Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Viškovič

Sreda,
5. 12. 2018,
18.11

Osveženo pred

5 let, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,11

7

Natisni članek

Milan Mandarić Branko Ilić Rok Kronaveter Zoran Barišić NK Olimpija NK Olimpija

Sreda, 5. 12. 2018, 18.11

5 let, 4 mesece

Kakšna je usoda zorana barišića

Trener Olimpije na izhodnih vratih. V četrtek dan D.

Rok Viškovič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,11

7

Zoran Barišić | Vse bolj jasno je, da bo Zoran Barišić kmalu postal nova trenerska žrtev Olimpije. | Foto Žiga Zupan/Sportida

Vse bolj jasno je, da bo Zoran Barišić kmalu postal nova trenerska žrtev Olimpije.

Foto: Žiga Zupan/Sportida

Po informacijah, ki smo jih dobili, naj bi bila usoda trenerja Zorana Barišića na klopi Olimpije znana v četrtek. Več ali manj je jasno, da je Avstrijec, ki je v Ljubljano prišel pred komaj tremi meseci, na izhodnih vratih. Medtem je prišlo tudi do prvega uradno potrjenega odhoda iz vrst državnih in pokalnih prvakov.

Aris Zarifović, Branko Ilić, Rok Kronaveter
Sportal So pri Olimpiji padle prve glave? Za zdaj uradno še ne, ampak ...

Včerajšnja informacija o tem, da se Zoran Barišić poslavlja od klopi Olimpije, kar naj bi uradno postalo že v sredo, je dvignila precej prahu. Pri Olimpiji so se sicer resda javili in potrdili odhod, a ne trenerjevega, ampak hrvaškega nogometaša Ivana Lendrića. Kot smo pisali že v torek, je 27-letni napadalec že preteklost Olimpije, to so dan za tem v klubu potrdili tudi s sporočilom za javnost.

Toda veliko bolj kot vprašanje o prihodnosti nogometaša, ki je v pol leta v Ljubljani v prvenstvu odigral vsega 25 minut, v sedmih nastopih v vseh tekmovanjih pa zmogel dva gola v pokalnem tekmovanju, se navijači Olimpije sprašujejo, kaj bo z nekaterimi preostalimi nogometaši, predvsem pa s trenerjem Barišićem, ki ima med navijači precejšnjo podporo.

Kapetan Branko Ilić je bil, tako kot tudi Rok Kronaveter, prisoten na torkovem druženju z navijači. | Foto: Vid Ponikvar Kapetan Branko Ilić je bil, tako kot tudi Rok Kronaveter, prisoten na torkovem druženju z navijači. Foto: Vid Ponikvar

Danes nič novega, predsednik je odsoten

Jasno je, da bo do precej odhodov prišlo, a naša informacija o tem, da na najboljšega strelca Roka Kronavetra in kapetana Branka Ilića v nasprotju z nekaterimi informacijami še nista odpisana, se je izkazala za točno.* Nenazadnje sta včeraj oba prisotna na druženju z navijači, na katerem je najmlajše obdaril Božiček. Na oba v klubu še računajo. Za zdaj.

Milan Mandarić
Sportal Kaos v Olimpiji. Kaj je res in kaj ne?

Kaj pa bo s trenerjem? Bo Barišić, ki je bil za trenerja Olimpije imenovan v začetku septembra, od takrat pa v 14 tekmah izgubil le enkrat, v soboto sedel na klopi Ljubljančanov na zadnji tekmi v letošnjem letu v Novi Gorici?

O trenerju v sredo iz Olimpije niso poslali nobenega uradnega sporočila, prav tako pa njegove nadaljnje usode ne komentirajo. Verjetno predvsem zaradi tega, ker se glede njegove prihodnosti ni zgodilo prav veliko. Tudi zato, ker predsednika Milana Mandarića ni bilo v Ljubljani.

Milana Mandarića v sredo ni bilo v Ljubljani, zato naj se ne bi zgodilo nič novega. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Milana Mandarića v sredo ni bilo v Ljubljani, zato naj se ne bi zgodilo nič novega. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Izjava za javnost, ki bo razkrila vse?

"Jutri popoldne bomo poslali izjavo za javnost o tem, kar vse najbolj zanima," nam je v sredo popoldne povedal Izidor Kordič, tiskovni predstavnik Olimpije, medtem pa smo iz drugih virov uspeli izvedeti, da je Barišić vsaj za zdaj še vedno trener, vprašanje pa je, ali bo tako tudi v četrtek. Glede na vse informacije, ki jih imamo, je res zelo malo možnosti, da bi ostal. Vprašanje je samo, kdaj bo dokončno in tudi uradno postal že četrti bivši trener Olimpije v tej sezoni.

Ne samo zaradi tega, ker sta z Mandarićem očitno vse bolj na nasprotnih bregovih, ampak tudi zaradi tega, ker je po vsem, kar se je dogajalo v zadnjih tednih, sam ugotovil, da je služba trenerja Olimpije nekoliko drugačna, kot si jo je predstavljal pred tremi meseci, ko je z njo sklenil triletno pogodbo. Po predsednikovi odmevni izjavi za javnost, vseh napovedanih odhodih in še čem naj bi tudi sam obupal nad idejo, da bi lahko v Ljubljani lahko poskrbel za dobro nogometno zgodbo.

*Stavek je bil naknadno popravljen.

Prvotni zapis:
Jasno je, da bo do precej odhodov prišlo, a naša informacija o tem, da najboljši strelec Rok Kronaveter in kapetan Branko Ilić v nasprotju s trditvami nekaterih še ostajata v klubu, se je izkazala za točno.
Milan Mandarić
Sportal Prekleti mesec za Mandarića in Olimpijo
NK Olimpija NK Domžale Prva liga Telekom Slovenije
Sportal Olimpiji hrbet obrnil še nekdanji trener
Gregor Sorčan
Sportal Ob hudi krizi je ostal miren in nasmejan
Ne spreglejte