novinarske konference po tekmi, v kateri sem na vprašanje o sojenju rekel, da je bilo pomanjkljivo. Mnenje, da je bilo sodelovanje pomočnikov z glavnim sodnikom slabo, drži. Prav tako drži, da je bila storjena napaka pri zadetku Tavaresa. Po opravljeni analizi tekme pa moram opozoriti še na eno, zelo pomembno situacijo. Po ogledu posnetka je razvidno, da je bila storjena sodniška napaka med akcijo, ki je pripeljala do vodilnega zadetka Mure. Sirk je bil ob podaji Šušnjare v nedovoljenem položaju in po njegovem udarcu z glavo je nato Maroša zadel za vodstvo. Gre za odločitev, ki je močno vplivala na nadaljnji potek tekme," je povedal Milanič.

Zlatko Zahović: Imamo klub, ki ni nikdar oškodovan

Malo za tem so na spletni strani vodilnega slovenskega prvoligaša, ki ima po 20 odigranih prvenstvenih krogih sezone sedem točk prednosti na vrhu lestvice pred Olimpije, objavili tudi izjave njegovega nadrejenega, športnega direktorja Zlatka Zahovića, ki je prilil olja na ogenj in podal svoje videnje.

Pri Mariboru so prepričani, da je Nejc Kajtazović oškodoval tako njih kot Muro. Nedosojene enajstmetrovke niso komentirali ... | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Pri Mariboru so prepričani, da je Nejc Kajtazović oškodoval tako njih kot Muro. Nedosojene enajstmetrovke niso komentirali ... Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

"Vrhunsko ozračje, z izjemno podobo tribun. Prava evropska tekma. Vse pohvale navijačem, po vsem vtisu lahko le rečemo, ko bi takšnih tekem v domači ligi bilo več … Navijači poskrbijo za tisti dodaten navdih vsem nam, predvsem pa prvim in najpomembnejšim akterjem, igralcem. Žal pa ob zgodbi o atraktivnem začetku pri NK Maribor opažamo, da je veliko pripomb v prvem krogu spomladanskega dela na sodnike. Predvsem je izpostavljena naša tekma, zato smo zaprosili za dodatno strokovno mnenje in situaciji pri obeh zadetkih dali v analizo mednarodnim, torej nevtralnim sodnikom, avstrijskim ter portugalskim. Oboji so potrdili, da sta bila oba zadetka, prvi in drugi, dosežena iz prepovedanega položaja. To lahko sprejmemo, saj je šlo za dvostranski promet," se glasi prvi del izjave Zahovića.

Nejc Kajtazović Milivoje Novaković
Sportal VAR, čim prej v Slovenijo, prosim! #komentar

V drugem je udaril po Olimpiji. Ta je v nedeljo v Krškem zmagala z 4:1, tudi na tej tekmi pa je bilo nekaj spornih sodniških odločitev, ki naj bi bile v korist Ljubljančanov. "Žal pa smo naslednji dan v Krškem videli enostranski promet, v korist Olimpije, kar pa ni sprejemljivo in je pomenilo neposreden vpliv na rezultat. Kadar gre za oškodovanje, so predvidene sankcije. Pri nas pa se dogaja, da imamo klub, ki nikdar ni oškodovan. To se dogaja že četrto leto zapored, kar nikakor ni naključje. In ob takšnem enosmernem prometu noben VAR ne pomaga," je v svojem slogu sklenil Zahović.

Komu bolj pomagajo sodniki?

  • Mariboru
    41,52 %
    460 glasov
  • Olimpiji
    55,60 %
    616 glasov
  • nobenemu izmed njiju
    2,89 %
    32 glasov
Oddanih 1108 glasov

Kaj se je dogajalo na tekmi Krško : Olimpija?

Kaj se je dogajalo na tekmi Maribor : Mura?

NK Olimpija Priprave Robert Pevnik
Sportal Olimpija na krilih Brkića napolnila mrežo Krškemu #video
NK Olimpija
Sportal Olimpija po nori strelski nedelji dala misliti Mariboru #video
Ne spreglejte