Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rok Plestenjak

Nedelja,
29. 9. 2019,
6.00

Osveženo pred

4 leta, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

10

Natisni članek

Nejc Vidmar Prva liga Telekom Slovenije NK Maribor NK Maribor NK Olimpija NK Olimpija

Nedelja, 29. 9. 2019, 6.00

4 leta, 6 mesecev

Nejc Vidmar po porazu proti Mariboru

Kapetan Olimpije se opravičuje: Najraje bi se zakopal v zemljo

Rok Plestenjak

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,85

10

Olimpija, Maribor, derbi | Nejc Vidmar se je po prejetem tretjem zadetku, pri katerem je imel prste vmes, upravičeno lahko držal za glavo. | Foto Grega Valančič/Sportida

Nejc Vidmar se je po prejetem tretjem zadetku, pri katerem je imel prste vmes, upravičeno lahko držal za glavo.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Nejc Vidmar, edini slovenski reprezentant v vrstah Olimpije, si je v zadnjih minutah večnega derbija privoščil nedopustno napako, s katero je obdaroval Maribor in mu omogočil zmago (2:4). Po dvoboju je kot pravi kapetan prevzel odgovornost za boleč poraz. Stopil je pred novinarje, se pokesal in priznal krivdo.

Olimpija, Maribor, derbi
Sportal Hadžić čestital Mariboru, Vidmarju pa namenil kritiko: Tega se ne sme početi

Ni mu (bilo) lahko. Na večnem derbiju je naredil napako, ki bo še dolgo pekla navijače Olimpije. Ko se je že zdelo, da se bo dvoboj med ljubljanskim in mariborskim klubom končal brez zmagovalca (2:2), je Nejc Vidmar površno ocenil let žoge, ki mu jo je podal Eric Boakye.

Narobe je ocenil žogo

Rok Kronaveter se je proti Olimpiji na prvem večnem derbiju, na katerem je branil barve Maribora, izkazal z dvema zadetkoma in podajo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Rok Kronaveter se je proti Olimpiji na prvem večnem derbiju, na katerem je branil barve Maribora, izkazal z dvema zadetkoma in podajo. Foto: Grega Valančič/Sportida "To je bila moja napaka. Narobe sem ocenil žogo in jo udaril s kolenom. V tistem trenutku sem imel napeto mišico, moral pa bi imeti sproščeno, zato se mi je žoga preveč odbila. Precenil sem žogo. To je moja krivda. Prevzemam svoj del odgovornosti za poraz in ne bežim od nje. Upam, da se bom lahko v prihodnosti odkupil za takšno napako," je po stresnem porazu, s katerim je Maribor po točkah ujel Olimpijo, priznal prvi čuvaj mreže pri zmajih.

Takrat je Mariborčan Rok Kronaveter, še do pred kratkim soigralec "zelenega" Vidmarja, rade volje sprejel darilo, ga brez večjih težav v naletu zaobšel in žogo potisnil v prazno mrežo.

Aluminij, Olimpija
Sportal Na tekmi Aluminija in Celja spet brez gola

"Najraje bi se zakopal v zemljo, a se je treba iz tega nekaj naučiti in kaj odnesti. Treba je delati naprej in že v naslednjem krogu pokazati pravi obraz," 30-letni Ljubljančan, ljubljenec občinstva in navijačev zeleno-belih, srčno upa, da bo prihodnjo nedeljo, ko se bo Olimpija (6. oktober) mudila na Gorenjskem, že veliko bolje in si zeleno-beli v Kranju proti Triglavu ne bodo privoščili toliko usodnih napak.

Vrhunci dvoboja v Ljubljani:

Po tisti, ki jo je storil Vidmar, so vijolice povedle s 3:2. Zabava na južni tribuni stoženskega stadiona se je lahko začela. Le dve minuti pozneje je Kronaveter, dvakratni strelec proti Olimpiji, prispeval tudi podajo. Vidmarja je za konec premagal še Rudi Požeg Vancaš in postavil končni rezultat 4:2.

Ekipo je pustil na cedilu

Tako je Rok Kronaveter mimo Nejca Vidmarja odhitel do tretjega zadetka. | Foto: Grega Valančič/Sportida Tako je Rok Kronaveter mimo Nejca Vidmarja odhitel do tretjega zadetka. Foto: Grega Valančič/Sportida Maribor je uresničil cilj, mrežo Olimpije pa, zanimivo, tresel le v začetnem in končnem obdobju srečanja. Že po 17 minutah je na primer vodil z 2:0 … "Prvih 20 minut je bilo res slabih. Nismo se dogovorili, da bomo šli tako v tekmo. Potem smo se vrnili v igro, začeli igrati, v drugem delu pa storili preveč individualnih napak. Na koncu tudi z menoj na čelu. Priznam. Na žalost sem pustil ekipo na cedilu, a tako je pač v športu," je s cmokom v grlu odgovarjal pred mikrofoni.

Spomin se mu je vračal na tisti trenutek, ko mu je podal Boakye, na žogo pa je prežal Kronaveter, ki se mu je vztrajnost na koncu tudi obrestovala. Vidmar si bo poskušal zdaj ta prizor čim prej izbrisati iz misli ter se raje spomniti na uspešne obrambe, ki jih je bilo na tej tekmi kar nekaj, največkrat je ubranil nevarne strele Kronavetru in Luki Zahoviću.

Zdaj se začenja od začetka

Kapetan Olimpije se je proti Mariboru izkazal tudi z nekaterimi vrhunskimi posredovanji. | Foto: Grega Valančič/Sportida Kapetan Olimpije se je proti Mariboru izkazal tudi z nekaterimi vrhunskimi posredovanji. Foto: Grega Valančič/Sportida Po 12 krogih sta torej Olimpija, ki je imela to sezono ves čas prednost pred Mariborom, in njen največji tekmec točkovno poravnana. Vijolice so v Ljubljani nadaljevale zmagoviti niz, saj so dobile zadnjih šest srečanj.

"Zdaj začenjamo od začetka. Težko je tako izgubiti tekmo, a je pred nami še dovolj novih, da se vrnemo. Na trenutke smo videti super, na trenutke pa nedopustno," mu ni všeč, da Olimpija na zadnjih tekmah ponavadi kaže dva obraza.

Tokrat je tisti, manj uspešni, naredil tako veliko napak, da se je Mariboru odprla pot do velike zmage.

Fotogalerija s tekme, fotograf Grega Valančič/Sportida:

Fotogalerija
1 / 36

Največjo je naredil prav Vidmar, mariborski navijači pa so si po njegovem darilu dali celo takšnega duška, da so mu skandirali "Vidmar, Viola". To je bil velik udarec za kapetana Olimpije, ki se po tekmi ni skrival, ampak odločno prevzel krivdo za poraz. Kot pravi kapetan.

Olimpija, Maribor, derbi
Sportal Šov Kronavetra, ki je spravil navijače Olimpije v solze

 

Ne spreglejte