Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 2. 2019,
19.45

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Krško Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 24. 2. 2019, 19.45

5 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Krško : Olimpija

Olimpija na krilih Brkića napolnila mrežo Krškemu #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,19

1

NK Olimpija Priprave Robert Pevnik | Robert Pevnik je v spomladanski del vstopil z zmago Olimpije, s katero se je približal NK Maribor na -7.. | Foto Vid Ponikvar

Robert Pevnik je v spomladanski del vstopil z zmago Olimpije, s katero se je približal NK Maribor na -7..

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Krškega so v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti ljubljanski Olimpiji z 1:4 (1:1).

NK Olimpija
Sportal Olimpija po nori strelski nedelji dala misliti Mariboru #video

Zadnjeuvrščeni Krčani, ki so na prejšnjih dveh tekmah z Ljubljančani remizirali, so tokrat v dokaj spremenjeni kadrovski podobi v živahni predstavi morali na koncu priznati premoč v primerjavi z jesenjo prav tako kadrovsko drugačni ljubljanski ekipi, pri kateri ni smel igrati kaznovani Macky Bagnack. Krško, ki je igralo brez kaznovanega Daliborja Volaša, je doživelo peti poraz na zadnjih šestih tekmah in ostaja na zadnjem mestu. Ekipa Roberta Pevnika, povratnika na ljubljansko klop, pa je z zmago zmanjšala zaostanek za vodilnim Mariborom na sedem točk.

Hitro vodstvo Olimpije in še hitrejše izenačenje Krškega

Tekma v Krškem se je začela silovito. Že v šesti minuti je Olimpija, Rok Kronaveter po uradnih informacijah ni igral zaradi težav z gležnjem, ni bilo niti Dina Štigleca, povedla, potem ko je Goran Brkić zadel z bele točke. Najstrožjo kazen je ob protestih domačih priigral Stefan Savić, ki je izsilil prekršek Tomaža Zakrajška. Le minuto pozneje pa si je Tomislav Tomić v kazenskem prostoru privoščil napako, Ester Sokler in Ante Vukušić sta mu žogo odvzela, slednji pa je nato premagal Nejca Vidmarja za 1:1.

Zadetek Gorana Brkića z bele točke:

Sledil je nevaren poskus Asmirja Suljića v 11. minuti in Roberta Jandreka v 19., oba sta bila malce premalo natančna. Zatem je bila Olimpija konkretnejša, imela nekaj polpriložnosti, a tudi na drugi strani so znali Krčani povzročiti težave ne povsem razpoloženi obrambi gostov. Kljub živahni igri, a ob številnih napakah pri podajah, pa pravih priložnosti v prvem delu ni bilo več, nekaj dela je imel Marko Zalokar le po lobu Brkića v 40. minuti.

Zmaji dvignili prestavo v drugem delu

V uvodu drugega polčasa sta imeli obe ekipi nekaj priložnosti. Pri Olimpiji je bil dvakrat nevaren Matic Črnic, pri domačih pa je bil blizu zadetka Ester Sokler, a je ostalo pri izidu iz prvega polčasa. Zato pa je izid spremenil Brkić v 66. minuti, potem ko je po lepi akciji Savića, Tomića in Suljića, ki je vpisal 10. asistenco v sezoni in v tem pogledu le še za eno zaostaja za Amirjem Derviševićem iz Maribora, zadel z močnim strelom pod prečko z roba kazenskega prostora.

Med strelce se je vpisal tudi Jucie Lupeta:

Le nekaj trenutkov pozneje je Olimpija vodila že s 3:1, Zalokar je slabo sprejel povratno žogo, proti njemu je stekel Jucie Lupeta, mu odvzel žogo (po mnenju domačih s prekrškom, saj ga je zrušil) in zadel v prazno mrežo. V 82. minuti pa je imel na drugi strani izjemno priložnost Vukušić, ki je bil sam pred Vidmarjem, a je ljubljanski vratar preprečil zadetek. V 86. minuti je s strelom znova poskusil razpoloženi Brkić, a je tudi krški vratar dobro posredoval. Zato pa je slednji znova moral po žogo v mrežo v prvi minuti sodniškega dodatka, ko ga je po preigravanju premagal Suljić iz bližine.

Krčani bodo v 21. krogu v nedeljo gostovali v Velenju, Ljubljančani pa bodo dan prej gostili Celje.

Dogajanje v Krškem iz minute v minuto:

Konec tekme v Krškem.

