Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
10. 2. 2021,
16.09

Osveženo pred

3 leta, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije ND Gorica NK Bravo

Sreda, 10. 2. 2021, 16.09

3 leta, 2 meseca

Poročilo s tekme Bravo : Gorica

Vratar Brava paral živce vrtnicam #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,02
Bravo Gorica | Bravo se lahko zahvali Igorju Vekiću, da je ostal neporažen. Tako je ubranil nevaren strel Etiena Velikonje. | Foto Grega Valančič/Sportida

Bravo se lahko zahvali Igorju Vekiću, da je ostal neporažen. Tako je ubranil nevaren strel Etiena Velikonje.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nogometaši Brava in Gorice so se v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije razšli z neodločenim izidom 0:0.

NŠ Mura NK Tabor Sežana
Sportal Brez tekme v Kidričevem, brez gola v Fazaneriji

Bravo : Gorica 0:0

Stadion Žak, brez gledalcev, sodniki: Borošak, Vukan, Smej.
Strelci: /.

Bravo: Vekić, Klemenčič, Drkušić, Brekalo, Španring, Žinko, Krim, Ogrinec, Tučić, Maružin (od 87. Kancilija), Kidrič (od 46. Križan).
Gorica: Marjanović, M. Kavčič, Mevlja, T. Kavčič, Širok, Grudina, Mavretič, Cvijanović (od 90. Tomiček), Begić, Šehić (od 88. Hodžić), Velikonja (od 72. Vipotnik).

Rumeni kartoni: Kidrič, Žinko; Cvijanović.
Rdeči karton: /.

Bravo in Gorica sta v deževni Šiški odprla 20. krog. Igrišče na Žaku je bilo precej razmočeno, na zelenici je bilo precej vode, tako da so bile razmere na meji regularnosti. Domači, ki so bili pred tem v nizu sedmih tekem neporaženosti, so se Primorcem zoperstavili brez kaznovanih Mustafe Nukića, Martina Kramariča in Almina Kurtovića, Gorica, ki nujno potrebuje točke na vsaki preostali tekmi, pa ni mogla računati na Mathiasa Oyewusija.

Fotogalerija tekme v Ljubljani, fotograf Grega Valančič/Sportida: 

Fotogalerija
1 / 24

Na tekmi brez veliko priložnosti, čeprav so bili oboji blizu zadetka, so domači nadaljevali niz brez poraza, Gorica pa je osvojila enajsto točko, a ostaja na dnu lestvice.

Priložnost Etiena Velikonje:

Ekipi v prvem polčasu tudi zavoljo težkih razmer nista pokazali veliko, pri domačih je bil v deseti minuti še najnevarnejši Loren Maružin, ki je prišel pred Darka Marjanovića, a mu je ta žogo odvzel. Na drugi strani je dvakrat poskusil Etien Velikonja, v 25. je njegov strel po tleh z 12 metrov obranil Igor Vekić, v 43. minuti pa je goriški napadalec žogo poslal čez gol.

Takoj na začetku drugega polčasa je Sandi Ogrinec pri domačih poskusil z roba kazenskega prostora, toda žogo slabo zadel, ta pa je potem pred vrati presenetila tudi s tremi goli junaka sobotne zmage proti Taboru Milana Tučića, saj se je ustavila v luži in mu preprečila strel iz bližine.

Vratnica Luke Žinka:

V 62. minuti so bili domači, ki so bili boljši v tem delu igre, spet blizu vodstva, ko je Luka Žinko z ne preveč močnim strelom po tleh zadel vratnico. V 79. minuti pa so imeli novo priložnost tudi Novogoričani, ko je Nejc Mevlja po kotu sprožil z glavo, izkazal pa se je Vekić. To je bila tudi zadnja nevarnejša akcija tekme.

Priložnost Nejca Mevlje:

Bravo bo v 21. krogu v soboto gostoval v Mariboru, Gorica pa bo gostila Koper.

Dogajanje v Ljubljani v živo:

Konec srečanja v Ljubljani. Dvoboj ni postregel z zadetki. Obe ekipi sta štirikrat udarili na vrata (od tega dvakrat v okvir vrat), Bravo pa je nadaljeval niz neporaženosti, ki po novem traja že osem krogov. Ljubljančani so tudi na lestvici poskočili na peto mesto, Gorica še naprej ostaja na zadnjem mestu.

78. minuta: izjemna priložnost za goste! Branilec Nejc Mevlja je bil najvišji v kazenskem prostoru Brava, z glavo streljal proti vratom. Zadišalo je po zadetku, a je mojstrsko posredoval Igor Vekić. Mladi slovenski reprezentant se je izkazal z obrambo, tako da v Ljubljani, kjer lije kot iz škafa, ostaja pri začetnem rezultatu.

