Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
24. 2. 2019,
17.35

Osveženo pred

5 let, 1 mesec

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

NK Rudar Prva liga Telekom Slovenije NK Domžale

Nedelja, 24. 2. 2019, 17.35

5 let, 1 mesec

Poročilo s tekme Domžale : Rudar

Zadetki padali kot nori, Domžale napolnile mrežo Rudarju #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Domžale Rudar | Na seznam strelcev se je vpisal tudi Shamar Nicholson. | Foto Matic Ritonja/Sportida

Na seznam strelcev se je vpisal tudi Shamar Nicholson.

Foto: Matic Ritonja/Sportida

Nogometaši Domžal so v 20. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali velenjski Rudar s 6:2 (1:0). Domžalčani so z visoko zmago odprli pomlad in zabeležili tretjo zmago v zadnjih štirih krogih. Z njo so se prebili na tako želeno tretje mesto, ki si ga želijo tudi ob koncu sezone, saj prinaša uvrstitev v evropska tekmovanja.

NK Olimpija
Sportal Olimpija po nori strelski nedelji dala misliti Mariboru #video

Gledalci v domžalskem športnem parku so videli osem zadetkov, kar sedem v drugem polčasu. Rudar, ki si želi priti na sredino lestvice, pa je doživel četrti poraz na zadnjih petih tekmah in ostaja pri dnu.

V prvem polčasu v polno le Podlogar ...

Izbranci Simona Rožmana so prvi polčas dobili z golom prednosti. Tudi sicer so pokazali več napadalnih ambicij, posebej v prve pol ure. Po nekaj (pol)priložnostih v prvi in 17. minuti Shamarja Nicholsona, v 18. Senijada Ibričića, 21. Matije Roma in 23. Tončija Mujana, vsakokrat je bil na mestu Tomaž Stopajnik, so domači povedli v 23. minuti.

Mrežo Rudarja je načel Matej Podlogar:

Takrat je Ibričić podal iz kota z desne strani, žoga se odbila do Mateja Podlogarja, ki je zadel iz bližine. Velenjčani prav nevarni niso bili, velja omeniti zgolj poskus Josipa Tomaševića od daleč, s katerim pa Krševan Santini v domžalskih vratih ni imel veliko dela.

... nato pa je sledila toča zadetkov

Zato pa so Velenjčani izenačili v 52. minuti, ko je Aljaž Krefl poslal lepo podajo za hrbet domžalske obrambe, kamor je stekel Žiga Škoflek ter med nogama Santinija poslal žogo v mrežo. Toda Domžalčani so hitro odgovorili. Slobodan Vuk je namreč le nekaj sekund po vstopu v igro zadel za 2:1, ko je iz bližine izkoristil Nicholsonovo podajo z leve strani.

Žiga Škoflek je navdušil navijače Rudarja z dvema goloma:

Po polpriložnosti na vsaki strani pa so knapi spet izid izenačili v 66. minuti, ko je Milan Tučić z leve podal pred gol, kjer je z bokom še drugič na tekmi zadel Škoflek. Vsega tri minute pozneje pa nov zadetek domačih. Ibričić, po novem sam tretji najboljši podajalec lige (7), je podal v osrčje kazenskega prostora, Nicholson se je izognil prepovedanemu položaju in zadel za 3:2.

Fotogalerija s tekme, fotograf Matic Ritonja/Sportida:

Fotogalerija
1 / 11

Na 4:2 so gostitelji, ki so imeli še nekaj priložnosti, povišali v 78. minuti, Ibričić je iz kota z leve strani prispeval osmo podajo sezone, v skoku pa je bil najvišji Gaber Dobrovoljc in žogo tudi ob slabšem posredovanju Stopajnika spravil v mrežo.

Slobodan Vuk je postavil končni rezultat:

To pa še ni bilo vse z domžalske strani, saj je v 85. minuti zadel za 5:2 še Dejan Lazarević, ki je sprožil iz prve po dolgi podaji Nermina Hodžića. S tem je bil zmagovalec dokončno odločen. Piko na i je v 90. minuti dosegel Vuk, ko je po lepem preigravanju zadel z diagonalnim strelom z desnega roba kazenskega prostora. Ob tem je zadel tudi vratnico.

Domžalčani bodo v 21. krogu v soboto gostovali v Murski Soboti, Rudar pa bo dan pozneje gostil Krško.

Dogajanje v Domžalah v živo:

Konec tekme v Domžalah. Izbranci Simona Rožmana so v nenavadnem srečanju, ki je ponudil gledalcem obilico užitkov, nadigrali Velenjčane in se z visoko zmago s 6:2 na lestvici zavihteli na tretje mesto.

Goooool! 6:2! Če je kdo pomislil, da se je festival zadetkov v Domžalah končal z zadetkom Dejana Lazarevića v 84. minuti, se je zmotil. V zadnji minuti je za nov presežek na tekmi poskrbel Slobodan Vuk. Najprej je atraktivno preigral kapetana Rudarja Davida Kašnika, nato pa z natančnim diagonalnim strelom premagal še mladega debitanta na vratih knapov. Domžale vodijo s teniških 6:2!