Gooooool! 1:4! Olimpija se bo danes iz Posavja vrnila bogatejša za tri točke. V uvodni tekmi sodnikovega podaljška, trajal bo štiri minute, je Asmir Suljić pokazal bogato znanje in s prefinjenim strelom zatresel mrežo Krškega. Zmaji vodijo kar s 4:1.

Zadetek Asmirja Suljića:

86. minuta: Marko Zalokar je ubranil nevaren strel Gorana Brkića z razdalje, ostaja 3:1 za Olimpijo.

82. minuta: Ante Vukušić bi lahko znižal rezultat na 2:3, a je nastreljal Nejca Vidmarja, ki je po močnem strelu v telo obležal na tleh, nato pa je Luka Vekić zgrešil prazna vrata.

Gooooooool! 1:3! Vodstvo Olimpije je v 68. minuti po nepazljivosti vratarja Krškega povišal Jucie Lupeta, počasen posnetek pa je razkril, da je Portugalec storil prekršek nad Markom Zalokarjem, tako da bi lahko sodnik razveljavil zadetek. Piščalka sodnika je ostala nema, Ljubljančanom pa se obeta pomembna zmaga, s katero bi zaostanek za vodilnim Mariborom zmanjšali na sedem točk razlike.

Zadetek Jucieja Lupete:

Gooooool! 1:2! Olimpija znova vodi, na seznam strelcev pa se je spet uvrstil Goran Brkić. Zmaji so pletli obroč okrog kazenskega prostora Krčanov, nato je Asmir Suljić podal Brkiću, ta pa je z močnim strelom po sredini vrat v 66. minuti premagal vratarja zelenih Marka Zalokarja.

Drugi zadetek Gorana Brkića:

59. minuta: Ester Sokler se je po protinapadu Krškega odločil za strel z roba kazenskega strela, a Nejc Vidmar ni imel težjega dela.

51. minuta: Maticu Črnicu se je ponudila velika priložnost za vodstvo Olimpije, a se je izkazal vratar Krškega Marko Zalokar in žogo s skrajnimi močmi odbil v kot. Mariborčan v vrstah zmajev se je prijel za glavo, po vodi je splavala lepa priložnost za vodstvo z 2:1.

Konec prvega polčasa v Krškem, kjer na tribunah štadionu Matije Gubca ne manjka privržencev Olimpije. Končalo se je z 1:1, Olimpija pa je bila nevarnejši tekmec. Proti vratom Krškega je udarila osemkrat, Posavci pa v obratno smer petkrat.

40. minuta: Olimpija je pritisnila na vrata Marka Zalokarja, ki je žogo po nevarnem predložku Gorana Brkića odbil v kot. Ostaja 1:1.

35. minuta: Krškemu se je ponudila priložnost za drugi zadetek. Anteja Vukušića je zadela žoga v glavo, nato pa se odbila proti vratom Olimpije, kjer je vodstvo Krčanov z izjemnim posredovanjem preprečil kapetan Nejc Vidmar.

Če se dan pozna po jutru, bo tudi dvoboj v Krškem poln zadetkov.

Je sodnik Andrej Žnidaršič v 5. minuti upravičeno pokazal na belo točko za Olimpijo?

  • Da, storjen je bil prekršek nad Savićem za najstrožjo kazen
    41,18 %
    56 glasov
  • Ne, odločitev sodnika je bila prestroga
    58,82 %
    80 glasov
Oddanih 136 glasov

Goooooool! 1:1. Krško je ekspresno vrnilo udarec Olimpiji. Napako Tomislava Tomića je izkoristil nekdanji up splitskega Hajduka Ante Vukušić in izenačil na 1:1.

Zadetek Anteja Vukušića:

Gooooool! 0:1. Nora nedelja, kar se tiče zadetkov, se nadaljuje. Olimpija je povedla že v 6. minuti. Z bele točke je zadel v polno Goran Brkić, pred tem pa je sodnik Andrej Žnidaršič spravil gostitelje v negodovanje, ko je po padcu Stefana Savića, pokrival ga je Tomaž Zakrajšek, dosodil kazenski udarec.

Zadetek Gorana Brkića z bele točke:

Začetek tekme v Krškem. Na uvodnih današnjih tekmah je padlo kar enajst zadetkov. Bosta tako učinkovita tudi Krško in Olimpija?

Koga sta trenerja Milan Đuričić in Robert Pevnik uvrstila v začetno enajsterico? Zaradi poškodbe gležnja manjka Rok Kronaveter, strelec desetih zadetkov v prvem delu sezone.

Ne spreglejte