Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
21. 5. 2020,
15.05

Osveženo pred

3 leta, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43

Natisni članek

NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Ljudski vrt Saša Arsenovič Igor Hvastja Tadej Mežnar

Četrtek, 21. 5. 2020, 15.05

3 leta, 11 mesecev

Podpis pogodbe o obnovi zahodne tribune

Mariborčani so si oddahnili: Velik dan za mesto in nogomet!

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,43
Maribor Ljudski vrt | Mariborski Ljudski vrt bo dobil čez leto dni novo podobo. | Foto Vid Ponikvar

Mariborski Ljudski vrt bo dobil čez leto dni novo podobo.

Foto: Vid Ponikvar

Mariborski župan Saša Arsenovič je danes podpisal pogodbo z izbranim izvajalcem za dolgo pričakovano obnovo zahodne tribune stadiona Ljudski vrt. Dela bo izvedlo koprsko podjetje Makro 5 gradnje za nekaj več kot šest milijonov evrov. Prihodnji teden se bo začela "uvedba v delo", nato pa naj bi takoj sledil začetek del, da bo tribuna obnovljena do spomladi 2021.

Sportal Novost v Ljudskem vrtu, novi trener Maribora o smoli Milaniča #video

"Danes je res velik dan za mesto Maribor, še posebej pa za šport," je ob podpisu pogodbe z direktorjem Makro 5 gradnje Igorjem Hvastjo in direktorjem Športnih objektov Maribor Tadejem Mežnarjem dejal župan Saša Arsenovič.

Po njegovih besedah je izvajalec obljubil, da bi z deli končal še pred predvidenim rokom, zato ni dvoma, da bo Ljudski vrt lahko junija 2021 gostil otvoritveno tekmo nogometnega evropskega prvenstva do 21 let. Tega bosta skupaj gostili Slovenija in Madžarska, poleg Maribora pa se bodo na slovenskih tleh igrali tekme še v Celju, Ljubljani in Kopru.

Mariborski župan Saša Arsenović po podpisu pogodbe s Tadejem Mežnarjem in Igorjem Hvastjo ne skriva zadovoljstva. | Foto: Andreja Seršen /STA Mariborski župan Saša Arsenović po podpisu pogodbe s Tadejem Mežnarjem in Igorjem Hvastjo ne skriva zadovoljstva. Foto: Andreja Seršen /STA

"Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo zagotovili junija igranje tekem na evropskem prvenstvu," je dodal Hvastja. Dela večinoma obsegajo adaptacijo notranjih prostorov, zato, po njegovih ocenah, ne bodo vplivala na prometne poti v okolici in dogajanje na nogometni zelenici.

NK maribor
Sportal Mariborčani po več kot dveh mesecih dočakali ta dan: Končno

Predsednik NK Maribor: Sveta trava ne bo poškodovana

Zahodna tribuna bo že prihodnje leto dočakala novo, veliko bolj udobno in moderno podobo. | Foto: Andreja Seršen /STA Zahodna tribuna bo že prihodnje leto dočakala novo, veliko bolj udobno in moderno podobo. Foto: Andreja Seršen /STA "Zagotovili so nam, da ta sveta trava med gradnjo ne bo poškodovana," je dodal predsednik Nogometnega kluba (NK) Maribor Drago Cotar. Spomnil je, da so se s tem projektom ukvarjali že trije župani, zdaj pa bo zahodna tribuna končno obnovljena. "Ne smemo pozabiti, da je takrat, ko se je leta 2008 ta stadion posodobil, prišla nova energija in je tudi klub na novo zaživel. V mesto je prinesel dosti, ne le navijačev, ampak tudi turistov," je dejal.

Obnova zahodne tribune bo sledila načrtu podjetja Ofis arhitekti, ki so ga predstavili javnosti pred dvema letoma. Streha, ki je spomeniško zaščitena, bo ojačana, vse, pod njo, pa bodo temeljito prenovili. Poleg novih sedežev, ki jih bo po obnovi nekaj manj kot doslej, bodo med drugim uredili novo komunikacijsko klančino, povezovalni hodnik s severnim in južnim traktom, dvigalo ter platforme za kamere.

Vrednost del znaša 6,2 milijona evrov

Po obnovi zahodne tribune bo stadion izpolnjeval najnovejše predpise za športna tekmovanja. | Foto: Andreja Seršen /STA Po obnovi zahodne tribune bo stadion izpolnjeval najnovejše predpise za športna tekmovanja. Foto: Andreja Seršen /STA Streha z znamenitim lokom bo ohranila sedanjo podobo, bo pa, po županovih besedah, estetsko prilagojena celotni podobi stadiona. Po obnovi zahodne tribune bo stadion izpolnjeval najnovejše predpise za športna tekmovanja, poleg teh pa bodo organizirali tudi druge prireditve. Občina ob tem snuje izgradnjo garažne hiše pod pomožnim igriščem, že skoraj pri koncu pa je tudi dokončanje prostorov pod južno in severno tribuno.

Vrednost del na zahodni tribuni po danes podpisani pogodbi znaša 6,2 milijona evrov brez DDV, skupno z deli pod južno in severno tribuno pa je vložek občine kar deset milijonov evrov, je še dodal župan. Gre za nadaljevanje del, ki ob zadnjih gradbenih posegih na stadionu leta 2008, niso bila dokončana, poroča STA.

Saša Arsenović Andrej Fištravec
Sportal Bo Maribor ob koncu prihodnje pomladi zardeval od sramu?
Ne spreglejte