Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 3. 2021,
17.51

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

4

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Koper NK Tabor Sežana NK Olimpija NK Olimpija NK Mura NK Maribor NK Maribor ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij

Ponedeljek, 1. 3. 2021, 17.51

3 leta, 1 mesec

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog

Koper zaustavil niz Aluminija #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,16

4

NK Bravo, NK Mura, februar 2021 | Prekmurci so v Ljubljani končali dolg niz neporaženosti nogometašev Brava. | Foto Grega Valančič/Sportida

Prekmurci so v Ljubljani končali dolg niz neporaženosti nogometašev Brava.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Za konec 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Koper v Kidričevem z 1:0 ugnal Aluminij. V prvi nedeljski tekmi je Mura z 1:0 premagala Bravo in končala niz 11 tekem brez poraza. Domžale so z istim rezultatom premagale Gorico. V soboto sta se v prvem letošnjem derbiju Maribor in Olimpija v Ljudskem vrtu razšla z remijem 1:1. V petek je Tabor premagal Celje. 

Na zadnji tekmi 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije sta se v Kidričevem pomerila Aluminij in Koper. Štajerci, ki pod vodstvom Oskarja Drobneta v letu 2021 do tega kroga še niso poznali poraza, so doma izgubili z 0:1. Edini zadetek na tekmi je ob izteku prvega polčasa po podaji Maksa Barišiča dosegel Nardin Mulahusejnović. Zadnji je dosegel svoj deseti zadetek v tej sezoni in je zdaj sam na vrhu lestvice strelcev, hkrati pa je Aluminiju zabil prvi zadetek na domačem igrišču v tem letu.

VIDEO: Gol Mulahusejnovića:

Koper, ki je dosegel drugo zaporedno zmago, se je z novimi tremi točkami na lestvici zdaj izenačil s četrtimi Domžalami, ki imajo 36 točk. Aluminij, ki je do tega kroga v spomladanskem delu zbral štiri remije in eno zmago, pa bo bil še hud boj za obstanek, po 24 tekmah je pri 21 točkah, za osmim Celjem zaostaja pet točk.

Poročilo s tekme in priložnosti:

Mura Koper
Sportal Kralj strelcev Kopru priboril nove tri točke #video

Domžale premagale Gorico

V Domžalah smo videli precej slabo nogometno predstavo, v kateri je bilo bolj malo priložnosti, eno od redkih pa je v gol spremenil Arnel Jakupović in Domžalčanom prinesel novo zmago, medtem ko Gorici po novem porazu že pošteno gori pod nogami. Na zadnjem mestu imajo za Aluminijem že šest točk zaostanka. Domžale, ki letos še niso izgubile, so skočile na četrto mesto.

VIDEO: gol Arnela Jakupovića:

Poročilo s tekme in priložnosti:

Arnel Jakupović
Sportal Jakupović za novo zmago Domžal in nov poraz Gorice

Konec sanjskega niza Brava

Nogometaši Brava pod vodstvom Dejana Grabića poraza niso doživeli kar 11 tekem v nizu, nazadnje so pred tekmo z Muro, ki ni bila v najboljši formi, izgubili novembra lani, ko jih je premagal Koper. Tudi tokrat so bili v prvem polčasu boljši nasprotnik, veliko priložnost za vodstvo pa je zapravil njihov napadalec Mustafa Nukić. Potem je v drugem delu igre Mura prišla do gola, ko je z glavo zadel Kevin Žižek in Prekmurcem prinesel prepotrebne tri točke, s katerimi so se vodilnima Mariboru in Olimpiji približali na štiri točke zaostanka.

Gol Kevina Žižka:

Fotogalerija (foto Grega Valančič/Sportida):

Fotogalerija
1 / 30

Poročilo s tekme in priložnosti:

NK Bravo, NK Mura, februar 2021
Sportal Mura zmagala v Ljubljani in se približala vodilnima

Še drugi večni derbi v Ljudskem vrtu v tej sezoni se je končal z izidom 1:1. | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Še drugi večni derbi v Ljudskem vrtu v tej sezoni se je končal z izidom 1:1. Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Remi na derbiju, Maribor in Olimpija ostajata skupaj na vrhu

Po kadrovskem pretresu v začetku tedna, ko sta svoji službi pri Mariboru izgubila športni direktor Oliver Bogatinov in trener Mauro Camoranesi, sta njuna naslednika Marko Šuler in za zdaj začasni trener Saša Gajser, ki sta se med tednom razveselila visoke zmage na zahtevnem gostovanju v Sežani, iztržila remi.

