Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
14. 2. 2021,
20.59

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

13

Natisni članek

NK Olimpija NK Olimpija NK Tabor Sežana NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Koper ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Nedelja, 14. 2. 2021, 20.59

3 leta, 2 meseca

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog

Spomladanska pravljica Olimpije, Maribor ni več najboljši #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,60

13

Olimpija Mura | Đorđe Ivanović se je z devetimi zadetki pridružil skupini najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije. Žogo je ob proslavljanju zadetka "skril" pod dres in nakazal, da pričakuje družinski naraščaj. | Foto Vid Ponikvar

Đorđe Ivanović se je z devetimi zadetki pridružil skupini najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije. Žogo je ob proslavljanju zadetka "skril" pod dres in nakazal, da pričakuje družinski naraščaj.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Olimpije so v derbiju 21. kroga Prve lige Telekom Slovenije premagali Muro (2:0) in se povzpeli na vrh lestvice. Izkoristili so spodrsljaj Maribora, ki je doma remiziral z Bravom (1:1). Branilci naslova Celjani so z novim trenerjem Jirijem Jarošikom ostali praznih rok proti Domžalam (0:2). Tabor in Aluminij sta remizirala (1:1), Gorica pa je v primorskem derbiju ugnala Koper (2:1).

Kdo bi si po koncu jesenskega dela Prve lige Telekom Slovenije mislil, da bo Olimpija za dvig na prvo mesto potrebovala le dva kroga? Po številnih menjavah in rošadah v taboru zmajev se je krog dvomljivcev še razširil, a sta nato uvodna spomladanska kroga razkrila, da so zmaji pod vodstvom novega trenerja Gorana Stankovića v neprimerljivo boljši formi kot izbranci Maura Camoranesija.

Poslovna sodelavca pri Olimpiji predsednik Milan Mandarić in njegov daljni sorodnik Željko Mandarić po odličnem vstopu zmajev v spomladanski del prvenstva ne skrivata zadovoljstva. | Foto: Vid Ponikvar Poslovna sodelavca pri Olimpiji predsednik Milan Mandarić in njegov daljni sorodnik Željko Mandarić po odličnem vstopu zmajev v spomladanski del prvenstva ne skrivata zadovoljstva. Foto: Vid Ponikvar

Jesenski prvak Maribor po dveh letošnjih krogih že gleda v hrbet Ljubljančanom, ki so v nedeljskem derbiju vzeli mero Muri (2:0). Na srečanju, ki je v prvem polčasu spominjal na šahovsko bitko, so pokazali več in na koncu pospravili v žep vse tri točke.

Zadetek Đorđeta Ivanovića, že njegov 9. v tej sezoni:

Oba zadetka so dosegli v zadnji šestini srečanja, v razmiku treh minut, ko so si ustvarili neulovljivo prednost. Junak srečanja je postal Đorđe Ivanović. Srb je najprej mojstrsko premagal Matka Obradovića in se na lestvici najboljših strelcev pridružil Dariu Kolobariću in Nardinu Mulahusejnoviću na prvem mestu, nato pa še prispeval podajo za strelski prvenec Gala Kureža, enega od številnih mladih slovenskih igralcev, ki so dobili priložnost za nastop v derbiju kroga.

Fotogalerija s tekme (foto Vid Ponikvar):

Fotogalerija
1 / 20

Poročilo in priložnosti s tekme v Celju:

Olimpija Mura
Sportal Kako so zmaji strli odpor Mure? #video

Domžale pokvarile debi Čeha

Branilci naslova Celjani so nastopili prvič v letu 2021. Na klopi je debitiral nekdanji zvezdnik češkega nogometa Jiri Jarošik, ki pa debija v Sloveniji ne bo pomnil po dobrem, saj so njegovi izbranci ostali praznih rok. Domžalčani so zmagali z 2:0. Da bo tekma minila po njihovih željah, je nakazal že začetek. Povratnik Tilen Klemenčič, ki je odpravil hudo poškodbo kolena in nastopil za Domžale prvič po dobrem letu, je zatresel mrežo Celja že v 2. minuti.

Zadetek Tilna Klemenčiča:

V nadaljevanju je gostitelje reševal Matjaž Rozman, ubranil nekaj nevarnih strelov, v 64. minuti pa je bil nemočen, ko ga je nehote ob ''asistenci'' Zenija Husmanija premagal soigralec Matic Vrbanec. Domžale tako nadaljujejo z dobrimi predstavami v tem letu. Četrtouvrščenemu Kopru so se približale na točko zaostanka, Celjani, pri katerih sta debitirala Stjepan Vego in Ester Sokler, pa ostajajo na osmem mestu. Pri Domžalah je moral že v 12. minuti zaradi poškodbe stegenske mišice z igrišča najboljši strelec tekmovanja Dario Kolobarić.   

Poročilo in priložnosti s tekme v Celju:

Tilen Klemenčič
Sportal Sanjska vrnitev Klemenčiča in boleč debi Jarošika #video

Božič in Drobne še naprej čakata na prvo zmago

V Sežani so bili v prvem polčasu podjetnejši gostje iz Kidričevega, si priigrali več priložnosti, po eni od njih pa je 18-letni branilec Gašper Pečnik premagal Jana Koprivca in povedel Štajerce v vodstvo. Kraševci so v domači trdnjavi, kjer so v jesenskem delu izgubili le eno tekmo, vrnili udarec v nadaljevanju, ko je Aldair Djalo po izjemni akciji, ki jo je kronal z natančnim strelom po tleh, izenačil na 1:1. Portugalec je dosegel peti zadetek v tej sezoni.

