Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Ponedeljek,
29. 6. 2020,
13.28

Osveženo pred

3 leta, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,66

Natisni članek

Aleksander Rajčević NK Maribor NK Maribor Prva liga Telekom Slovenije Sergej Jakirović

Ponedeljek, 29. 6. 2020, 13.28

3 leta, 10 mesecev

Konec sezone za Aleksandra Rajčevića

Maribor po porazu z Olimpijo doživel še en udarec #video

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,66

Mariborčani so drago plačali poraz v Ljubljani. Ne le, da so izgubili dvoboj, v katerem so si priigrali več priložnosti od Olimpije, in zaostali za zmaji za štiri točke, temveč so do konca sezone izgubili še pomemben člen v obrambi. Aleksander Rajčević je trčil v vratnico in si zlomil dve rebri, zdravniki pa so mu odredili od štiri do šest tednov premora.

Sportal Dalmatinski strup za Maribor presrečen: Zdaj je vse v rokah Olimpije #video

Odkar je Sergej Jakirović prevzel Maribor, je v osrednjem delu obrambe najbolj prisegal na dvojec Rajčević – Mitrović. Ko je računal na izkušena branilca, je nizal zmage. Ko pa je na večnem derbiju v Ljubljani namesto poškodovanega Nemanje Mitrovića, ta je gostovanje pri nekdanjem klubu izpustil zaradi zloma nosu, v enajsterico uvrstil Špira Peričića, je Dalmatinec v 58. minuti za trenutek ''pozabil'' na soseda iz Sinja Anteja Vukušića, kar je najboljši strelec Prve lige Telekom Slovenije spretno izkoristil in dosegel zmagoviti zadetek.

Fotogalerija z večnega derbija, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 55

Trčil v vratnico in si zlomil rebra

Aleksander Rajčević je v 301. nastopu v dresu NK Maribor staknil poškodbo.  | Foto: Vid Ponikvar Aleksander Rajčević je v 301. nastopu v dresu NK Maribor staknil poškodbo. Foto: Vid Ponikvar Vukušiću se je kmalu ponudila priložnost za podvojitev vodstva. Znova je ušel mariborski obrambi, preigral tudi vratarja Jasmina Handanovića, nato pa skušal skoraj iz mrtvega kota poslati žogo v mrežo. Načrt mu je spodletel. Zaključni strel v 70. minuti ni bil natančen, na poti do mariborskega gola pa so gostje prek Peričića izbili žogo v kot. Žogi je skušal pot v mrežo preprečiti tudi Aleksander Rajčević. Požrtvovalno je zadrsal proti žogi, pri tem pa se tako poškodoval, da ni več mogel nadaljevati srečanja. Trčil je v vratnico, si zlomil dve rebri, zdravniki pa so podali oceno, da bo 33-letni Koprčan odsoten z igrišča vsaj štiri do šest tednov.

Ker se bo stresna sezona 2019/20, katere urnik je odrejal novi koronavirus, končala 22. julija, je strokovnemu vodstvu vijolic postalo jasno, da do konca sezone ne bo več moglo računati na pomemben obrambni steber. Rajčević je v Ljubljani nastopil že 301. v dresu Maribora, trener Jakirović pa mu je po treh zaporednih nastopih v pokoronskem obdobju proti velenjskemu Rudarju namenil premor.

Primorec se je spočil za večni derbi z Olimpijo, kjer pa se je v 71. minuti tako poškodoval, da je moral predčasno z igrišča, pozneje pa je zdravstveni pregled pokazal, da je sezona zanj že končana. Ko so ga po derbiju prepeljali v bolnišnico, trener Jakirović takrat še ni vedel, kako resna je poškodba, kar je tudi pojasnil na novinarski konferenci, je pregled pokazal, da se je uresničil črni scenarij. Ko je z nogo zadel vratnico, je prišlo do kompresije ob udarcu in ob silovitem trku do zloma dveh reber.

Sportal Mandarić tvegal in navijačem Olimpije dal misliti, Maribor še optimist

Mitrović se vrača v sredo s posebno masko

Nemanja Mitrović bi bil lahko že nared za nedeljsko srečanje z Muro. | Foto: Sportida Nemanja Mitrović bi bil lahko že nared za nedeljsko srečanje z Muro. Foto: Sportida Maribor, ki želi v tej sezoni ubraniti državni naslov, se je tako znašel pred veliko težavo. Čeprav se lahko pohvali z dolgo klopjo, je širina moštva vidna zlasti pri igralcih v zvezni vrsti in napadu, pri branilcih pa je rezervna klop nekoliko tanjša. Na srečo Jakirovića, ki je v Stožicah namesto poškodovanega Rajčevića poslal v igro Luko Koblarja, ta bi lahko zapolnil vrzel tudi na naslednji tekmi Maribora, se v sredo na igrišče vrača Mitrović.

Mariborski klub je sporočil, da se nekdanji kapetan Olimpije, ki ni kandidiral za dvoboj v Ljubljani, počuti bolje. ''Izdelana mu je zaščitna maska, ki mu bo omogočila vrnitev na igrišče. Po dosedanji prilagojeni, brezkontaktni vadbi po individualnem programu se bo v sredo že lahko priključil moštvu na treningih,'' so sporočili iz tabora 15-kratnih prvakov, ki jih v nedeljo v Ljudskem vrtu čaka zahtevni izpit, saj v mesto ob Dravi prihajajo razbremenjeni pokalni zmagovalci, nogometaši Mure.

NK Olimpija, NK Maribor, derbi, Stožice
Sportal Olimpija prekinila kar šestletni črni niz #video

S kom do konca?

Maribor bo do konca sezone poleg Mure odigral še dvoboje s Taborom (v gosteh), Celjem (doma), Bravom (v gosteh), Domžalami (doma) in Aluminijem (v gosteh). Za vodilno Olimpijo zaostaja štiri točke in ima enako število točk, a slabšo razliko v zadetkih in slabše razmerje v medsebojnih tekmah s Celjem.

NK Olimpija, NK Maribor, derbi, Stožice
Sportal Olimpija po zmagi na večnem derbiju spet pobegnila Mariboru #video
Sportal Komičen trenutek na derbiju: v glavni vlogi sodnik Jug #video
 
Ne spreglejte