VIDEO: gol Antonia Delamee Mlinarja:

Tokratni derbi, tretji v tej sezoni, je bolje začela Olimpija, ki je po 11 minutah igre prišla tudi do vodstva. Gol sta zakuhala zimska novinca v vrstah Ljubljančanov. Hrvat Ante Čorić je s prostega strela natančno podal, Antonio Delamea Mlinar pa je po natančno odmerjenem strelu z glavo zadel.

VIDEO: gol Aljoša Matka:

Tik pred koncem je z novim golom, svojim sedmim prvenstvenim v tej sezoni, za izenačenje poskrbel Aljoša Matko. Maribor je v drugem polčasu igral precej bolje, a na koncu je imel ob koncu tekme največjo priložnost gostujoči napadalec Andres Vombergar, ki je prišel sam pred mariborskega vratarja, a se ni izkazal. Maribor je v zadnjih minutah, ko je Olimpija ostala brez izključenega Mihaela Pavlovića, napadel za zmago in bil nevaren, a se je na koncu derbi končal z remijem z 1:1, po katerem večna tekmeca ostajata izenačena na vrhu lestvice.

VIDEO: velika priložnost Andresa Vombergarja:

Zanimivo, še drugič se je derbi v Ljudskem vrtu v tej sezoni končal z izidom 1:1. V Stožicah je z 2:0 zmagala Olimpija.

VIDEO: poročilo in priložnosti s tekme:

Maribor, Olimpija, Ljudski vrt, februar 2021
Sportal Vroč derbi v Mariboru spet ni ponudil zmagovalca
Oliver Bogatinov
Sportal Oliver Bogatinov predstavil svojo resnico in odprl Pandorino skrinjico
Oliver Bogatinov
Sportal Ozadje večera, ko so v Mariboru padale glave
Krunoslav Jurčić, Saša Gajser
Sportal Mariborski natečaj za najtežjo službo v Sloveniji

Agonija prvakov še traja

Prvaki iz Celja po lanski sanjski sezoni še naprej drvijo navzdol. Tokrat so izgubili proti Taboru in doživeli še četrti domači poraz v nizu. Celjani so tekmo začeli bolje od gostov, potem pa so vajeti igre v svoje roke vzeli Sežančani. Najprej je v 35. minuti zadel Leon Sever, že takoj na začetku drugega polčasa pa so gostje v nekaj minutah zabili dva gola in si zagotovili točke. Najprej je v 46. minuti zadel Fahd Ndzengue, le tri minute pozneje pa je mladi gabonski napadalec zakuhal še avtogola celjskega branilca Dušana Stojinovića in Taboru prinesel prvo letošnjo zmago.

Avtogol Dušana Stojinovića:

Prva liga Telekom Slovenije, 24. krog:

Sobota, 27. februar:
Celje : Tabor 0:3 (0:1)
Sever 35., Ndzengue 46., Stojinović 49./a.g.; R.K.: Briški 79.

Maribor : Olimpija 1:1 (1:1)
Matko 45.; Delamea Mlinar 11.

Nedelja, 28. februar:
Bravo : Mura 0:1 (0:0)
Žižek 69.

Domžale : Gorica 1:0 (0:0)
Jakupović 53.

Ponedeljek, 1. marec:
Aluminij : Koper 0:1 (0:1)
Mulahusejnović 45.+1.

Najboljši strelci:

10  Nardin Mulahusejnović (Koper)
– Đorđe Ivanović (Olimpija), Dario Kolobarić (Domžale),
8 – Andres Vombergar (Olimpija)
– Filip Dangubić (Celje), Aljoša Matko (Maribor), Rok Kronaveter (Maribor) 
6 – Luka Bobičanec (Mura), Jan Mlakar (Maribor), Rudi Požeg Vancaš (Maribor),Christos Rovas (Tabor Sežana)
...  

Ne spreglejte