Zadetek Aldairja za 1:1:

Do konca srečanja je po zadetku zadišalo še nekajkrat na obeh straneh, a je ostalo pri neodločenem rezultatu, s katerim so Kidričani ušli zadnjeuvrščeni Gorici na dve točki prednosti. Oba stratega, tako Ivan Božič (Tabor) kot tudi Oskar Drobne (Aluminij), ki je zaradi težav z okužbami s koronavirusom pogrešal nekaj prvokategornikov, tako še vedno čakata na prvo zmago v Prvi ligi Telekom Slovenije.

Poročilo in priložnosti s tekme v Sežani:

Gašper Pečnik
Sportal Najprej prvenec 18-letnika, nato mojstrovina Portugalca #video

Ljubljančani prekrižali načrte Mariborčanom

Po remiju proti Aluminiju v zadnjem nastopu v lanskem letu in remiju proti Domžalam v prvem nastopu v letošnjem letu so nogometaši Maribora remizirali tudi proti Bravu.

Pred tekmo so Mariborčani razglasili naziv Vijolč'nega bojevnika, najboljšega in najbolj srčnega nogometaša v preteklem letu. Nagrada je šla v roke mladega napadalca Aljoša Matka, ki je bil potem v središču pozornosti tudi na igrišču, a na njegovo žalost številnih priložnosti, ki jih je imel, ni izkoristil. 

Na drugi strani je Bravo izkoristil prvo priložnost in prek Davida Brekala v 21. minuti prišel do vodstva. To je zdržalo vse do 68. minute, ko je Maribor unovčil premoč in po kotu izenačil po strelu z glavo kapetana Aleksa Pihlerja. Potem je Maribor napadel za zmago, a mu do nje ni uspelo priti. Nasprotno. 

Vratnica Milana Tučića v 89. minuti:

Ob koncu tekme bi bil Maribor skoraj še drugič kaznovan in bi ostal praznih rok. Najprej je z odlično obrambo evrogol po strelu od daleč Andražu Kirmu preprečil vratar Maribora Ažbe Jug, potem pa je po poskusu Milana Tučića, ki je prišel sam pred domačega vratarja, v zadnji minuti novo veselje Ljubljančanov preprečila vratnica.

Fotogalerija s tekme (foto: Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 29

Poročilo in priložnosti s tekme v Mariboru:

Maribor, Bravo, 13. februar 2021
Sportal Maribor je razočaral, Bravo je bil bližje zmagi

Tjaš Begić, 17-letni dragulj Gorice, je prišel do prvega gola v prvi slovenski ligi. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tjaš Begić, 17-letni dragulj Gorice, je prišel do prvega gola v prvi slovenski ligi. Foto: Grega Valančič/Sportida

Prvenec dragulja, se je Gorica postavila na noge?

Gorica je po remiju proti Bravu pod vodstvom novega trenerja Aleksandra Jovića v drugi letošnji tekmi prišla tudi do prve zmage in v dveh tekmah v drugem delu sezone prišla do štirih točk, kar je dober znak pred zahtevnim nadaljevanjem sezone, v katerem jo čaka hud boj za obstanek.

Gol Tjaša Begića za Gorico:

Novogoričane je v vodstvo popeljal izkušeni Etien Velikonja z mojstrskim golom v 15. minuti, na začetku drugega polčasa pa je vodstvo domačih s prvencem v prvi ligi povišal 17-letni dragulj Gorice Tjaš Begić. Do konca tekme je zaostanek gostov znižal argentinski rezervist Claudio Spinelli, a se je izkazalo, da njegov gol v 72. minuti ni bil dovolj. Koper, ki je pred nadaljevanjem sezone napovedoval celo boj za sam vrh, je po porazu proti Olimpiji izgubil še drugo letošnjo tekmo.

Poročilo in priložnosti s tekme v Novi Gorici:

Tjaš Begić
Sportal Tretja zmaga Gorice, prvi gol njenega dragulja

Prva liga Telekom Slovenije, 21. krog:

Sobota, 13. februar:
Gorica : Koper 2:1 (1:0)
Velikonja 15., Begić 49.; Spinelli 72.

Maribor : Bravo 1:1 (0:1)
Pihler 68.; Brekalo 21.

Nedelja, 14. februar:
Tabor : Aluminij 1:1 (0:1)
Aldair Djalo 62.; G. Pečnik 38.

Celje : Domžale 0:2 (0:1)
Klemenčič 2., Vrbanec 64./ag.

Olimpija : Mura 2:0 (0:0)
Ivanović 77., Kurež 79.

Najboljši strelci:

– Đorđe Ivanović (Olimpija), Dario Kolobarić (Domžale), Nardin Mulahusejnović (Koper),
8 – Andres Vombergar (Olimpija),
– Rok Kronaveter (Maribor), 
6 – Aljoša Matko (Maribor), Rudi Požeg Vancaš (Maribor), Christos Rovas (Tabor Sežana)
5 – Luka Bobičanec (Mura), Filip Dangubić (Celje), Aldair Djalo (Tabor), Nino Kouter (Mura), Mićo Kuzmanović (Celje), Dare Vršič (Koper), Žan Žužek (Koper),
4  Andrija Filipović (Mura), Jan Mlakar (Maribor), 
...  

 

Ne spreglejte