Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
23. 2. 2019,
19.13

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor NK Mura Prva liga Telekom Slovenije

Sobota, 23. 2. 2019, 19.13

5 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Maribor : Mura

Praznik v Ljudskem vrtu, zbralo se je več kot 10 tisoč gledalcev #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
NK Maribor NK Mura | Matko Obradović, nekdanji vratar Maribora, se je izkazal z desetimi obrambami. | Foto Blaž Weindorfer / Sportida

Matko Obradović, nekdanji vratar Maribora, se je izkazal z desetimi obrambami.

Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Nogometaši Maribora in Mure so se v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije v Ljudskem vrtu, kjer se je zbralo več kot 10 tisoč gledalcev, razšli z neodločenim izidom 1:1 (0:0).

NK Olimpija
Sportal Olimpija po nori strelski nedelji dala misliti Mariboru #video

Mariborčani so bili večji del prvega polčasa boljši tekmec, imeli pobudo, a te jim ni uspelo unovčiti, pa čeprav so imeli predvsem v 18. minuti izjemno priložnost za vodstvo. Takrat je po kotu Saša Ivković, pred tekmo je dobil priznanje navijačev Vijol'čni bojevnik za leto 2018, dobro sprožil z glavo, toda Matko Obradović je izvrstno posredoval in žogo odbil. Do nje je nato prišel še Felipe Santos, a tudi njegov poskus je bil plen Murinega vratarja. Ta se je izkazal tudi v 43. minuti po poskusu z glavo Dina Hotića.

Nejc Kajtazović
Sportal Odločitvi sodnikov v Mariboru, ki burita duhove

Fotogalerija iz Ljudskega vrta, fotograf: Blaž Weindorfer / Sportida:

Fotogalerija
1 / 37

Mura, pri kateri je med drugimi manjkal kaznovani Alen Kozar, se je v drugi polovici polčasa malce otresla pritiska in imela izvrstno priložnost v 27. minuti, ko je streljal Luka Šušnjara, na golovi črti pa je žogo odbil Aleksander Rajčević. Šušnjara je bil neuspešen tudi v 44. minuti s strelom od daleč.

Kaj se je dogajalo v Ljudskem vrtu?

Že v 35. minuti je moral Darko Milanič opraviti prvo menjavo, seznamu poškodovanih, na katerem so Jan Mlakar, Gregor Bajde, Marko Šuler in Martin Milec, se je pridružil še Mitja Viler.

V 52. minuti so se razveselili številni soboški navijači, teh se je zbralo več kot 2000, ko je Kenan Pirić žogo odbil le v bližino gola, Rok Sirk je nato z glavo žogo poslal v prečko, odbito žogo pa je mrežo prav tako z glavo pospravil Amedej Maroša.

Eno lepo priložnost je zapravil tudi Dino Hotić. | Foto: Blaž Weindorfer / Sportida Eno lepo priložnost je zapravil tudi Dino Hotić. Foto: Blaž Weindorfer / Sportida

Dobrih deset minut pozneje so domači izenačili, ko je Aleks Pihler streljal, žoga je po odboju od enega domačih nogometašev prišla do Marcosa Tavaresa (ta je bil globoko v prepovedanem položaju), ta pa jo je pospravil v mrežo za svoj 147. prvoligaški zadetek, sedmega v sezoni.

V 73. minuti so znova zagrozili črno-beli, ko je z roba kazenskega prostora le za malenkost zgrešil Žan Karničnik. Tega je malo pozneje v kazenskem prostoru malce po stopalu kresnil Denis Klinar, a se sodniki niso odločili za najstrožjo kazen. V zadnjih minutah pa je bilo dogajanje ob sicer glasnih navijačih mirnejše, tako da sta si ekipi razdelili plen.

Maribor : Mura 1:1 (0:0)

Stadion Ljudski vrt, gledalcev 10.600, sodniki: Kajtazović, Povšnar in Kovačič.

Strelca: 0:1 Maroša (52.), 1:1 Tavares (63.).

