Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 2. 2021,
19.18

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Domžale

Sreda, 10. 2. 2021, 19.18

3 leta, 2 meseca

Poročilo s tekme Domžale : Maribor

Maribor do preobrata po neverjetni napaki vratarja Domžal #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,04
Domžale Maribor | Domžale in Maribor sta uprizorila razburljiv dvoboj v deževnem vremenu. | Foto Vid Ponikvar

Domžale in Maribor sta uprizorila razburljiv dvoboj v deževnem vremenu.

Foto: Vid Ponikvar

Nogometaši Domžal in Maribora so se v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 3:3 (3:1).

 
NŠ Mura NK Tabor Sežana
Sportal Brez tekme v Kidričevem, brez gola v Fazaneriji

Domžale : Maribor 3:3 (3:1)

Športni park, brez gledalcev, sodniki: Jug, Praprotnik, Bensa.

Strelci: 1:0 Husmani (14.), 1:1 Cretu (19.), 2:1 Ibričić (23./11 m), 3:1 Kolobarić (44.), 3:2 Požeg Vancaš (67.), 3:3 Cretu (70.).

Domžale: Sorčan, Žinič, Vuklišević, Karić Šoštarič, Sikošek, Husmani, Pišek (od 71. Käit), Svetlin (od 46. Martinović), Ibričić, Jakupović (od 82. Markuš), Kolobarić.
Maribor: Jug, Koblar (od 65. Repas), Peričić, Pihler, Kolmanič, Vrhovec, Cretu, Felipe Santos, Požeg Vancaš (od 89. Mešanović), Kronaveter (od 65. Mlakar), Matko.

Rumeni kartoni: Žinič, Ibričić, Sikošek; Santos, Matko, Pihler, Kronaveter, Mešanović.
Rdeči kartoni: /.

V Domžalah sta se za prve spomladanske točke udarili domača ekipa in vodilno moštvo lige Maribor. Slednji je pogrešal kar nekaj nogometašev, kaznovan je bil Ilija Martinović, zaradi različnih vzrokov pa so bili odsotni tudi Gregor Bajde, Amir Dervišević, Martin Milec in Denis Klinar.

Fotogalerija s tekme v Domžalah, fotograf Vid Ponikvar:

Fotogalerija
1 / 13

Tudi pri Domžalah je bil seznam odsotnih dolg, manjkali so Matej Podlogar, Denis Adamov, Ivan Makovec, Tibor Gorenc Stankovič, Žiga Repas, Gaber Dobrovoljc in Slobodan Vuk. Kljub temu je bil pred tekmo vratar Greg Sorčan odločen: "Napadamo višjeuvrščena moštva in temu primerno mora vselej biti tudi razmišljanje - vedno na polno." V prvem polčasu je bil odnos pravi, saj so ga domači dobili s 3:1, v drugem pa so vijolični zasluženo prišli do točke, ki jih ohranja na vrhu lestvice.

Domžale vodile kar s 3:1 ...

Prvi polčas je ponudil kar precej razburjenja, v deževnem vremenu pa so padali tudi zadetki. Pri domačih je v deveti minuti prvi zagrozil Dario Kolobarić, ko je s strelom z glavo žogo poslal malo mimo vrat.

Pet minut pozneje so domači povedli, ko se je Zeni Husmani odločil za strel z več kot 20 metrov, žogo pa je na poti proti vratom v lastno mrežo z glavo preusmeril Rok Kronaveter. Mariborčani so hitro izenačili, za 1:1 je v 19. minuti zadel Alexandru Cretu s strelom z roba kazenskega prostora. Slednji je s podobnega položaja poskusil tudi v 32. minuti, a je bil Grega Sorčan na mestu.

Končni rezultat prvega polčasa je po veliki napaki Luke Koblarja postavil Dario Kolobarić:

Takrat pa so Domžalčani že vodili z 2:1. Potem ko je v 23. minuti Žan Kolmanič v kazenskem prostoru nepravilno ustavil Andraža Žiniča, je z bele pike zadel Senijad Ibričić. V 34. minuti je s strelom z roba kazenskega prostora poskusil še Tamar Svetlin, a njegov poskus ni bil posebej nevaren.

Je pa v 43. minuti Svetlin sam stekel proti Ažbetu Jugu. Ta je spodkopano žogo nekoliko ustavil, a potem je nespretno žogo izbil Luka Koblar, saj je zadel Kolobarića, od katerega se je žoga iz bližine skotalila v mrežo. Za Kolobarića je bil to deveti gol sezone, s katerim se je na vrhu lestvice strelcev pridružil Koprčanu Nardinu Mulahusejnoviću.

