Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
8. 8. 2022,
17.08

Osveženo pred

1 leto, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

Ana Lukner Roljić Simon Rožman 1. SNL Slobodan Vuk Šahtar Doneck NK Domžale

Ponedeljek, 8. 8. 2022, 17.08

1 leto, 8 mesecev

Huda poškodba Slobodana Vuka

Zmago posvetili nesrečnemu klubskemu rekorderju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Slobodan Vuk | Slobodan Vuk, z 58 zadetki strelski rekorder NK Domžale v zgodovini 1. SNL, je verjetno že sklenil nastope v letu 2022. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Slobodan Vuk, z 58 zadetki strelski rekorder NK Domžale v zgodovini 1. SNL, je verjetno že sklenil nastope v letu 2022.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

V 4. krogu slovenskega nogometnega prvenstva je uspel največji skok na lestvici Domžalam. Dvakratni državni prvaki, ki jih v sredo čaka dobrodelna tekma s slovitim Šahtjorjem iz Ukrajine, letošnjim udeležencem lige prvakov, so dočakali prvo zmago v tej sezoni. V gosteh so premagali Bravo (1:0) in se z zadnjega povzpeli na četrto mesto. Zmago so posvetili klubskemu rekorderju Slobodanu Vuku, ki je v petek na treningu utrpel hujšo poškodbo, tako da ga čaka daljše okrevanje.

FC Koper
Sportal Koprčanom primorski derbi, Olimpija Maribor pahnila na zadnje mesto

V mestu ob Kamniški Bistrici je bilo po uvodnih treh krogih, v katerih je rumena družina osvojila le dve točki, Simon Rožman pa ostal brez tako želene zmage, čutiti vedno več nezadovoljstva in nemira. Težave so se še nadaljevale v petek, ko jo je na treningu skupil Slobodan Vuk.

Rožman: Bil je v zares formi, nato pa ...

Simon Rožman dalj časa ne bo mogel računati na pomoč Slobodana Vuka. | Foto: Vid Ponikvar Simon Rožman dalj časa ne bo mogel računati na pomoč Slobodana Vuka. Foto: Vid Ponikvar Izkušeni napadalec Domžal je utrpel zlom kosti v stopalu, s tem pa najverjetneje že sklenil nastope v jesenskem delu prvenstva.

O tem je po zmagi nad Bravom spregovoril njegov trener Rožman: "Bojim se, da je že zaključil z nastopi v tem letu. V preteklih tednih oziroma mesecih smo ga vrnili 'med žive', bil je v zares dobri formi, nato pa znova dobil težjo poškodbo. Slobodan jih ima za seboj kar precej in pred njim je ponovno več mesecev počitka, najverjetneje tudi operacija. Vse naše misli so bile celotno tekmo z njim. To se je poznalo tudi po petkovem treningu, ko so bili fantje vidno razočarani, zato enostavno nismo mogli odigrati drugače. Ta zmaga je zanj," je povedal mladi strateg Domžal. 32-letnemu napadalcu, rojenemu v Jajcu (BiH), sicer pa zelo navezanemu na Kamnik, kjer je pred kratkim postal tudi predsednik tretjeligaša NK Kamnik, pa želi čim hitrejšo vrnitev na igrišča.

Fotogalerija s tekme med Bravom in Domžalami, foto Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 27

V napadu Domžal ga je nadomestil mladi Hrvat Ivan Durdov, dosegel prvenec v 1. SNL in popeljal Domžalčane do dragocene zmage, s katero so se povzpeli v zgornjo polovico razpredelnice. "Zdaj lažje dihamo. Bili smo v slabem 'psihološkem trenutku', ekipa je dobro trenirala, zato sta zadnja rezultata seveda pustila posledice. Tokrat smo se malce bolj prilagodili. Spremenili smo igralni sistem, zaprli poti do svojega gola in uspeli. Cilj so bile samo tri točke, zato sem vesel za vse fante, sploh zaradi odziva ekipe po hujši poškodbi Slobodana Vuka," je v Domžalah po uvodni zmagi zapihal prijetnejši veter. Za razliko od srečanj proti Muri in Taboru tokrat niso iz rok izpustili prednosti, ampak razveselili navijače s paketom treh točk.

NŠ Mura : NK Maribor, 1. snl, Marko Šuler
Sportal Marko Šuler: Najlažje bi bilo pribijati na križ

Ukrajinski velikan prihaja v Domžale

Domžalčani se bodo v sredo pomerili z udeležencem lige prvakov. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Domžalčani se bodo v sredo pomerili z udeležencem lige prvakov. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Ljubitelji nogometa v Domžalah bodo Rožmanovo četo lahko ponovno spremljali na delu v sredo, ko bo v Športnem parku dobrodelna tekma med Domžalami in zelo zvenečim tekmecem, ukrajinskim velikanom Šahtarjem iz Donecka.

Tekma se bo začela ob 19. uri, v okviru dobrodelne kampanje, ki jo organizira Truhoma, pa je namen tekme zbrati čim več sredstev za nakup dobrodelnih paketov hrane za ukrajinske begunce v Sloveniji. Pomagate lahko z nakupom vstopnice oziroma s spletno donacijo.

Ustanoviteljica Anine zvezdice, dolgoletnega partnerja rumene družine, Ana Lukner Roljić: ''Sem izredno vesela in ponosna, da Nogometni klub Domžale že vrsto let podpira in sodeluje z Anino zvezdico. Zadovoljstvo je v tem trenutku še večje, ker začenjamo sodelovanje tudi na novi inovativni platformi Truhoma, kjer bomo skupaj pomagali ukrajinskim beguncem v Sloveniji. Pozivam vse, da se nam pridružite, in vedite, da je vaša denarna donacija namenjena nakupu osnovnih živil. Vsaka donacija je sledljiva in transparentna. Hvala vsem za sodelovanje in pomoč. Skupaj delamo dobro, širimo pozitivno energijo in ljubezen.''

Šahtar Doneck se bo v sredo predstavil v mestu ob Kamniški Bistrici. | Foto: Reuters Šahtar Doneck se bo v sredo predstavil v mestu ob Kamniški Bistrici. Foto: Reuters

Vstopnice za srečanje si lahko v predprodaji priskrbite v NK Baru (Kopališka 4), na voljo bodo tudi na blagajni pred vstopom na stadion. Cena posamične vstopnice znaša 10,00 evra, VIP-vstopnice pa 40,00 evra.

Donacije: NK Domžale za ukrajinske begunce v Sloveniji - Truhoma

NK Maribor : Šerif Tiraspol, kvalifikacije za ligo prvakov
Sportal Maribor se spogleduje z neslavnim klubskim rekordom
Isco
Sportal Španski zvezdnik zapustil Real Madrid, Georgijević iz Domžal na vzhod Afrike
NK Olimpija Timi Max Elšnik
Sportal Elšnikov hvalospev Rieri, o kaosu v klubu pa: Večje, kot je sr***, boljše nam gre #video
NK Maribor Radovan Karanović
Sportal Maribor zadnji, Karanović pa: Ta ekipa bo videti zelo dobro #video
 
Ne spreglejte