SiolNET. Sportal Prva liga
0,29

termometer

  • Messenger
  • Messenger
zahodna tribuna bo obnovljena predvidoma do pomladi 2021

Mariborski župan naznanil začetek del v Ljudskem vrtu

0,29

termometer

Ljudski vrt stadion Maribor
Zahodna tribuna Ljudskega vrta bo dočakala popravke. Foto: Vid Ponikvar

Mariborski župan Saša Arsenovič je danes na zahodni tribuni stadiona Ljudski vrt simbolično naznanil začetek obsežnejših rušitvenih del, ki jih bodo začeli naslednji teden, potem ko je Mestna občina Maribor maja podpisala pogodbo z izbranim izvajalcem del, družbo Makro5 gradnje. Po njihovi uvedbi v delo 1. junija so pri koncu demontažna dela.

Ljudski vrt Maribor Zahodna tribuna Sportal Mariborčani so si oddahnili: Velik dan za mesto in nogomet!

Koprsko podjetje bo dolgo pričakovano obnovo zahodne tribune mariborskega stadiona izvedlo za nekaj več kot šest milijonov evrov, tribuna pa bo obnovljena predvidoma do pomladi 2021.

Saša Arsenovič je naznanil začetek del v Ljudskem vrtu. Saša Arsenovič je naznanil začetek del v Ljudskem vrtu. Foto: Mestna občina Maribor Arsenovič je ob podpisu pogodbe sicer dejal, da je izvajalec končanje obljubil še pred rokom, zato ni dvoma, da bo Ljudski vrt lahko junija 2021 gostil otvoritveno tekmo nogometnega evropskega prvenstva do 21 let.

Obnova bo sledila načrtu podjetja Ofis arhitekti, ki so ga predstavili javnosti pred dvema letoma. Streha, ki je spomeniško zaščitena, bo ojačana, vse ostalo pod njo pa bodo temeljito prenovili.

Poleg novih sedežev, ki jih bo po obnovi nekaj manj kot doslej, bodo med drugim uredili novo komunikacijsko klančino, povezovalni hodnik s severnim in južnim traktom, dvigalo ter platforme za kamere.

Izpolnjeval bo najnovejše predpise 

Streha z znamenitim lokom bo ohranila sedanjo podobo, bo pa estetsko prilagojena celotni podobi stadiona. Po obnovi tribune bo stadion izpolnjeval najnovejše predpise za športna tekmovanja, poskušali pa bodo nanj pripeljati tudi čim več drugih prireditev. Občina ob tem snuje izgradnjo garažne hiše pod pomožnim igriščem, že skoraj pri koncu pa je tudi dokončanje prostorov pod južno in severno tribuno.

Vrednost del na zahodni tribuni po danes podpisani pogodbi znaša 6,2 milijona evrov brez DDV, skupno z deli pod južno in severno tribuno pa je vložek občine deset milijonov evrov. Gre za nadaljevanje del, ki ob zadnjih gradbenih posegih na stadionu leta 2008 niso bila dokončana.

Preberite še:

Zlatko Zahović Sergej Jakirović Sportal Kaj pa, če ima Zlatko Zahović prav? Robert Koren Sportal Robert Koren se ne boji, da bi Celjane ustavil pritisk boja za naslov Domžale, Maribor Sportal Maribor po zanesljivi zmagi zmanjšal zaostanek za Olimpijo #video

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

delitve: 8
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin