Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
23. 8. 2023,
19.57

Osveženo pred

8 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28

Natisni članek

Jesper Karlsson Aaron Ramsey Aymeric Laporte Manchester City Bernardo Silva NK Olimpija NK Olimpija Reda Boultam Luka Krajnc 1. SNL nogometna tržnica NK Domžale Andrej Đurić

Sreda, 23. 8. 2023, 19.57

8 mesecev, 1 teden

Nogometna tržnica, 23. avgust

Nizozemec okrepil Olimpijo, Đurić zapustil Domžale

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,28
Reda Boultam | Reda Boultam je novi član Olimpije. | Foto NK Olimpija Ljubljana

Reda Boultam je novi član Olimpije.

Foto: NK Olimpija Ljubljana

Ob vse glasnejših govoricah, da se bo od dresa slovenskega nogometnega prvaka Olimpije iz Ljubljane poslovil mladi vezist Svit Sešlar, so v klubu poskrbeli za novo okrepitev pred nadaljevanjem sezone. Kot so potrdili na svoji spletni strani, bo zeleno-beli dres naslednja tri leta nosil Nizozemec Reda Boultam.

Boultam je mladinske čase preživel v akademiji slovitega Ajaxa, Nizozemsko pa je pri 20 letih zamenjal za Italijo, kjer je nosil drese Cremoneseja, Triestine, Cosenze in Salernitane.

V italijanski drugi ligi je skupno zbral 41 nastopov, v lanski sezoni pa je Salernitana, iz katere je prišel v Ljubljano, Boultama posodila hrvaški Istri. V 1. HNL je zaigral na 22 tekmah in ob tem dosegel dva gola in dve podaji.

"Rad bi se zahvalil vsem za topel sprejem! Podrobnosti o prestopu so dokončno urejene. Vesel sem, da sem postal član najboljšega kluba v državi. Pred nami so velike stvari, zato komaj čakam prvi trening z novimi soigralci. Moštvo sem že spremljal na zadnjih tekmah in bil sem pozitivno presenečen nad videnim. V ekipi je zelo veliko kakovosti. Prihod k evropskemu predstavniku zagotovo predstavlja velik izziv in korak naprej v karieri, sem pa nanj pripravljen," je za klubsko spletno stran dejal 25-letni vezist.

Olimpija je bila v poletnem prestopnem roku precej dejavna, med drugimi so prišli Raul Florucz, Nemanja Motika, Pedro Lucas, Jorge Silva, Saar Fadida, Ahmet Muhamedbegović in Diogo Pinto.

Đurić zapustil Domžale

Srbski nogometaš Andrej Đurić po enoletnem dokazovanju v Prvi ligi Telemach zapušča Domžale. Obrambni igralec bo znova oblekel dres Crvene zvezde, ki je izkoristila možnost v predhodno sklenjenem dogovoru, da lahko 19-letnika odkupi pod posebnimi pogoji, je v sporočilu za javnost zapisala domžalska ekipa.

Andrej Đurić | Foto: Blaž Weindorfer/Sportida Andrej Đurić Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

"Za menoj je odlična sezona in vesel sem, da mi je v Domžalah uspelo storiti želen napredek. V Sloveniji sem se odlično počutil, v letu dni stkal veliko novih prijateljstev, predvsem pa užival v nogometu. To je najpomembneje," je na klubski spletni strani svojih nekdanjih delodajalcev zapisal Đurić.

"Zdaj se vračam domov, v Srbijo, v Beograd, v moj klub. Vsekakor odhajam bogatejši za dragoceno izkušnjo, obljubljam pa, da se bom v Domžalah še kdaj oglasil. Nogometni klub Domžale bom v prihodnje redno spremljal, saj mi je ponudil več kot dovolj podpore za ustrezen razvoj," je ob slovesu še zapisal visokorasli branilec.

Đurić je v rumenem dresu odigral 33 tekem v Prvi ligi Telemach in dosegel dva gola. Prve minute na slovenskih zelenicah je okusil na gostujoči ligaški tekmi z Muro, zadnji nastop je vpisal doma proti Bravu. Del domžalskega moštva je bil še na treh pokalnih in dveh evropskih srečanjih.

Silva podaljšal s Cityjem

Angleški in evropski nogometni prvak Manchester City bo še naprej lahko računal na Portugalca Bernarda Silvo. Kot je poročala nemška tiskovna agencija dpa, je portugalski reprezentant podaljšal pogodbo z Angleži do leta 2026.