... nato pa preobrat gostov

V 49. minuti je od daleč zgrešil Blaž Vrhovec, na drugi strani pa je Ibričić v 64. minuti nevarno meril, a se je izkazal Jug. Tri minute zatem pa so v tem delu odločnejši Štajerci zmanjšali zaostanek, ko je z glavo iz bližine zadel Rudi Požeg Vancaš po Kolmaničevi podaji z leve strani.

Drugi zadetek Alexandruja Cretuja po hudi napaki Grege Sorčana:

V 70. minuti so Mariborčani izničili prednost, ko je po prostem strelu z glavo iz bližine streljal Cretu, žoga pa je Sorčanu iz rok spolzela v mrežo. Husmani je na drugi strani v 80. minuti le za malo zgrešil cilj z roba kazenskega prostora, kljub pritisku Maribora ob koncu pa se izid ni več spremenil.

Domžale bodo v 21. krogu v nedeljo gostovale v Celju, Maribor pa bo v soboto gostil Bravo.

Dogajanje v Domžalah v živo:

Konec napetega srečanja v Domžalah, ki je postregel z dvema različnima polčasoma. V prvem so bili boljši Domžalčani (3:1), v drugem pa so gostje iz Štajerske poskrbeli za izenačenje (3:3). Skupno razmerje v strelih je bilo 14:12 v korist Maribora, v strelih, ki so šli v okvir vrat, pa so bili s 7:6 uspešnejši Domžalčani.

80. minuta: Domžalčani so bili blizu četrtemu zadetku. Na robu kazenskega prostora je do strela prišel Zeni Husmani, ki pa ni bil dovolj natančen, saj je žoga švignila mimo vratnice. Ostaja 3:3, v Domžalah bo v zadnjih minutah še kako zanimivo.

75. minuta: Andraž Žinič je nameraval z desne strani poslati predložek v kazenski prostor Maribora, a je to storil tako, da je neposredno ogrozil vrata gostov. Žoga je na srečo gostov za malo zgrešila cilj.

Goooooooool! 3:3! 70. minuta. Kakšen preobrat v Domžalah! Maribor je po dvojni menjavi, v igro sta vstopila Jan Mlakar in Jan Repas, igro pa zapustila Rok Kronaveter in Luka Koblar, hitro izenačil na 3:3. Po veliki napaki vratarja Grege Sorčana, ki mu je žoga po ne preveč nevarnem strelu Alexandruja Cretuja iz rok spolzela v gol, so vijolice izenačile na 3:3! Se bo ponovil scenarij iz tekme jesenskega dela v Ljudskem vrtu, kjer je Domžalčanom prav tako kazalo imenitno, a so nato izgubili s 3:4? Romun je dosegel že drugi zadetek na tekmi, novo podajo pa je vknjižil Žan Kolmanič.

Drugi zadetek Alexandruja Cretuja:

Goooooool! 3:2! 66. minuta. Maribor je nevarnejšo predstavo v drugem polčasu kronal z zadetkom, s katerim je znižala zaostanek. V polno je po strelu z glavo z neposredne bližine zadel Rudi Požeg Vancaš. Belokranjec je tako zatresel mrežo nekdanjega kluba. Podajo je prispeval Žan Kolmanič. 

Zadetek Rudija Požega Vancaša:

64. minuta: imenitna akcija Senijada Ibričića, ki je lepo prodrl v kazenski prostor Maribora in nevarno udaril proti vratom. Ažbe Jug je z izjemnim posredovanjem preprečil povišanje vodstva Domžal, ostaja 3:1.

Priložnost Senijada Ibričića:

49. minuta: Maribor je v začetnih minutah drugega polčasa večkrat ogrozil domžalska vrata, a ostaja pri vodstvu domačih s 3:1. Blaž Vrhovec je streljal s 25 metrov, a je žoga švignila mimo vrat.

Začetek drugega polčasa. Pri Domžalah je namesto Tamarja Svetlina, ki je staknil lažjo poškodbo, v igro vstopil Hrvat Marko Martinović.

Konec razburljivega prvega polčasa, po katerem kaže v deževnem vremenu veliko bolje Domžalam. Rumena družina vodi s 3:1. Gostitelji so bili boljši v skupnem številu zadetkov na gol (8:4), od tega 5:3 v okvir vrat. Domžalčani so bili boljši tudi v kotih (7:1), sodnik Matej Jug pa je pokazal kar šest rumenih kartonov, po tri na vsaki strani. Kot zadnja sta ga prejela Gregor Sikošek in Aleks Pihler.

