Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 2. 2019,
19.30

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,87

12

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Celje ND Gorica NK Krško NK Maribor NK Maribor NK Mura NK Rudar NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija NK Domžale

Nedelja, 24. 2. 2019, 19.30

5 let, 1 mesec

Prva liga Telekom Slovenije, 20. krog

Olimpija po nori strelski nedelji dala misliti Mariboru #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,87

12

NK Olimpija | Nogometaši Olimpije so se po zmagi v Krškem Mariboru približali na sedem točk zaostanka. | Foto SPS/NK Olimpija Ljubljana

Nogometaši Olimpije so se po zmagi v Krškem Mariboru približali na sedem točk zaostanka.

Foto: SPS/NK Olimpija Ljubljana

Začel se je spomladanski del. V sklepnem dejanju 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Olimpija v gosteh odpravila Krško s 4:1 in se vodilnemu Mariboru približala na sedem točk zaostanka. Triglav se je znesel nad Aluminijem (3:0), Domžale so na tekmi, polni zadetkov, ponižale Velenjčane (6:2), Celjani so v napetem dvoboju ugnali Gorico (4:3), jesenski prvak Maribor pa se je v poslastici kroga pred več kot deset tisoč gledalci razšel z Muro z 1:1.

Branilec naslova Olimpija je v zadnji tekmi 20. kroga Prve lige Telekom Slovenije v Krškem premagal najslabšega prvoligaša s 4:1. Prvi polčas se je končal brez zmagovalca. Zmaji so hitro povedli po zadetku Gorana Brkića z bele točke, na katero je sodnik Andrej Žnidaršič pokazal ob negodovanju Krčanov, že v naslednjem napadu pa je rezultat izenačil Dalmatinec Ante Vukušić.

Zadetek Gorana Brkića z bele točke:

V drugem delu so Ljubljančani napolnili mrežo Posavcev. Najprej je Marka Zalokarja z močnim strelom z razdalje premagal dvakratni strelec Brkić, nato se je med strelce vpisal Jucie Lupeta, čeprav je počasen posnetek nakazal, da bi lahko Portugalec prišel do žoge po prekršku nad vratarjem Krškega, v izdihljajih dvoboja pa je končni rezultat postavil Asmir Suljić.

Bi moral sodnik razveljaviti zadetek Jucieja Lupete (Olimpija) za 3:1 v Krškem?

  • Ne, Lupeta je prišel do žoge na pravilen način, vratarju Krškega se je maščevala nepazljivost.
    41,65 %
    252 glasov
  • Da, Lupeta je storil prekršek nad vratarjem Krškega.
    58,35 %
    353 glasov
Oddanih 605 glasov

Trener Olimpije Robert Pevnik je tako v leto 2019 vstopil z zmago, s katero je prednost Maribora znižal na sedem točk, novopečenega stratega Krškega Milana Đuričića pa čaka zahtevno delo, saj so mu tekmeci v boju za obstanek po 20. krogu pobegnili na lestvici.

Triglav po visoki zmagi skočil pred Rudarja

Nedeljsko dogajanje se je začelo že v času kosila. Triglav je v Kranju s 3:0 premagal Aluminij in se povzpel na osmo mesto. Mrežo Kidričanov, ki so v zimskem prestopnem roku izgubili tri najboljše igralce, je najprej zatresel povratnik v kranjski klub Aleš Mertelj, nato pa je bil dvakrat uspešen Luka Majcen.

Prvi zadetek Luke Majcna po "sporni" 11-metrovki:

Je sodnik storil napako, ko je v 42. minuti dosodil kazenski udarec za Triglav?

  • Ne, pravilno se je odločil.
    20,29 %
    69 glasov
  • Da, prekršek ni bil storjen v kazenskem prostoru.
    79,71 %
    271 glasov
Oddanih 340 glasov

Najprej z bele točke, na katero je pokazal sodnik kljub negodovanju gostov, češ da je bil prekršek storjen izven kazenskega prostora, nato pa še z mojstrskim strelom v zadnjih sekundah prvega polčasa.

Teniška zmaga Domžal po norem drugem polčasu

Domžalčani so v nenavadnem srečanju napolnili mrežo Velenjčanom in se veselili prepričljive zmage (6:2), s katero so se na lestvici povzpeli na tretje mesto. V drugem polčasu je padlo kar sedem zadetkov, gostje pa so imeli še 30 minut pred koncem v žepu neodločen rezultat (2:2), a so nato sledile nore minute rumenih.

