Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
3. 11. 2019,
19.15

Osveženo pred

4 leta, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Natisni članek

Prva liga Telekom Slovenije NK Mura NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 3. 11. 2019, 19.15

4 leta, 5 mesecev

Poročilo s tekme Mura : Olimpija

Veselica na Fazaneriji, Mura le še dve točki za Olimpijo #video #foto

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,32

Nogometaši Mure so v 16. krogu Prve lige Telekom Slovenije premagali Olimpijo s 3:1 (0:0).

NŠ Mura NK Olimpija PLTS
Sportal Mura sklatila vodilno Olimpijo, zgodovinska zmaga Aluminija! #video

Čeprav so bili črno-beli v uvodu tekme v povsem podrejenem položaju, pa so predvsem v drugem polčasu pokazali svoj pravi obraz in zasluženo prišli do velike zmage ter ostali neporaženi že na osmi tekmi zapovrstjo. Točkovno so se izenačili z drugouvrščenim Mariborom, ki za zeleno-belimi, ti so bili v nizu treh zmag, zaostajajo za dve točki.

Fotogalerija s tekme med Muro in Olimpijo (Blaž Weindorfer / Sportida):

Fotogalerija
1 / 31

Prvi polčas v Murski Soboti so bolje začeli Ljubljančani, ki so kljub vnovični odsotnosti kaznovanega trenerja Safeta Hadžića imeli pobudo in tudi nekaj priložnosti, med temi gre izpostaviti 10. minuto, ko je najboljši strelec lige Ante Vukušić s slabih desetih metrov zadel vratnico.

V 14. minuti je Luka Menalo z glavo meril čez gol, pozneje pa je tudi Mura, ki je imela tako kot gosti kar nekaj pripomb na sojenje Damirja Skomine, začela vzpostavljati ravnotežje. Najbližje zadetku pa je bila v 34. minuti, ko je Nino Kouter z več kot 20 metrov zatresel vratnico ljubljanskega gola.

Na Fazaneriji so imeli tudi ognjemet:

Drugi polčas je bolje odprla Mura, njeni navijači so v južnoameriškem ali silvestrskem slogu poskrbeli tudi za pravi, več kot petminutni ognjemet, kar je poneslo tako navijače kot domačo ekipo. Ta je namreč povedla v 65. minuti, ko je Luka Šušnjara z leve strani podal pred vrata, Amadej Maroša pa je s prefinjenim strelom z glavo matiral Nejca Vidmarja.

Le nekaj trenutkov pozneje je na drugi strani po kotu iz bližine z glavo streljal Miral Samardžić, odlično pa je posredoval Matko Obradović. V 70. minuti pa nov šok za Olimpijo, po podaji z desne strani v kazenski prostor je Vidmar poletel v prazno, žoga pa je nato zadela Samardžića in končala v mreži.

Piko na i domači zmagi je v 79. minuti postavil Matic Maruško, ki je z glavo unovčil podajo z desne strani. V 84. minuti je vrata Olimpije ogrozil še Luka Bobičanec, a zadel le zunanji del mreže z leve strani.

Zato pa je bil natančnejši Vukušić v 89. minuti, ko je unovčil najstrožjo kazen za zmanjšanje zaostanka, za svoj 14. gol sezone in za utrditev prvega mesta med strelci.

Mura bo v 17. krogu v nedeljo gostila Aluminij, Olimpija pa sežanski Tabor.

Mura : Olimpija 3:1 (0:0)

Štadion v Fazaneriji, sodniki: Skomina, Žunič in Vidali.

Strelci: 1:0 Maroša (65.), 2:0 Samardžić (70./avtogol), 3:0 Maruško (79.), 3:1 Vukušić (89./11 m).

Mura: Obradović, Pucko, Karamarko, Maruško, Kous (od 56. Karničnik), Kouter, Šporn, Bobičanec, Šušnjara, Bubnjar (od 66. Ćerimagić), Maroša (od 86. Cipot).

Olimpija: Vidmar, Boakye, Samardžić, Bagnack, Jurčević, Knežević (od 59. Lupeta), Tomić, Menalo, Savić (od 74. Kidrić), Čekiči (od 83. Maksimenko), Vukušić.

Rumeni kartoni: Kous; Boakye, Čekiči, Knežević, Bagnack.
Rdeči karton: /.

Potek srečanja na Fazaneriji:

KONEC TEKME!

89. minuta: GOOOL! 3:1! Po prekršku Pucka nad Menalom so Ljubljančani prišli do enajstmetrovke, ki jo je v zadetek pretopil prvi strelec lige, Vukušić. Zdaj je že pri 14 zadetkih.

Video: častni zadetek Olimpije:



79. minuta: GOOOL! 3:0! Konec je! Muraši so zadeli še tretjič. V kazenskem prostoru je bil najvišji Matic Maruško in z glavo neubranljivo zadel.

Video: med strelce se je vpisal tudi Maruško:

70. minuta: GOOOL! 2:0! Mura je še povišala prednost. Po ostrem predložku Luke Bobičanca s prostega strela je vratar Olimpije Vidmar povsem zgrešil žogo, ta pa je nato zadela nesrečenga Mirala Samardžića, ki je žogo preusmeril v lastno mrežo.

Video: velika napaka Vidmarja in avtogol Samardžića:

65. minuta: GOOOL! 1:0! Mura vodi! Po lepem predložku Luke Šušnjare je mojstrski zadetek z glavo dosegel Amadej Maroša in domače popeljal v vodstvo.

Video: zadetek Maroše za 1:0:

59. minuta: Olimpija gre po zmago. Namesto Bojana Kneževića je vstopil napadalec Jucie Lupeta.

ZAČETEK DRUGEGA POLČASA!

KONEC PRVEGA POLČASA!

34. minuta: Vratnico so stresli tudi Muraši. V hitrem protinapadu se je za strel od daleč odločil Nino Kouter, ki je že premagal vratarja Olimpije Nejca Vidmarja, veliko veselje na Fazaneriji pa je preprečil okvir vrat. V vratnicah je zdaj 1:1.

Video: izjemen strel Nina Koutra, a ostalo je pri 0:0:

16. minuta: Sporna situacija na Fazaneriji. V kazenski prostor je prodrl Stefan Savić, tega pa je s telesom podrl Matic Maruško. Pri Olimpiji so zahtevali enajstmetrovko, sodnik Damir Skomina pa je le pokazal, naj se igra nadaljuje.

Video: dvoboj Savića in Maruška:

Je Damir Skomina naredil napako, ker ni pokazal na belo točko?

  • Da.
    35,16 %
    424 glasov
  • Ne.
    64,84 %
    782 glasov
Oddanih 1206 glasov

10. minuta: Olimpija je zatresla vratnico. Po podaji Bagnacka je močno udaril Ante Vukušić, nov zadetek pa mu je preprečila vratnica.

Video: Vukušić stresel vratnico:

ZAČETEK TEKME!

Začetni postavi:

 

Ne spreglejte