Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 11. 2019,
20.45

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

19

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Aluminij NK Bravo NK Celje NK Domžale NK Maribor NK Maribor NK Mura NK Rudar NK Tabor Sežana NK Triglav NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 3. 11. 2019, 20.45

4 leta, 5 mesecev

PRVA LIGA TELEKOM SLOVENIJE, 16. KROG

Mura sklatila vodilno Olimpijo, zgodovinska zmaga Aluminija! #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,98

19

NŠ Mura NK Olimpija PLTS | Vodilna Olimpija je klecnila v Fazaneriji. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

Vodilna Olimpija je klecnila v Fazaneriji.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

V vrhuncu 16. kroga Prve lige Telekom Slovenije je Mura v domači Fazaneriji na veličasten način s 3:1 ugnala vodilno Olimpijo in poskrbela, da je na vrhu lestvice postalo zelo vroče. Zmaji (33) imajo pred Mariborom, Muro in Aluminijem (31), ki je na zadnji tekmi kroga s 4:2 potopil Domžale, le še dve točki prednosti, ne daleč stran pa so tudi Celjani (27). Grofje so v soboto napolnili mrežo Triglava (4:0).

V nedeljo smo bili v Fazaneriji priča pravemu nogometnemu prazniku. Čeprav so bili igralci Mure v uvodu tekme v povsem podrejenem položaju, so v drugem polčasu pokazali pravi obraz in zasluženo dosegli veliko zmago ter ostali neporaženi že na osmi tekmi zapovrstjo.

V prvem polčasu nismo videli zadetkov, so pa domači v drugem polčasu nadigrali goste in zasluženo zmagali. Mrežo zmajev je načel Amadej Maroša, za 2:0 so poskrbeli kar Ljubljančani (avtogol Mirala Samardžića), za neulovljivo prednost pa branilec Matic Maruško.

Vodilni Ljubljančani so v izdihljajih tekme dosegli le častni zadetek. Po prekršku za enajstmetrovko nad Lukom Menalom je še 14. zadetek v sezoni dosegel Ante Vukušić.

Sporna odločitev Skomine, ki je razjezila Olimpijo:

Je Damir Skomina naredil napako, ker ni pokazal na belo točko?

  • Da.
    35,16 %
    424 glasov
  • Ne.
    64,84 %
    782 glasov
Oddanih 1206 glasov

Vroči Klepač odpihnil Domžale

Aluminij se je hitro pobral po porazu proti Olimpiji in pred domačimi gledalci s 4:2 premagal Domžale, ki tonejo vse nižje in nižje. To je bila sploh prva zmaga Kidričanov nad rumeno družino v prvoligaški druščini. Pri domačih je z dvema zadetkoma in podajo navdušil hrvaški napadalec Mihael Klepač, po en zadetek za zgodovinsko zmago pa sta prispevala Ante Živković in Matic Vrbanec. Pri poražencih sta se med strelca vpisala Arnel Jakupović in Slobodan Vuk.

Prvi zadetek Mihaela Klepača:

Dobro je kazalo, a Sežančani se niso dali

Na prvi nedeljski tekmi nismo videli zmagovalca. Rudar, ki ga je vodil novi strateg Andrej Panadić, je bil na pragu prekinitve niza brez zmage, ki traja od začetka sezone. Po zaslugi  Dominika Radića je vodil še v 90. minuti, a nato zakrivil najstrožjo kazen, kar so domači izkoristili za točko. Enajstmetrovko je izkoristil Predrag Sikimić, ki je že pri 11 zadetkih in je zdaj sam na drugem mestu lestvice najboljših strelcev.

Rudar je zdaj že 16 tekem brez zmage. V tem pogledu so rekorderji v prvi ligi Jadran Dekani iz leta 1995 (30 tekem), Potrošnik Beltinci iz leta 2000 (20) ter Kalcer Radomlje iz leta 2017 (18).

Sikimić je preprečil prvo zmago Rudarja:

Celjani brez kapetana napolnili mrežo Triglava

Celjski nogometaši so se po presenetljivem izpadu v pokalu v soboto vrnili na zmagovita pota. Brez kaznovanega kapetana Mitje Lotriča so visoko, s kar 4:0, premagali Triglavane. Junaka sta bila Tadej Vidmajer, ki se je kot bočni branilec precej vključeval v napad in dosegel dva gola, ter Ivan Božić z golom in dvema podajama. Celje po sedmi zmagi ostaja peto, a le za točko zaostaja za Muro in Aluminijem, Triglav pa po desetem porazu ostaja osmi.

Tadej Vidmajer je bil zelo razpoložen:

Niso navdušili, a šteje le zmaga

Izbranci Darka Milaniča so v Ljubljani dosegli svojo deveto zmago v sezoni in tako po zaslugi zadetka Roka Kronavetra ostali v stiku z vrhom lestvice. Štajerci so povedli že v prvem polčasu, ko so po izgubljeni žogi domačih gostje stekli v bliskovit protinapad in brez težav zadeli za 1:0.

V drugem polčasu so bili nevarnejši nogometaši Brava in prek Mustafe Nukića kar trikrat nevarno zapretili. Enkrat mu je strel blokiral Martin Milec, drugič je že premagal Jasmina Handanovića, a za malo zgrešil cilj, tretji poskus pa mu je vratar Maribora ubranil in poskrbel, da je zmaga odšla v štajersko prestolnico. Bravo je še na sedmi zaporedni tekmi ostal brez zmage.

Zadetek, ki je odločil srečanje na Žaku:

Lestvica:

Najboljši strelci:

14  Ante Vukušić (Olimpija)
11 – Predrag Sikimić (Tabor)
10 - Dario Vizinger (Celje)
9 – Luka Majcen (Triglav)
8 - Amadej Maroša (Mura)
7 – Luka Bobičanec (Mura), Rok Kronaveter (Maribor)
6 – Senijad Ibričić (Domžale), Mitja Lotrič (Celje), Aljoša Matko (Bravo), Luka Menalo (Olimpija)
... 

Video vrhunci tekem:

Aluminij : Domžale 4:2

Mura : Olimpija 3:1

Tabor Sežana : Rudar 1:1

Celje : Triglav 4:0

Bravo : Maribor 0:1

Poročila s tekem:

 Fotogalerije s tekem:

Mura : Olimpija (Blaž Weindorfer/Sportida):

Fotogalerija
1 / 31

Bravo : Maribor (Grega Valančič/Sportida in Saša Pahič Szabo / Sportida):

Fotogalerija
1 / 14
Ne spreglejte