Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
2. 7. 2020,
14.28

Osveženo pred

3 leta, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23

Natisni članek

Ljudski vrt Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Mura

Četrtek, 2. 7. 2020, 14.28

3 leta, 9 mesecev

NK Maribor pojasnil, zakaj bo Ljudski vrt prazen

NK Maribor pojasnil, zakaj bo Ljudski vrt prazen

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,23
Maribor Navijači Stožice | Ljubitelji nogometa v Mariboru si v nedeljo ne bodo mogli ogledati dvoboja z Muro. | Foto Grega Valančič/Sportida

Ljubitelji nogometa v Mariboru si v nedeljo ne bodo mogli ogledati dvoboja z Muro.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Za nogometni dvoboj 31. kroga Prve lige Telekom Slovenije med Mariborom in Muro bi vladalo veliko zanimanje za ogled srečanja v Ljudskem vrtu, a bodo tribune stadiona pod Kalvarijo vseeno prazne. NK Maribor je pojasnil razloge, zakaj se v nedeljo ne bodo odprla vrata vsaj nekaj sto ljubiteljem nogometa.

Jan Repas
Sportal Nova odmevna okrepitev, ki jo je Maribor brezplačno zvabil k sebi

Če odštejemo večne slovenske nogometne derbije med Mariborom in Olimpijo, so bile v zadnjih letih med najbolj obiskanimi klubskimi nogometnimi dogodki prav srečanja med vijolicami in Muro. Jeseni se je na tekmi omenjenih tekmecev v Ljudskem vrtu zbralo 7.500 gledalcev, v prejšnji sezoni pa 5.800 in kar 10.600!

Tribune bodo samevale

Muro vodi Ante Šimundža, ki se je v zgodovino NK Maribor zapisal s številnimi presežki tako v igralski kot tudi trenerski vlogi. | Foto: Marjan Kelner / Sportida Muro vodi Ante Šimundža, ki se je v zgodovino NK Maribor zapisal s številnimi presežki tako v igralski kot tudi trenerski vlogi. Foto: Marjan Kelner / Sportida V nedeljo, ko se bosta spoprijela branilec državnega naslova in aktualni pokalni zmagovalec, bi bile lahko številke podobne, saj se Maribor poteguje za državni naslov, Mura pa pleni pozornost z atraktivnim nogometom, s pomočjo katerega je nedavno osvojila tudi lovoriko, a bodo tribune žal samevale. Ne bo tudi nekaj sto obiskovalcev, kot so jih nekateri prireditelji prvoligaških srečanj ob upoštevanju sproščenih ukrepov lahko povabili na tribune.

Tribune stadiona, na katerem že poteka prenova zahodne tribune, bodo prazne, mariborski klub pa se je vsem, ki bi jih v nedeljo zvečer zanimal ogled srečanja med velikima tekmecema, opravičil z uradnim pojasnilom, v katerem je dal vedeti, da za vsa vprašanja, ki se pojavljajo ob teh pomislekih, preprosto ni našel pravih rešitev.

Sportal Maribor po porazu z Olimpijo doživel še en udarec #video
Sportal Zabolelo ga je kot takrat, ko je Vombergar utišal Ljudski vrt

Pojasnilo NK Maribor v celoti:

''13 tekem, 50.900 gledalcev. Ali v povprečju 3.915. Kako naj v takšnem primeru klub, kot je NK Maribor, sprejme odlok o omejitvi največjega dovoljenega števila ljudi na organizirani prireditvi, ki znaša v teoriji 500, dejansko pa 250? Veliko vprašanj in pomislekov, a, žal, nobene ustrezne rešitve.

V Ljudskem vrtu se bo v nedeljo odigrala vnovična tekma brez prisotnosti gledalcev. Tako je bilo že proti Aluminiju in Rudarju. | Foto: Matjaž Vertuš V Ljudskem vrtu se bo v nedeljo odigrala vnovična tekma brez prisotnosti gledalcev. Tako je bilo že proti Aluminiju in Rudarju. Foto: Matjaž Vertuš

Kateremu izmed klubov predpisane mere omogočajo izvedbo, saj ne odstopajo toliko od povprečnega obiska, pri NK Maribor pa imamo drugačno izhodišče in nam 500 oziroma približno 250 dovoljenih mest, ko je tudi ob izvzetju udeležencev tekme treba odšteti vse preostale osebe iz zahtevanega protokola, ne zadostuje. Smo klub, ki se je pred izbruhom pandemije covid-19 s povprečnim obiskom posamezne tekme slovenskega prvenstva približal številki 4000, smo klub z 2.200 sezonskimi vstopnicami in zvesto navijaško skupino. Nikdar nismo in ne bomo delali razlik med našimi navijači, jih delili med seboj, preštevali ali presojali, kdo je "primernejši" za vstop. Stadion Ljudski vrt je naš vijol’čni, skupni dom. Da kdo ne more na tribune, se lahko zgodi, samo ko je stadion že razprodan za najbolj spektakularne tekme.

Žal se ob prilagajanju na novo realnost moramo soočiti z igranjem pred praznimi tribunami, z namenom, da ob ponovnem zagonu nogometa zaključimo sezono in ob upanju po izboljšanju epidemiološke slike ter celotne situacije kmalu dočakamo sproščanje ukrepov ter znova občutimo tisto neprecenljivo vijol’čno energijo s tribun. Ukrep v zdajšnji obliki pa NK Maribor ne omogoča, da bi zagotovil ogled nedeljske tekme proti Muri kupcem sezonskih vstopnic ali članom organizirane navijaške skupine ali vsem preostalim navijačem, zato tekme ostajajo do nadaljnjega za zaprtimi vrati."

Mi Skupaj Eno Smo! V dobrem in slabem.

NK Maribor

Sportal Dalmatinski strup za Maribor presrečen: Zdaj je vse v rokah Olimpije #video
Sportal Mandarić tvegal in navijačem Olimpije dal misliti, Maribor še optimist
 
Ne spreglejte