Devetindvajsetletni Silva je bil tudi to poletje v osrčju pogovorov o selitvi iz Cityja, že leta ga je med drugimi lovila španska Barcelona. Toda igralec bo nadaljeval kariero pri Cityju, pri katerem je šest sezon.

"Vstopam v sedmo sezono s Cityjem. Od prihoda sem se spomnim le ene sezone, v kateri nismo bili uspešni. Tako je to pomenilo osvajanje lovorik, kar pomeni veliko zmagovanja in jaz res rad zmagujem. Dobro je zmagovati," je povedal Silva, ki je med drugim s Cityjem osvojil pet naslovov državnega prvaka in tudi ligo prvakov.

Luka Krajnc bo igral v drugi italijanski ligi. | Foto: Guliverimage Luka Krajnc bo igral v drugi italijanski ligi. Foto: Guliverimage Krajnc spet v Italijo

Slovenski nogometni branilec Luka Krajnc se po treh letih igranja v Nemčiji spet seli na Apeninski polotok, kjer bo zaigral za drugoligaša Catanzaro, so potrdili v klubu. Osemindvajsetletni Krajnc, ki je v Nemčiji igral za Fortuno Düsseldorf in Hannover, je z novim delodajalcem podpisal pogodbo do konca junija 2025.

Sicer pa je za njim dolgo igranje v Italiji, med drugimi je nosil drese Frosinoneja, Cagliarija, Sampdorie, Genoe in Cesene.

V italijanski drugi ligi bo imel še nekaj slovenske družbe, med njimi Petra Stojanovića (Sampdoria), Domna Črnigoja (Venezia), Lea Štulca (Palermo), Tia Cipota (Spezia), Martina Turka in Tjaša Begića (Parma), Žana Žužka (Bari), Aljaža Tavčarja (Ascoli) in Miho Trdana (Pisa).

Pestro tudi drugod

Nogometni klubi po svetu dober teden pred koncem poletnega prestopnega roka še naprej dopolnjujejo svoje igralske kadre. Med njimi tudi angleški prvoligaši. West Ham je obrambo okrepil z Grkom Konstantinosom Mavropanosom, Burnley pa z mladim Angležem Aaronom Ramseyjem.

West Ham je 25-letnega grškega branilca odkupil od nemškega Stuttgarta, Transfermarkt je poročal, da je zanj odštel 20 milijonov evrov.

Približno 3,5 milijona evrov manj je Burnley stal 20-letni napadalni vezist Ramsey, ki je nazadnje igral za mlado ekipo Aston Ville,Nottingham Forest pa si je od Seville do konca sezone izposodil 26-letnega argentinskega reprezentančnega branilca Gonzala Montiela.

Od angleškega prvaka Manchester Cityja pa se je poslovil španski branilec Aymeric Laporte. Po petih letih in pol pri Cityju bo španski reprezentant kariero nadaljeval v Savdski Arabiji pri Al Nasru. Slednji naj bi za Laporta odštel 29 milijonov evrov, Španec pa bo zaslužil skoraj 25 milijonov evrov na leto.

Aymeric Laporte ni več član Manchester Cityja. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Aymeric Laporte ni več član Manchester Cityja. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Nizozemski Ajax, ki je poleti spet nekaj igralcev bogato prodal, je del dobička namenil tudi za okrepitve. Med njimi je za Hrvata Josipa Šutala zagrebškemu Dinamu plačal 20,5 milijona evrov, za Carlosa Forbsa Manchester Cityju 14 milijonov, za Chubo Akpoma pa Middlesbroughu 12,3 milijona. Nazadnje pa je pripeljal še Gastona Avilo iz Antwerpna za 12,5 milijona.

En prestopni posel pa sta med sabo opravila tudi francoska prvoligaša Montpellier in Lens, prvi je drugemu za 30 milijonov evrov prodal 20-letnega napadalca Elyeja Wahija, ki naj bi zakrpal vrzel po odhodu Loisa Opende k Leipzigu Benjamina Šeška in Kevina Kampla za 38,5 milijona.

Levi krilni igralec, 25-letni Šved Jesper Karlsson, pa bo kariero nadaljeval v Bologni. Italijanski prvoligaš je nizozemskemu AZ Alkmaarju odštel 11 milijonov evrov.

Preberite še:

Olimpija Celje
Sportal Zgodil se je preobrat, nič od derbija med Olimpijo in Celjem v Šiški
Albert Riera NK Celje
Sportal Riera ni skrival nezadovoljstva: To je kriminal
NK Domžale : NK Celje 1. SNL
Sportal Celje po zmagi na derbiju na vrh, šok za Maribor
Ne spreglejte