Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
11. 2. 2021,
18.50

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

2

Natisni članek

NK Koper NK Tabor Sežana NK Mura NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija ND Gorica NK Domžale NK Celje NK Bravo NK Aluminij Prva liga Telekom Slovenije

Četrtek, 11. 2. 2021, 18.50

3 leta, 2 meseca

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

Brez tekme v Kidričevem, brez gola v Fazaneriji

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,20

2

NŠ Mura NK Tabor Sežana | Tretjeuvrščena Mura je z remijem proti Taboru povišala zaostanek za vodilnima Mariborom in Olimpijo. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Tretjeuvrščena Mura je z remijem proti Taboru povišala zaostanek za vodilnima Mariborom in Olimpijo.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Ker je tekma med Aluminijem in Celjem zaradi zasneženega in pomrznjenega igrišča odpadla in je bila prestavljena na 17. februar, smo danes videli le eno tekmo 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije, ki pa ni ponudila golov. Mura in sežanski Tabor sta se v Fazaneriji razšla z izidom 0:0. Nogometaši Olimpije so na derbiju kroga v sredo v gosteh premagali Koper (2:1) in se vodilnemu Mariboru, ki je v atraktivnem srečanju remiziral v deževnih Domžalah (3:3), približali na vsega točko zaostanka. V Ljubljani sta se Bravo in Gorica razšla brez zadetkov. 

Sežanski Tabor, ki je pretekli konec tedna v zaostali tekmi izgubil proti Bravu, je prišel šele do svoje druge gostujoče točke v tej sezoni, potem ko je v ne preveč zanimivi tekmi v Fazaneriji remiziral z 0:0. Sploh v večjem delu prvega polčasa je bilo dogajanje v Fazaneriji precej nezanimivo, skozi celotno tekmo pa je bila nevarnejša Mura, ki si je tudi priigrala nekaj priložnosti. Kar tri je imel njen novi nogometaš Mihael Klepač, ki pa tokrat ni bil najbolje razpoložen. Vse tri je zapravil.

Poročilo s tekme in priložnosti:

NŠ Mura NK Tabor Sežana
Sportal Mura izgubila dve točki, Tabor eno osvojil

 

Čeh bo moral na trenerski krst v 1. SNL še počakati

V četrtek naj bi se prvoligaški spored začel s štajerskim obračunom v Kidričevem, na katerem bi v 1. SNL debitiral Jiri Jarošik. Nekdanji češki reprezentant je na vročem stolčku nasledil Dušana Kosića, ki je tako po zgodovinskem naslovu prvaka vodil Celjane le še pol sezone. Zaradi zasneženega igrišča, ki ne dovoljuje izvedbe tekme, pa je dvoboj prestavljen na sredo, 17. februarja.

To je "sreča v nesreči" za Aluminij, ki je imel v pripravljalnem obdobju kar nekaj težav z okužbami z novim koronavirusom, tako da bo spomladanski uvod pričakal z oslabljeno zasedbo. Proti branilcem naslova želi nadaljevati pozitiven trend predstav, odkar vodi ''šumare'' Oskar Drobne. V taboru prvakov napovedujejo odkrit boj za tri točke, saj načrtujejo hiter dvig na lestvici. O tem, ali so optimistične napovedi gradili na realnih temeljih, bo več pokazal izpit pri Aluminiju, ki oa bo na sporedu šele prihodnjo sredo.

Aluminij Oskar Drobne
Sportal Kalvarija Aluminija, v kateri je tudi nekaj pozitivnega
NK Celje, NK Rudar Velenje, prva liga
Sportal Prvak bo napadal iz ozadja: Vse je še mogoče

Prenovljena Olimpija navdušila in se približala Mariboru

Ljubljanska Olimpija je v zimskem prestopnem roku občutno prevetrila igralski kader. Novi trener Goran Stanković želi z zmaji naskakovati točke s pomlajeno zasedbo, nagnjeno k temu, da bi prikazala čim bolj napadalen slog nogometa. Mladi ljubljanski strateg je na vročem stolčku debitiral s sladko zmago, zelo pomembno v boju za vrh, saj se je na lestvici vodilnemu Mariboru približal na točko zaostanka.

Zadetek Timija Maxa Elšnika, ki se je podpisal pod prvi gol Olimpije v letu 2021:

Zmaji so na Bonifiki zmagali po štirih letih (2:1). V prvem polčasu so bili boljši tekmec in povedli prek natančnega strela kapetana Timija Maxa Elšnika. Koprčani so v drugi del krenili odločneje in po petih minutah prek Mateja Palčiča izenačili. Gostje so hitro odgovorili, tako da veselje kanarčkov ni trajalo dolgo.