Gooooool! 3:1! 44. minuta. Domžale so povišale prednost. Tamar Svetlin je izkoristil napako mariborske obrambe, se podal proti vratom gostov, a je nato vratar Ažbe Jug s konicami prstov zaustavil njegov strel. V nadaljevanju akcije je do žoge prišel Luka Koblar, a jo pred mariborskimi vrati izbil skrajno neposrečeno. Zadel je Daria Kolobarića, najboljšega strelca Domžal, od katerega se je žoga odbila v gol. Mladi napadalec iz Idrije je dosegel že 9. zadetek in se prebil na vrh najboljših strelcev tekmovanja. 

Zadetek Daria Kolobarića:

32. minuta: priložnost za hitro izenačenje Maribora, a se je izkazal Grega Sorčan. Znova je nevarno streljal z razdalje Alexandru Cretu, a se tokrat vratar Domžal ni pustil premagati. Ostaja 2:1 za domače.

29. minuta: sodnik Matej Jug je pokazal že štiri rumene kartone. Prejeli so jih Andraž Žinič, Senijad Ibričić (oba Domžale), Felipe Santos in Aljoša Matko (oba Maribor).

Gooooooool! 2:1! 23. minuta. Domžale spet vodijo! Nore minute v Športnem parku, kjer je Žan Kolmanič nepravilno oviral Andraža Žuniča, sodnik Matej Jug pa je takoj pokazal na belo točko. Kazenski udarec je zanesljivo v novo vodstvo gostiteljev pretopil kapetan Senijad Ibričić. To je bil njegov tretji zadetek v tej sezoni. Jesenski prvak ponovno zaostaja.

Zadetek Senijada Ibričića:

Goooooool! 1:1! 19. minuta. Veselje gostiteljev ni trajalo dolgo. Neodločnost obrambe rumenim po neposrečeni podaji Grege Sorčana je z izjemnim udarcem z razdalje kaznoval Alexandru Cretu. Romun je dosegel prvi zadetek v tej sezoni, Maribor je hitro izenačil, podajo pa je prispeval Felipe Santos.

Zadetek Alexandruja Cretuja:

Gooooool! 1:0! 14. minuta. Domžale so prešle v vodstvo! Kapetan rumenih Senijad Ibričić je podal Zeniju Husmaniju, Makedonec pa se je odložil za strel z razdalje. Žogi je na poti do mariborskih vrat spremenil smer Rok Kronaveter in jo zagodel lastnemu vratarju Ažbeju Jugu, ki je bil nato nemočen. Domžalčani so povedli z 1:0, Maribor pa se je hitro znašel v težavah.

Zadetek Zenija Husmanija, pri katerem je imel prste vmes Rok Kronaveter:

9. minuta: zdaj je bilo nevarno pred vrati gostov. Andraž Žinič je poslal z desne strani uporaben predložek v kazenski prostor, kjer je bil najvišji Dario Kolobarić, a je nato žoga po njegovem nenatančnem strelu z glavo zgrešila cilj. Ostaja 0:0.

3. minuta: prvi strel na srečanju. Z roba kazenskega prostora se je za strel odločil Rudi Požeg Vancaš, a je bil nenatančen. Vratar Domžal Grega Sorčan je tako ostal brez dela

Začetek tekme druge tekme 20. kroga med Domžalami in Mariborom, ki poteka v močnem deževju. Glavni sodnik je Matej Jug iz Tolmina.

Trener Maribora Mauro Camoranesi je v udarno postavo uvrstil naslednjih 11 igralcev: 

Gostitelji bodo jesenske prvake pričakali z naslednjo začetno enajsterico, ki ji je prižgal luč trener Dejan Djuranović. Zaradi zdravstvenih razlogov je odpadel Slobodan Vuk.

Jesenski prvak Maribor je kljub zapletom zaradi okužb z novim koronavirusom zadovoljen s pripravami. Samozavest mu je dvignila še visoka zmaga nad Nafto v generalki za gostovanje v Domžalah, kjer jih ob 16.45 čaka vse prej kot enostavno delo, saj so rumeni blesteli v pripravljalnem obdobju. Izbranci Dejana Djuranovića so na šestih prijateljskih tekmah dosegli kar 20 zadetkov. Najboljši strelec Dario Kolobarić je že vroč, podobno velja za Slobodana Vuka. Danes bosta zaradi kazni v napadu pogrešala Mateja Podlogarja.

Pri vijolicah bo manjkal kaznovani branilec Ilija Martinović, a bo vrzel v obrambni vrsti zapolnil Luka Koblar. Ob odsotnosti še vedno suspendiranega Martina Milca in poškodovanega Denisa Klinarja bo na desnem boku v zadnji vrsti verjetno dobil priložnost Felipe Santos. Za tekmo še nista nared Amir Dervišević in Gregor Bajde, Maribor pa računa na širino kadra, s katero želi čim večkrat ogroziti vrata Grege Sorčana.

 

Ne spreglejte