Maribor: Pirić, Viler (od 35. Kolmanič), Ivković, Rajčević, Klinar, Dervišević, Pihler (od 83. Vršič), Hotić, Mešanović, Santos (od 76. Žugelj), Tavares.

Mura: Obradović, Kous, Peričić, Maruško, Šturm, Kouter, Lorbek, Šušnjara, Maroša (od 77. Ćerimagić), Horvat (od 86. Bobičanec), Sirk (od 67. Karničnik).

Rumeni kartoni: Hotić, Mešanović, Kolmanič, Žugelj; Kous.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja v Ljudskem vrtu:

Konec tekme!

80. minuta: Nova sporna odločitev. V kazenski prostor je prodrl rezervist Mure Žan Karnicnik, tega pa je povsem nespametno po nogi kresnil Denis Klinar. Glavni sodnik Kajtazović se ni odločil za enajstmetrovko, še več, Karničnika je celo opozoril.

Enajstmetrovka za Muro?

Bi morala biti Mura za posredovanje Denisa Klinarja nagrajena z enajstmetrovko?

  • Da.
    80,81 %
    762 glasov
  • Ne.
    19,19 %
    181 glasov
Oddanih 943 glasov

62. minuta: GOOOL! 1:1! Maribor je hitro vrnil udarec. Kapetan Marcos Tavares je zadel v polno, a bil je v globokem prepovedanem položaju. Zadetek skoraj zagotovo ne bi smel veljati, a sodniki z Nejcem Kajtazovićem na čelu so ga priznali. V Ljudskem vrtu je 1:1.

Vprašljiv zadetek Maribora:

Je Maribor izenačil iz prepovedanega položaja?

  • Da.
    78,88 %
    1718 glasov
  • Ne.
    21,12 %
    460 glasov
Oddanih 2178 glasov

52. minuta: GOOOL! 0:1! Šok v Ljudskem vrtu, Mura po zadetku Amadeja Maroše vodi! Vse skupaj je zakuhal vratar Pirić, ki je nevaren predložek poslal le do Sirka, ta je žogo poslal v prečko, odbitek pa je nato za hrbet Pirića poslal Maroša!

Začetek drugega polčasa!

Konec prvega polčasa!

43. minuta: Tik pred koncem prvega dela je spet završalo med navijači Maribora. Mladi Kolmanič je lepo podal v osrčje kazenskega prostora Mure, tam pa je bil presenetljivo najvišji Dino Hotić. Streljal je zelo slabo, preveč po sredini, Obradović je žogo brez težav odbil.

Strel Hotića, Obradović spet na mestu:

34. minuta: Maribor je bil prisiljen menjati že v prvem polčasu. Poškodoval se je izkušeni Mitja Viler, v igro pa je vstopil mladi Žan Kolmanič. To je njegov prvi nastop v prvoligaški druščini.

27. minuta: Do lepe priložnosti so prišli tudi gosti! Tomi Horvat je  v kazenski prostor poslal uporaben predložek, po odbitku domače obrambe pa je do strela prišle Luka Šušnjara, a je njegov strel na golovi črti odbil Aleksander Rajčević. Ostalo je pri 0:0, vratar Maribora Kenan Pirić, ki je po predložku skočil v prazno, si je lahko oddahnil.

Rajčević rešil Maribor:

17. minuta: Velika priložnost za Maribor! Po podaji s kota Amirja Derviševića je bil v kazenskem prostoru najvišji Saša Ivković, a je njegov strel z glavo na izjemen način ubranil Matko Obradović, nekdanji vratar Maribora. Vrhunsko.

Izjemna obramba Obradovića:

10. minuta: Gledalci v Ljudskem vrtu z glasnim navijanjem blestijo, nogometaši na zelenici še ne. V prvih minutah še nismo videli nobene nevarne akcije.

Informacija: Mariborčani zaradi kartonov ne morejo računati na Luko Zahovića, poškodovani pa so Jan Mlakar, Gregor Bajde, Blaž Vrhovec in Marko Šuler ter Martin Milec.

Začetek tekme v Ljudskem vrtu!

Začetni postavi:

Ne spreglejte