Priložnost Nejca Mevlje in odlično posredovanje Igorja Vekića:

62. minuta: zdaj je zapretil Luka Žinko. Z roba kazenskega prostora je streljal proti vratom, a ga je pustila na cedilu sreča, saj je zadel okvir vrat. Žoga se je od vratnice odbila do Lorena Maružina, ki pa ni izkoristil priložnosti. To je bil lahek plen za vratarja Gorice, v deževni Spodnji Šiški ostaja 0:0.

Vratnica Luke Žinka:

46. minuta: hitro je bilo nevarno pred vrati Gorice. Sandiju Ogrincu se je ponudila priložnost za strel na vrata. Žoga je proti vratom Brava potovala počasi, saj je travnata površina polna lukenj in luž. Na poti do vrat jo je skušal zadeti Milan Tučić, a se mu namera ni posrečila. Žoga je šla z igrišča, po vodi je splavala šela druga priložnost Brava na tekmi.

Začetek drugega polčasa. Pri gostiteljih je v igro vstopil napadalec Mitja Križan. Zamenjal je Roka Kidriča.

Konec prvega polčasa. Bravo in Gorica na težki in razmočeni igralni površini nista zadela v polno. Gostitelji niso niti enkrat streljali na vrata Gorice, vrtnice pa le dvakrat (enkrat v okvir vrat). Bodo strelci v drugem delu na razriti zelenici bolj razigrani?

44. minuta: nova priložnost Gorice v polčasu, ki ni postregel z velikim številom strelom na vrata. Etien Velikonja se je dokopal žoge v kazenskem prostoru Brava, nato pa streljal na vrata, a je zgrešil cilj. Žogo je poslal čez vrata. Ostaja 0:0.

Priložnost Etiena Velikonje:

31. minuta: rezultat v zadetkih je še vedno 0:0, v rumenih kartonih pa "vodijo" Ljubljančani z 2:0. V 15. minuti je kot prvi prejel rumeni karton Rok Kidrič, 16 minut pozneje pa je Alen Borošak kaznoval še izkušenega Luko Žinka.

25. minuta: zdaj so prvič zapretili še gostje. Domači obrambi se je izmuznil Etien Velikonja, nato pa z ugodnega položaja streljal v levi spodnji kot Brava. Igor Vekić je z izjemno obrambo preprečil vodstvo gostov, tako da ostaja 0:0. To je bil tudi prvi strel v okvir vrat na dvoboju, ki ga zaznamujejo izjemno zahtevne razmere za igro na spolzkem igrišču, polnem vode.

Priložnost Etiena Velikonje:

10. minuta: prva velika priložnost na tekmi. Milan Tučić, strelec treh zadetkov na prejšnji tekmi Brava, je v protinapadu nesebično zaposlil Lorena Maružina, ki se je znašel sam pred vratarjem Gorice. Sledil je dvoboj ena na ena, v katerem pa je bil spretnejši Darko Marjanović (prvi vratar Gorice Uroš Likar ima zdravstvene težave) in preprečil hrvaškemu napadalcu, da bi Ljubljančane popeljal v vodstvo. 

Priložnost Lorena Maružina:

Začetek tekme v Ljubljani. Travnata površina na stadionu ŽAK je zaradi deževnega vremena v slabem stanj in igralcem preprečuje dinamično igro. Glavni sodnik Alen Borošak je ocenil, da razmere dopuščajo regularno tekmo.

Koga je trener Brava Dejan Grabić uvrstil v začetno postavo? Kapetan je Andraž Kirm.

Trener Gorice Aleksandar Jović je izbral naslednjo enajsterico. Zimska okrepitev Matko Zirdum zaradi zdravstvenih težav ni na voljo za dvoboj v Ljubljani. Kapetan vrtnic je Goran Cvijanović.

Mladi ljubljanski klub Bravo ima na deževno sredo lepo priložnost, da se zavihti v zgornjo polovico razpredelnice. Po Taboru želi na stadionu v Spodnji Šiški premagati še enega primorskega prvoligaša. Obramba zadnjeuvrščene Gorice, ki nujno potrebuje točke, če želi ujeti priključek s tekmeci, bo najbolj pozorna na Milana Tučića. Nogometni otrok Brava se je vrnil iz Belgije in v soboto zablestel s tremi zadetki v mreži Kraševcev. To je bil sploh prvi prvoligaški "hat-trick" v tej sezoni.

Trener Brava Dejan Grabić bo danes zaradi kazni pogrešal Mustafo Nukića, Martina Kramariča in Almina Kurtovića, pri gostih iz mesta vrtnic, ki so v zimskem prestopnem roku pripeljali kar nekaj novih obrazov, pa ne bo Mathiasa Oyewusija. Dvoboj se bo začel ob 14. uri, v živo ga lahko spremljate na Planet 2.

Ne spreglejte