Drugi zadetek Slobodana Vuka:

Invazija Domžal na vrata knapov je obrodila sadove, mladi debitant na vratih Rudarja Tomaž Stopajnik pa je moral po žogo v svojo mrežo kar šestkrat. Dvakrat je zadel v polno Slobodan Vuk, pri gostih je oba zadetka prispeval Žiga Škoflek. Na seznam strelcev so se vpisali še Matej Podlogar, Shamar Nicholson, Gaber Dobrovoljc in Dejan Lazarević.

Zlatko Zahović Miran Pavlin
Sportal Zahović presenetil in zaklenil vrata Ljudskega vrta
Nejc Kajtazović
Sportal Odločitvi sodnikov v Mariboru, ki burita duhove

Spektakel v Ljudskem vrtu in sporne sodniške odločitve

Da je Mura v tej sezoni neugoden tekmec za vodilni Maribor, se je pokazalo tudi v soboto v tako rekoč polnem Ljudskem vrtu. Potem ko je na prvi tekmi na tem stadionu igrala 0:0 in je v Fazaneriji slavila s 4:1, je tokrat prav tako odnesla točko. Lahko bi še kakšno več, če ne bi Maribor dosegel spornega zadetka za izenačenje. Kljub temu pa so izbranci Darka Milaniča (zaradi kazni je manjkal Luka Zahović, Jan Mlakar pa je poškodovan), ki so bili v celotni gledano podjetnejši, več so poskušali, končali niz petih zaporednih zmag.

Sporni zadetek Maribora za izenačenje:

Je Maribor izenačil iz prepovedanega položaja?

  • Da.
    78,88 %
    1718 glasov
  • Ne.
    21,12 %
    460 glasov
Oddanih 2178 glasov

V Celju padlo kar sedem zadetkov

Gledalci so v knežjem mestu prišli na svoj račun. | Foto: Filip Jeram/Sportida Gledalci so v knežjem mestu prišli na svoj račun. Foto: Filip Jeram/Sportida Celjani so dobili razburljiv uvodni spomladanski dvoboj v prvoligaški konkurenci. Izbranci Dušana Kosića so prišli do tretje zmage na zadnjih štirih tekmah. Dva gola je ponovno dosegel Rudi Požeg Vancaš in s tem poskočil na vrh liste strelcev v Prvi Ligi Telekom Slovenije.

Na drugi strani se je niz porazov Gorice - to po novem vodi Nermin Bašić, ki je menjal legendo kluba Mirana Srebrniča - podaljšal že na šest zaporednih porazov. Vrtnice so tekmo v Celju odprle izjemno, po štirih minutah so vodile že z 2:0, nato pa so na sceno stopili domači nogometaši in na koncu zanesljivo zmagali.

Dva zadetka za poražene Novogoričane je dosegel povratnik Etien Velikonja, ki je nazadnje dres vrtnic na uradni tekmi nosil leta 2010.

Nino Kouter
Sportal Čarovnije, ki so glas o Sloveniji ponesle po vsem svetu #video

Najboljši strelci:

11 - Rudi Požeg Vancaš (Celje),
10 - Rok Kronaveter (Olimpija), Rok Sirk (Mura), Andres Vombergar (Olimpija),
9 - Jan Mlakar (Maribor), Francesco Tahiraj (Aluminij), Luka Zahović (Maribor),
8 - Dino Hotić (Maribor),
7 - Luka Majcen (Triglav), Marcos Tavares (Maribor),
6 - Senijad Ibričić (Domžale), Saša Ivković (Maribor), Rok Kidrič (Aluminij/Olimpija), Jucie Lupeta (Celje/Olimpija), Shamar Nicholson (Domžale)
...

 

Poročila s tekem:

Fotogalerije s tekem:

Domžale : Rudar, fotograf Matic Ritonja / Sportida:

Fotogalerija
1 / 11

Triglav : Aluminij, fotograf Matic Ritonja / Sportida:

Fotogalerija
1 / 29

Maribor : Mura, fotograf: Blaž Weindorfer / Sportida:

Fotogalerija
1 / 37

Celje : Gorica, fotograf: Filip Jeram / Sportida:

Fotogalerija
1 / 60

Videovrhunci s tekem:

Krško : Olimpija 1:4

Domžale : Rudar 6:2

Triglav : Aluminij 3:0

Maribor : Mura 1:1

Celje : Gorica 4:3

 

Prvoligaško dogajanje na Planet TV in Sportalu

V sezoni 2018/19 boste štiri tekme #PLTS na vsak krog spremljali v neposrednem televizijskem prenosu na programih Planet in Planet 2. Ob tem bo na Planetu 2 vsak ponedeljek ob 20. uri na sporedu še oddaja Goool!, ki jo vodi Dani Bavec. Več o razporedu tekem si lahko preberete TUKAJ.

Ne spreglejte