Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
1. 3. 2021,
18.01

Osveženo pred

3 leta, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Natisni članek

Nardin Mulahusejnović NK Aluminij NK Koper Prva liga Telekom Slovenije

Ponedeljek, 1. 3. 2021, 18.01

3 leta, 1 mesec

Poročilo s tekme Aluminij : Koper

Kralj strelcev Kopru priboril nove tri točke #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,10

1

Mura Koper | Koper je zmagal drugič zapored. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Koper je zmagal drugič zapored.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Nogometaši Aluminija iz Kidričevega so v 24. krogu Prve lige Telekom Slovenije izgubili proti Kopru z 0:1 (0:1).

NK Bravo, NK Mura, februar 2021
Sportal Koper zaustavil niz Aluminija #video

Aluminij, ki v spomladanskem delu na uvodnih tekmah na domačem igrišču še ni izgubil, je Koprčane pričakal brez kaznovanih Marcela Čermaka in Harisa Kadrića. Kljub temu so domači bili večinoma enakovreden tekmec gostom iz Primorske, ki pa so bili v sklepnem delu konkretnejši in ob koncu prvega polčasa prišli do odločilnega gola za drugo zaporedno zmago. Z njo se je Koper po točkah izenačil s četrtouvrščenimi Domžalami, Aluminij pa ostaja predzadnji.

Prvi polčas je minil v enakovredni predstavi, v kateri je najprej zagrozil Tonči Mujan s strelom z glavo v šesti minuti, a je bil nenatančen. V 11. minuti je bilo bolj vroče pred domačimi vrati, ko je najprej Žan Žužek sprožil z glavo, Luka Janžekovič je dobro posredoval in žogo odbil, nato pa jo je Aleksandar Rajčević poslal v vratnico.

Naslednja priložnost je sledila v 26. minuti, ko je Gašper Pečnik povsem neoviran pred koprskimi vrati žogo poslal čez gol, 11 minut pozneje je Emir Azemović prav tako prišel do strela z glavo, a Ivan Vargić ni imel veliko težav, tako kot ne po strelu Aljaža Ploja v 44. minuti. So pa Primorci tik pred odhodom na glavni odmor povedli, ko je Barišić podal z leve strani pred vrata, kjer je Nardin Mulahusejnović s prsmi žogo preusmeril v mrežo za svoj deseti zadetek sezone. S tem je spet sam na vrhu lestvice strelcev.

Nardin Mulahusejnović je dosegel svoj deseti zadetek v sezoni. | Foto: Vid Ponikvar Nardin Mulahusejnović je dosegel svoj deseti zadetek v sezoni. Foto: Vid Ponikvar

V drugem polčasu brez zadetkov

V uvodu drugega dela je bilo malce bolj vroče po enkrat v vsakem kazenskem prostoru, domačim je izenačenje preprečil eden od  gostujočih nogometašev, ko je žogo zbil z golove črte. V 52. minuti je pri Koprčanih z leve strani premalo natančno meril Barišić, v 68. minuti pa je bil Claudio Spinelli malce prekratek pred Janžekovičem.

V 80. minuti so imeli domači priložnost s prostega strela z roba kazenskega prostora, a Niku Marinšku ni uspelo ogroziti vratarja Kopra. Na drugi strani je v 85. minuti Bojan Knežević sprožil s slabih 20 metrov in zadel vratnico. Že v sodniškem dodatku je Spinelli zatresel še prečko domačega gola.

Aluminij bo v 25. krogu v soboto gostoval v Murski Soboti, Koper pa bo gostil Domžale.

Aluminij : Koper 0:1 (0:1)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Obrenović, Praprotnik, Kordež.

Strelec: 0:1 Mulahusejnović (45.).

Aluminij: Janžekovič, Azemović (od 67. Krajnc), Petek, Ploj (od 76. Krefl), Pantalon, Bolha, G. Pečnik (od 76. Jakšić), Prša (od 67. Marinšek), Mujan, Kim, Jauk (od 67. Flakus Bosilj).

