Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
17. 12. 2022,
11.15

Osveženo pred

1 leto, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96

Natisni članek

Dario Kolobarić Robert Kuzmič Filippo Tripi zimski prestopni rok NK Koper NŠ Mura

Sobota, 17. 12. 2022, 11.15

1 leto, 4 mesece

Spremembe v 1. SNL

Zgodovinski mejnik Mure

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,96
Filippo Tripi | Muro je okrepil 20-letni Italijan, ki se je pred tem dokazoval pri Romi. | Foto NK Mura

Muro je okrepil 20-letni Italijan, ki se je pred tem dokazoval pri Romi.

Foto: NK Mura

Po koncu jesenskega dela 1. SNL ne manjka kadrovskih sprememb. Jesenski podprvaki Koprčani so se tako poslovili od napadalca Daria Kolobarića, ki ni upravičil pričakovanj strokovnega vodstva, Mura pa je novega zveznega igralca pripeljala iz italijanskega velikana Rome. Prekmurcem se je pridružil nekdanji kapetan mladincev rimskega velikana, 20-letni Italijan Filippo Tripi. Predsednik Mure Robert Kuzmič je izpostavil, kako je to prvi prestop v Muro iz ene izmed petih najmočnejših lig na svetu.

prva liga 2. krog Mura Domžale
Sportal Po osmici Olimpije se nogometno leto končuje z zmago Domžal

Prekmurski prvoligaš je predstavil prvo zimsko okrepitev. Na Fazanerijo se je preselil 20-letni italijanski zvezni igralec Filippo Tripi, s katerim je uspel Muri zgodovinski dosežek. ''To je prvi prestop med čarno-bejle iz ene od petih najmočnejših lig na svetu. Izjemno smo veseli in ponosni, da je Filippo ravno Muro videl kot pravi korak za uveljavitev v članskem nogometu, saj je željan dokazovanja in si želi napredka. Zanj se je zanimalo več klubov in dejstvo, da je izbral nas, je pokazatelj dobrega dela, ki smo ga vzpostavili v preteklosti. To je še en dokaz, ki potrjuje našo strategijo, da dajemo priložnost za uveljavitev mladim nogometašem, ki čarno-bejle vidijo kot pravo stopničko v svoji mednarodni karieri. Prav tako želimo nadgraditi sodelovanje z Romo, in to je prvi korak,'' je predsednik Mure Robert Kuzmič naznanil, da bi lahko sodelovanje s slovitim italijanskim klubom, ki ga vodi Portugalec Jose Mourinho, postalo še bolj plodno.

Tripi se je članski ekipi Rome pridružil kot kapetan mladinske zasedbe, za katero je na 87 tekmah dosegel šest zadetkov in prispeval deset asistenc. Za člansko zasedbo Rome je debitiral 26. novembra 2020, ko je zaigral na tekmi evropske lige proti Cluju. ''Izjemno vesel sem, da sem tukaj. Takoj ko je klub stopil v stik z mano, sem se pogovoril s trenerjem. Všeč mi je bil projekt, ki so mi ga predstavili. Ravno zaradi ambicioznosti kluba sem izbral Muro, čeprav sem imel še druge ponudbe. Videl sem že videe navijačev in komaj čakam, da zaigram pred njimi na Fazaneriji,'' že komaj čaka nadaljevanje 1. SNL mladi Italijan, ki je sklenil pogodbo z Muro do 30. junija 2025.

Filippo Tripi je že zaigral za člansko zasedbo Rome. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Filippo Tripi je že zaigral za člansko zasedbo Rome. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Rok Kronavater Gregor Balažic
Sportal Balažic ostaja pri Muri še eno leto
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by FC Koper (@fckoper)

Mura se je okrepila, Koper pa prekinil sodelovanje z 22-letnim napadalcem, od katerega je v jesenskem delu pričakoval več. Dario Kolobarić zapušča Bonifiko po sporazumni prekinitvi pogodbe. V jesenskem delu ni dosegel niti enega zadetka v 1. SNL. Med strelce se je vpisal le v pokalu, kjer je trikrat meril v polno na pokalni tekmi s četrtoligaškim klubom Cirkulane. V preteklosti je v slovenskem prvenstvu izstopal v napadu Domžal, nato pa se preselil v Belorusijo k Šahtjorju iz Soligorska. "Dario, srečno in vse dobro na tvoji nadaljnji nogometni poti," so zapisali pri koprskem prvoligašu.

Matthias Fanimo
Sportal Koper se je okrepil z Angležem, ki je nekoč veljal za najhitrejšega na svetu
NK Olimpija : Sepsi Sfantu Gheorghe, kvalifikacije konferenčna liga, Timi Max Elšnik
Sportal Messi prvi junak, Ronaldo največje razočaranje
Janko irgolič
Sportal V delovni knjižici štiri ure Olimpije in štiri ure Slovenijaturista
Sportal Olimpija pripeljala novo moč
Klemen Nemanič
Sportal Nemanič okrepil celjsko obrambo
Ne spreglejte