Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
7. 4. 2022,
14.44

Osveženo pred

2 leti

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

3

Natisni članek

večni derbi NK Olimpija NK Olimpija Prva liga Telemach 1. SNL NK Maribor NK Maribor Nemanja Mitrović

Četrtek, 7. 4. 2022, 14.44

2 leti

Maribor pred večnim derbijem z Olimpijo

"Derbi veliko pomeni za navijače, igralce, klub, za mesto, ampak ..."

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,64

3

Nemanja Mitrović | "Karkoli se bo v soboto zgodilo, bo prvenstvo še dolgo. Nič še ne bo odločeno," pravi Nemanja Mitrović. | Foto Blaž Weindorfer/Sportida

"Karkoli se bo v soboto zgodilo, bo prvenstvo še dolgo. Nič še ne bo odločeno," pravi Nemanja Mitrović.

Foto: Blaž Weindorfer/Sportida

Dva dni pred večnim derbijem je v Stožicah in Ljudskem vrtu čas za zadnje medijske obveznosti. Maribor je na novinarsko konferenco poslal nekdanjega člana Olimpije Nemanjo Mitrovića: "Čutim podporo navijačev, čutim podporo kluba."

Domžale Maribor
Sportal Pomemben korak vijolic k 16. državnemu naslovu

Maribor v 1. SNL derbija z Olimpijo na domačem terenu ni dobil že skoraj pet let. "Mogoče je pravi trenutek, da to spremenimo. Ampak že nekaj časa govorim, da derbi ne odloča prvenstva. Karkoli se bo v soboto zgodilo, bo prvenstvo še dolgo. Po derbiju bo še šest tekem, na voljo bo še 18 točk. Vem, da derbi veliko pomeni za naše navijače, za nas igralce, za klub, za mesto, za vse, ampak derbi prinaša samo tri točke, kot druge tekme. Po derbiju se ob še igralo. Nič ne bo odločeno," pomembnost sobotne tekme nekoliko zmanjšuje branilec Maribora Nemanja Mitrović.

A morebitna zmaga Maribora bi vseeno pomenila kar deset točk prednosti pred Olimpijo. Mitrović v odgovoru opominja, da ljubljanski klub ni edini tekmec za letošnji naslov prvaka. "Tukaj vmes je še Koper. A gledati moramo predvsem sebe. Da smo na vsaki tekmi stoodstotni, da delamo, kar se dogovorimo v garderobi, in potem bo vse lažje na igrišču." Vijoličasti so namreč le tri točke pred trenutno drugouvrščenim Koprom.

Karanović: Ne bomo šli na glavo

Radovan Karanović | Foto: Grega Valančič/Sportida Radovan Karanović Foto: Grega Valančič/Sportida "Pričakujem zelo dobro igro. Glede odnosa igralcev ne bo nobenih težav. Igrali bomo pred polnimi tribunami. Pričakujem res zelo dobro igro," pa pred tekmo razmišlja trener Maribora Radovan Karanović. "Ne bomo šli na glavo. Želimo ostati mirni. Vemo, kaj želimo. Seveda bomo ambiciozni, želimo zmago. A to je ena od sedmih tekem, s katerimi želimo priti do želenega cilja." Delitev točk na derbiju bi bilo sicer še najboljše za Koper. "Če ne bo šlo drugače, je tudi točka trenutno dovolj. Prvenstvo se na tej tekmi ne bo rešilo. Kar se tiče prvenstva, mislim, da bo mrtvi tek do zadnjega kroga."

"Ne obremenjujem se z žaljivkami"

"Dobro se počutim v Mariboru. Maribor me je zelo dobro sprejel. Kar zadeva mesto, družino, klub – vse naj naj." | Foto: Grega Valančič / Sportida "Dobro se počutim v Mariboru. Maribor me je zelo dobro sprejel. Kar zadeva mesto, družino, klub – vse naj naj." Foto: Grega Valančič / Sportida Mitrović je seveda nekdanji član Olimpije. Na prvih dveh tekmah v dresu Maribora mu je bilo nekoliko nenavadno, zdaj mu ni več. "Sem profesionalec. Dobro se počutim v Mariboru. Maribor me je zelo dobro sprejel. Kar zadeva mesto, družino, klub – vse naj naj. Delam profesionalno. Na igrišču v danem trenutku pokažem najboljše. Čutim podporo navijačev, čutim podporo kluba." Pritiska navijačev Olimpije, ki so mu zamerili odhod k največjemu tekmecu, pa ne čuti, dodaja. "Bom rekel, da me to še bolj podkuri. Nisem tak, da bi padel pod vpliv. Ne obremenjujem se z žaljivkami, grdimi besedami. S tem nimam težav." Je pa Mitrović izpostavil, da bo tokrat, kar se tiče tribun, "na tapeti" Aljoša Matko, nekdanji član Maribora, ki zdaj igra za Olimpijo.

"Prosinečki je bil velik igralec, imel je veliko kariero. To je dodaten plus za slovensko ligo. Zadnjo tekmo so zelo dobro odigrali. Imajo veliko kvalitete v napadu, od Ziljkiča, Prtajina, tudi Kvesića, Aldaira. Po dolgem času se vrača Elšnik. Še dodatno se moramo pogovori, pripraviti. A se že kar dobro poznamo. Odigrali smo veliko derbijev, nazadnje dva meseca nazaj." S temi besedami je Mitrović govoril o sobotnem nasprotniku.

Policija z video nadzorom tekme Maribor - Olimpija

Slovenska policija je napovedala, da bo v Mariboru za zagotavljanje varnosti vseh udeležencev in obiskovalcev uporabila tehnična sredstva za fotografiranje in video nadzor navijačev na derbiju med Mariborom in Olimpijo. Policija bo omenjeno tehnologijo uporabila v mestu, na lokacijah, kjer se običajno zbirajo navijači ter na stadionu in v njegovi okolici.

Policija opominja, da bodo organizatorji ob vhodih na stadion izvajali tako imenovano personalizacijo vstopnic. V praksi to pomeni, da se bodo morali obiskovalci identificirati z osebnimi izkaznicami ter na vstopnice izpisati izpisati svoje osebne podatke. Prireditelji prosijo, da navijači že pred prihodom primerno izpišejo podatke, da ob vstopu na stadion ne bi prihajalo do gneče in da naj na tekmo pridejo pravočasno.

Vir: STA

Olimpija Radomlje
Sportal V Olimpijo hrvaška okrepitev iz Ukrajine
Prosinečki Olimpija
Sportal "Pet naših v kazenskem prostoru. To je to! Tako moramo igrati."
NK Maribor prvak 2022
Sportal Spored 1. SNL 2022/23
Ne spreglejte