Drugi zadetek Slobodana Vuka:

Rapsodija zadetkov v Športnem parku se nadaljuje. Gooooool! Domžale vodijo že kar s 5:2, tokrat je s pravcato mojstrovino mrežo Rudarja zatresel rezervist Dejan Lazarević. Velenjčanom, ki so imeli še pred kratkim v žepu neodločen rezultat (2:2), grozi visok poraz.

Zadetek Dejana Lazarevića:

Neverjetno. Še en zadetek! Gooooool! 4:2! Gaber Dobrovoljc je po podaji Senijada Ibričića, njegovi drugi na tej tekmi, povišal prednost na 4:2. Domžale so v 78. minuti tako storile pomemben korak k uvodni zmagi v spomladanskem delu.

Zadetek Gabra Dobrovoljca:

Gooooooooooooool! 3:2 za Domžale, zadetki padajo drug za drugim. Le tri minute po drugem golu Rudarja je mrežo gostov zatresel Shamar Nicholson in dosegel prvi gol v letu 2019, skupno pa v tej sezoni že šest.

Zadetek Shamarja Nicholsona:

Goooooooool! 2:2. Nore minute v Domžalah in novo izenačenje! Tudi tokrat je zadel v polno Žiga Škoflek in to po akciji, na začetku katere se je trener Rudarja Marijan Pušnik prepiral s četrtim sodnikom! Le šest minut po drugem zadetku Domžal so tako nogometaši Rudarja poskrbeli za novo veselje privržencev knapov.

Drugi zadetek Žige Škofleka:

Gooooool! 2:1. Kakšen odgovor Domžal na izenačenje gostov! Simon Rožman se je odločil za menjavo napadalca. Namesto strelca Mateja Podlogarja je v igro vstopil Slobodan Vuk in že v prvi akciji po vstopu na igrišče zadel v polno. Pisala se je 60. minuta. Podajo je prispeval hitri Shamar Nicholson, ki je pobegnil po levi strani, nato pa je najboljši strelec Domžal v zgodovini 1. SNL atraktivno prisilil k predaji mladega čuvaja mreže knapov.

Zadetek Slobodana Vuka:

Goooool! 1:1. 52. minuta. Žiga Škoflek je izenačil rezultat v Domžalah. V ogenj ga je poslal Aljaž Krefl. Nekdanji branilec Olimpije je poslal izjemno globinsko podajo, Škoflek pa je premeteno premagal vratarja rumenih s strelom med nogama in poskrbel za navdušenje v taboru gostov, pa tudi maloštevilne skupine navijačev v Domžalah. V Športnem parku se jih je zbralo pet.

Zadetek Žige Škofleka:

Začetek drugega polčasa v Domžalah.

Konec prvega polčasa. Domžale so odšle na premor s tesno prednostjo 1:0. Rumeni so bili boljši. V okvir vrat knapov so streljali kar šestkrat, gostje iz Velenja pa le enkrat.

38. minuta: Hrvaški nogometaš Rudarja Josip Tomašević je s projektilom z razdalje namučil vratarja Domžal, svojega rojaka Krševana Santinija. Ostaja 1:0 za gostitelje.

Gooool! 1:0! 23. minuta. Pritisk rumenih je obrodil sadove, Matej Podlogar je popeljal Domžale do zasluženega vodstva. Po izvajanju kota Senijada Ibričića je streljal Gaber Dobrovoljc, a je nato gostujoči branilec Marko Ćosić spremenil smer žogi. Odbila se je do Ljubljančana, ki je z bližine dosegel tretji gol v tej sezoni.

Zadetek Mateja Podlogarja:

21. minuta: Tonći Mujan je namučil mladega vratarja Rudarja z neugodnim strelom, po katerem je Tomaž Stopajnik poslal žogo v kot. Ostaja 0:0.

17. minuta: Nov strel Shamarja Nicholsona z glavo, ki ga je z lahkoto ukrotil Tomaž Stopajnik.

1. minuta: Domžalčani so takoj pritisnili na velenjska vrata, Shamar Nicholson pa je s strelom z glavo ob koncu uvodne minute ogrel dlani mladega vratarja Rudarja Tomaža Stopajnika, ki brani prvič na tekmi Prve lige Telekom Slovenije. Rodil se je 14. januarja 2001, jeseni pa branil za mladinsko zasedbo Rudarja.

Začetek tekme v Domžalah. Knapi so po zmagi Triglava nad Aluminijem na lestvici padli na deveto mesto, rumenim pa se odpira možnost, da bi z današnjo zmago skočili na tretje mesto in prehiteli Kidričane.

Ob 15.30 se bo začela tekma med Domžalami in velenjskim Rudarjem. Kakšni enajsterici sta izbrala Simon Rožman in Marijan Pušnik? Med vratnicama rumenih bo od prve minute stal Hrvat Krševan Santini. To bo njegov prvi nastop v slovenski prvi ligi. Podobno velja za komaj 18-letnega čuvaja mreže Rudarja Tomaža Stopajnika.

Ne spreglejte