Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
30. 6. 2020,
16.35

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13

Natisni članek

Oliver Bogatinov Jan Repas NK Maribor NK Maribor

Torek, 30. 6. 2020, 16.35

3 leta, 10 mesecev

Jan Repas pristal v Ljudskem vrtu

Nova odmevna okrepitev, ki jo je Maribor brezplačno zvabil k sebi

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,13
Jan Repas | Jan Repas je najnovejša zveneča okrepitev nogometašev Maribora. | Foto Matic Klanšek Velej/Sportida

Jan Repas je najnovejša zveneča okrepitev nogometašev Maribora.

Foto: Matic Klanšek Velej/Sportida

Novi športni direktor NK Maribor Oliver Bogatinov še naprej sestavlja igralski kader za naslednjo sezono. S prvaki iz Ljudskega vrta je triletno pogodbo podpisal Jan Repas, ki se v Slovenijo vrača po treh letih v Franciji. Maribor Caenu, katerega član je Repas bil, zanj ni plačal odškodnine.

Sportal Maribor ujel veliko okrepitev, za katero ni odštel niti evra

Po vratarju Ažbetu Jugu, ki je nazadnje igral za Fortuno Sittard na Nizozemskem, in donedavnemu branilcu Aluminija iz Kidričevega Iliji Martinoviću, je Maribor v svoje vrste pripeljal še eno okrepitev.

Nogometno pot, ki je pred leti obetala ogromno, bo skušal v Ljudskem vrtu obuditi Jan Repas.

Triindvajsetletni krilni napadalec se bo treningom Sergeja Jakirovića priključil že v sredo, pravico nastopa v vijoličastem dresu pa bo imel v naslednji sezoni.

Po tem, ko ni izkoristil priložnosti, je "padel" v pozabo

Repas se v Slovenijo vrača po treh letih, ko je leta 2017 po uspešnih nastopih v Evropi v dresu Domžal za milijon evrov prestopil v vrste takratnega francoskega prvoligaša Caena.

V Franciji je sprva redno igral, a po 19 nastopih v vseh tekmovanjih brez zadetka in asistence pozneje prave priložnosti za igro ni več dobil. V prejšnji sezoni je odigral le sedem minut v francoskem pokalu.

Medtem je Caen izpadel v drugo ligo, v kateri je nogometaš, ki se lahko pohvali tudi s tremi nastopi v slovenski reprezentanci, odigral deset prvenstvenih tekem in enkrat zaigral tudi v pokalu. Le enkrat se je znašel v začetni enajsterici Caena, s katerim je imel pogodbo podpisano do junija 2021, a jo je predčasno prekinil, tako da v Ljudski vrt prihaja brez plačila odškodnine.

Po treh letih se vrača v Slovenijo, kjer bo po novem nosil vijoličasti dres Maribora. | Foto: Žiga Zupan/Sportida Po treh letih se vrača v Slovenijo, kjer bo po novem nosil vijoličasti dres Maribora. Foto: Žiga Zupan/Sportida

Jan Repas: Ko sem dobil klic iz Maribora, nisem okleval

"Tukaj sem odigral zadnjo prvenstveno tekmo v slovenski ligi, zdaj pa prav Ljudski vrt postaja moj novi dom. Zame je to najbolj emocionalen stadion v Sloveniji, tako da sem izredno vesel. Ko sem bil na nasprotni strani, je bila tukaj vedno posebna kulisa in se je občutilo, kako navijači dihajo s svojim moštvom. Ko sem dobil klic iz Maribora, nisem okleval. Vsi vemo, kaj pomeni Maribor v Sloveniji in tudi v Evropi, zato odločitev ni bila težka," je po podpisu pogodbe z Mariborom povedal Repas, ki je kot član Domžal v prvi slovenski ligi odigral 44 tekem in zabil šest golov.

"Redko se zgodi, da 23-letni nogometaš prinaša izkušnje z igranjem v evropskih pokalnih dvobojih, v članski reprezentanci in iz ‘top 5’ lige v Evropi, ob tem pa se je že tudi seznanil z osvajanjem trofej. Jan združuje značilnosti, ki imajo veliko veljavo v Mariboru. Predvsem pa je pokazal veliko željo po prihodu, saj se je ob prekinitvi pogodbe s Caenom odrekel precejšnjemu delu zaslužka," pa je prihod najnovejše okrepitve komentiral športni direktor Maribora Oliver Bogatinov.

Ažbe Jug
Sportal Bogatinov pripeljal v Maribor vratarja, ki je bil pred leti na voljo za 45 milijonov evrov
Ne spreglejte