Sportal Besede trenerja Olimpije, po katerih Maribor nemirno spi #video

Končni rezultat je v prvem nastopu za zeleno-bele postavil Mihailo Perović. Koprčani so pritisnili, poskušali izenačiti, a je obramba zmajev ustavila vse napade. Ostalo je pri zmagi z 2:1 in sanjskem debiju novega trenerja, ki ga že v prihodnjem krogu čaka nov zahteven izpit, domača tekma z neugodno Muro.

Poročilo in priložnosti s tekme v Kopru:

Olimpija Koper
Sportal Prevetrena Olimpija se je izkazala, sanjski derbi Stankovića #video

V Domžalah deževali zadetki, napake in preobrati

Jesenski prvak Maribor je v leto 2021 vstopil z remijem v Domžalah. Na gostovanju v mestu ob Kamniški Bistrici je po prvem polčasu dišalo po porazu vijolic, saj je Camoranesijeva četa zaostajala že z 1:3. Ažbeta Juga je najprej s pomočjo osmoljenca Roka Kronavetra premagal Zeni Husmani, nato je z bele točke zanesljivo zadel kapetan rumenih Senijad Ibričić, pred koncem prvega polčasa pa je lahkomiselnost Luke Koblarja z devetim zadetkom v tej sezoni kaznoval Dario Kolobarić.

Dario Kolobarić se je z novim zadetkom povzpel na vrh najboljših strelcev Prve lige Telekom Slovenije:

Pri Mariborčanih je v prvem delu zadel v polno Alexandru Cretu, ta je v nadaljevanju postal junak srečanja, saj je 20 minut pred koncem po veliki napaki vratarja Domžal Grege Sorčana izenačil na 3:3. Le nekaj minut pred tem je domžalsko mrežo na srečanju, ki so ga izpeljali ob hudem nalivu, zatresel Rudi Požeg Vancaš.

Drugi zadetek Alexandruja Cretuja po hudi napaki Grege Sorčana:

Poročilo in priložnosti s tekme v Domžalah:

Domžale Maribor
Sportal Maribor do preobrata po neverjetni napaki vratarja Domžal #video

Fotogalerija s tekme v Domžalah, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 13

Žinko v vratnico, nato je Bravo reševal Vekić

V uvodnem dejanju 20. kroga ljubitelji nogometa niso prišli na svoj račun. Bravo in Gorica sta se v dvoboju, ki sta ga zaznamovala močno deževje in razmočeno igrišče, razšla brez zadetkov (0:0). Pri Ljubljančanih, ki so v soboto po zaslugi treh zadetkov Milana Tučića ugnali Tabor (3:1), je bil tokrat najbližje zadetku Luka Žinko, a je v 62. minuti zadel okvir vrat.

Priložnost Nejca Mevlje in izjemno posredovanje Igorja Vekića:

Gostje so v prvem polčasu dvakrat zapretili prek Etiena Velikonje, v 78. minuti pa je zadišalo po vodstvu Primorcev, ko je bil v skoku najvišji Nejc Mevlja, sprožil z glavo proti vratom, nato pa se je z obrambo dvoboja izkazal mladi slovenski reprezentant Igor Vekić. V dresu zadnjeuvrščene Gorice so debitirali Edin Šehić, Til Mavretič in mladi up Maribora Žan Vipotnik. Bravo je ostal nepremagan že osmič zapored, na lestvici pa se je povzpel v zgornjo polovico.

Poročilo in priložnosti s tekme v Ljubljani:

Bravo Gorica
Sportal Vratar Brava paral živce vrtnicam #video

Fotogalerija tekme v Ljubljani, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 24

Fotogalerija tekme v Murski Soboti, fotograf Blaž Weindorfer/Sportida:

Fotogalerija
1 / 29

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog:

Sreda, 10. februar:
Bravo : Gorica 0:0

Domžale : Maribor 3:3 (3:1)
Husmani 14., Ibričić 23/11-m, Kolobarić 44.; Cretu 19., 70., Požeg Vancaš 67.

Koper : Olimpija 1:2 (0:1)
Palčič 50.; Elšnik 28., Perović 57.

Četrtek, 11. februar:
Mura : Tabor 0:0

Sreda, 17. februar:
15.00 Aluminij – Celje

 

Najboljši strelci:

– Dario Kolobarić (Domžale), Nardin Mulahusejnović (Koper),
8 – Đorđe Ivanović (Olimpija), Andres Vombergar (Olimpija),
– Rok Kronaveter (Maribor), 
6 – Aljoša Matko (Maribor), Rudi Požeg Vancaš (Maribor), Christos Rovas (Tabor Sežana)
5 – Luka Bobičanec (Mura), Filip Dangubić (Celje), Nino Kouter (Mura), Mićo Kuzmanović (Celje), Dare Vršič (Koper), Žan Žužek (Koper),
4  Aldair Djalo (Tabor), Andrija Filipović (Mura), Jan Mlakar (Maribor), 
...  

 

Ne spreglejte