Koper: Vargić, Rajčević, Žužek, Cerovec, Mišić, Caimacov (od 88. Krajinović), Pejić (od 88. Viler), Guberac (od 76. Knežević), Dodlek, Barišić (od 66. Stevanović), Mulahusejnović (od 66. Spinelli).

Rumeni kartoni: Bolha, Marinšek; Guberac, Cerovec, Stevanović.

Rdeči karton: /.

Potek tekme v živo:

Konec tekme v Kidričevem. Koper je slavil z 1:0.

90 + 2. minuta: Koper je še tretjič na tekmi stresel okvir vrat. S strelom je poskusil Claudio Spinelli, njegov poskus pa je zadel prečko.

85. minuta: priložnost za Koper, ki je še drugič na tekmi zatresel vratnico. Tokrat je okvir vrat stresel Bojan Knežević.

Video: priložnost Kopra:

50. minuta: vroče je bilo v kazenskem prostoru Kopra. V veliki priložnosti so bili nogometaši Aluminija, a žoga ni prečkala golove črte. Ostaja 0:1.

Video: priložnost Aluminija:

Začetek drugega polčasa v Kidričevem.

Konec prvega polčasa.

GOOOL! Ob izteku prvega polčasa je v 46. minuti po podaji Maksa Barišiča zadel Nardin Mulahusejnović in Koper popeljal v vodstvo. Mulahusejnović je dosegel svoj deseti zadetek v tej sezoni in je zdaj sam na vrhu lestvice strelcev.

Video: gol Kopra:

11. minuta: velika priložnost za Koper! Po podaji iz kota je z glavo poskusil Žan Žužek, vendar se je izkazal vratar Aluminija Luka Janžekovič. Nevarnosti za Aluminij še ni bilo konec, pred golom se je sam znašel še Aleksander Rajčević, a je zatresel vratnico.

Video: priložnost Kopra:

Začetek tekme med Aluminijem in Koprom.

Koga sta trenerja obeh ekip uvrstila v začetni postavi?

Postava 🔴⚪ za tekmo s FC Koper. ⚽ #rdecebeli #klubnasihsrc

Objavil/a NK Aluminij dne Ponedeljek, 01. marec 2021

Začetnih 11 za tekmo z Aluminijem #FORZAKOPER Klop: Adam, Viler, Mittendorfer, Stevanović, Jelić Balta, Knežević, Vršič, Krajinović, Spinelli

Objavil/a FC Koper dne Ponedeljek, 01. marec 2021

Pred tekmo

Zadnja tekma 24. kroga Prve lige Telekom Slovenije bo odigrana šele v ponedeljek, ko se bo tekmovalni koledar prevesil že v mesec marec. Ob 16.30 se bosta v Kidričevem pomerila Aluminij in Koper. Štajerci pod vodstvom Oskarja Drobneta v letu 2021 ne poznajo poraza, hkrati pa jih odlikuje odlična obramba. Na domačem igrišču, ki na začetku spomladanskega dela ni bilo v najboljšem stanju, še niso prejeli zadetka.

Odpravili so prvake Celjane (1:0) in kot prvi letos ustavili stoodstotni izkupiček Stankovićevih izbrancev Olimpije (0:0), mrežo pa so zadržali nedotaknjeno tudi na gostovanju v Novi Gorici proti neposrednemu tekmecu v boju za obstanek. Zdaj se bodo pomerili proti Koprčanom, ki so v četrtek z zmago nad Muro dokazali, kako so igralci že ponotranjili nekaj idej novega trenerja Rodolfa Vanolija. Koper želi v boju za Evropo nadaljevati osvajanje točk v gosteh, Aluminij pa jih potrebuje zaradi obstanka, tako da bi lahko bilo zanimivo do zadnjega sodnikovega piska.

Ne spreglejte