Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
8. 6. 2021,
14.56

Osveženo pred

2 leti, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

3

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije Milan Mandarić NK Olimpija NK Olimpija Goran Stanković

Torek, 8. 6. 2021, 14.56

2 leti, 10 mesecev

Goran Stanković ni več glavni trener Olimpije

Olimpija išče novega trenerja, Mandarić se zahvaljuje Stankoviću

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

3

Goran Stanković | Goran Stanković je na vročem stolčku Olimpije zdržal pol sezone. | Foto Vid Ponikvar

Goran Stanković je na vročem stolčku Olimpije zdržal pol sezone.

Foto: Vid Ponikvar

Predsednik Olimpije Milan Mandarić si je v slovenskem nogometu ustvaril sloves moža, ki pogosto menja trenerje. Številnim menjavam, katerim so bili navijači zeleno-belih priča od leta 2015, je dodal še eno. Po koncu sezone, v kateri so zmaji osvojili pokalno lovoriko, v prvenstvu pa zaostali za Muro in Mariborom, je trenerski stolček zapustil Goran Stanković. Mandarić se mu je zahvalil in mu ponudil možnost, da bi ostal v zmajevem gnezdu, a opravljal katero izmed drugih vlog.

Olimpija Celje
Sportal Čustveni Ljubljančan na vrtiljaku sreče in trpljenja #video

Kdo bo vodil Olimpijo v sezoni 2021/22, v kateri čakajo zmaje dokazovanja na treh frontah? Zeleno-beli bodo nastopili v prvenstvu, pokalu in konferenčni ligi, kjer bodo ime prvega tekmeca izvedeli že prihodnji torek. Njihov trener pa v bližajoči se sezoni ne bo Goran Stanković, ta tako po polovici sezone, v kateri se je v Ljubljano vrnil iz Sežane, nato pa Ljubljančane vodil v spomladanskem delu sezone 2020/21, zapušča odgovorni položaj.

Tako se je Goran Stanković znašel na rokah igralcev po pokalnem naslovu v Kopru. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tako se je Goran Stanković znašel na rokah igralcev po pokalnem naslovu v Kopru. Foto: Grega Valančič/Sportida

Še po osvojitvi pokala v Kopru, ko so njegovi varovanci končali neprijetno serijo zaporednih srečanj brez zmage, zaradi katere so na lestvici Prve lige Telekom Slovenije padli na tretje mesto, je zatrjeval, da bi bil kot veliki zaljubljenec v Olimpijo počaščen in srečen, če bi lahko vodil zmaje tudi v novi sezoni.

Mandarić: Ni bil takšen, kot smo si ga želeli

Prvi mož Olimpije Milan Mandarić ponuja Stankoviću drugo vlogo v klubu. | Foto: Vid Ponikvar Prvi mož Olimpije Milan Mandarić ponuja Stankoviću drugo vlogo v klubu. Foto: Vid Ponikvar Želja se mu ni uresničila, saj je predsednik Milan Mandarić v izjavi za javnost dal vedeti, kako zeleno-beli iščejo novega stratega.  "Goran Stanković je ekipo prevzel s svežo energijo in pravo vizijo. Ekipo je po zimskem premoru dvignil na višjo raven. Goranu se zahvaljujem, da je Olimpijo vodil s srcem in vključevanjem mladih domačih igralcev. Konec sezone pa žal kljub osvojitvi nove pokalne lovorike ni bil takšen, kot smo si ga želeli, zato sem se odločil, da z novo sezono pozdravimo novega trenerja. Za ljudi, kot je Goran, ki Olimpijo nosijo v srcu, bodo vrata našega kluba vedno odprta. Tudi zato sem Goranu ponudil, da še naprej ostane del kluba," je v izjavi za javnost sporočil prvi mož Olimpije, ki je v prejšnji sezoni večkrat namignil, da bi lahko kmalu zapustil Ljubljano, a bo, kot kaže, še vztrajal na čelu slovenskih pokalnih zmagovalcev. 

Zeleno-beli bodo v sezoni 2021/22 branili pokalno lovoriko. | Foto: Grega Valančič/Sportida Zeleno-beli bodo v sezoni 2021/22 branili pokalno lovoriko. Foto: Grega Valančič/Sportida

V prejšnji sezoni je Olimpijo sicer vodil Hrvat Dino Skender, nato pa se je v začetku spomladanskega dela, takoj po uvodnem treningu v letu 2021, na vroči stolček podal Stanković.

slavje NŠ Mura Fazanerija
Sportal Pri Muri se dogaja na polno
Menno Bergsen
Sportal NK Maribor pripeljal Nizozemca, ki ne skriva veselja
NK Olimpija, NK Maribor, prva liga, Simon Rožman
Sportal Šuler napovedal nove prihode, Mlakarju pošilja posebno sporočilo
Amir Karić
Sportal Legendarni Slovenec, ki se je zaradi sina sprl z Zlatkom Zahovićem
Borut Arlič
Sportal Direktorju NK Aluminij je žal, Kidričane zapustila še dva
Ne spreglejte